Reklama

Reklama

Hudební návštěva v muzeu: Emil Viklický Trio hraje Suchého & Šlitra

(koncert)
Hudební
Česko, 2021, 57 min

Obsahy(1)

Unikátní jazzové úpravy evergreenů úspěšné autorské dvojice... V souvislosti s vládními opatřeními a nepředvídatelným dalším vývojem v oblasti pořádání kulturních akcí se v České televizi osvědčil formát komorních koncertů na vizuálně i obsahově zajímavých místech bez přítomnosti publika. Jedním z takových míst je i soukromé hudební muzeum na pražském Veleslavíně provozované Hudebním ústavem Petra Chmely. Prostor je jako stvořený pro koncert tří až pěti hudebníků. Pro první pořad nás zaujal projekt tria vedeného slavným českým pianistou a skladatelem Emilem Viklickým „Emil Viklický Trio hraje Suchého & Šlitra“, který vyšel i na stejnojmenném CD. Příhodnou souvislostí je i skutečnost, že Jiří Suchý slaví 90. narozeniny a bude i vzácným hostem v tomto pořadu. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Krásný zážitek. 1)  No... prezentovaným songům aranžmá 73letého Emila Viklického padlo jak prdel na hrnec._____ 2)  90letého Jiřího Suchého jeho charisma neopustilo ani v pokročilém věku. Hlas mu zeslábl, dech už taky neslouží jak před léty, ale pořád pan Suchý podává neskutečně autentický výkon. Ale, Mistře, před šedesáti léty jste přece jen byl lepší:) ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Výborný Emil Viklický a můj oblíbenec Petr Dvorský. Paráda! Pan Suchý některé písně zvládl se ctí, někde už to trochu drhlo, ale pokud ho zpěv drží při  životě, jen ať nám tady ještě dlouho zpívá. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Moc povedený koncert evergreenů S + Š tentokráte v originálních swingových aranžích. Je obdivuhodné jak to Jiřímu Suchému v jeho věku ještě zpívá a jeho životní i výrazová vitalita na sebe stále strhává pozornost i nostalgické vzpomínky co všechno "vyváděl" v mladších letech. Výborný Emil Viklický a jeho trio, což u něj vůbec nepřekvapuje. Originální aranže i vlastní improvizace zaujmou od začátku až do konce. Dokonce i u písní, kde by si posluchač říkal, že zrovna u některých písní, které má v paměti zaškatulkované úplně v "jiném kabátku" se to přece nedá zeswingovat, ale opravdu dá :-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama