Reklama

Reklama

Invisible Alien

  • Čína 太空群落
Čína, 2021, 63 min

Recenze (12)

goauld 

všechny recenze uživatele

Tento snímek není pro každého, avšak musí se uznat, že tento asijský počin měl jistou "hloubku poslání", že blízké setkání třetího druhu nemusí být mermomocí s zeleným paňácou se třema očima, ale celkem nenápadné (až invazivní) "nic", které však je však všudepřítomné. Akce bylo tak akorát (jakási variace na Vetřelce), ale jinak spíše hodnotím tu podstatu, že navázat kontakt s cizí entitou (i třeba zdání mírumilové) může mít jisté "následky" ;-) Jinak velké PLUS za hudbu, která k tomuto (viíceméně) depresivě/tajemnému snímku perfektně sedla. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky veľmi zručné sci-fi, má to svoj štýl a vedel by som si to predstaviť ako celovečerný dvojhodinový snímok. Ale dĺžka jednej hodiny tomu ublížila. Chcelo to mať nejaké posolstvo a myšlienku, ale ten čas nestačil na to, aby to bolo "hlbšie". Na druhú stranu kvitujem pripomenutie jedného z "paradoxov", pretože tie mám rád. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neviem celkom o čom tento film bol, lebo dialógy boli skoro vždy také zahmlene a hovorilo sa v hádankách. Triky tiež moc neoslovili a bolo jasné vidieť, že je to Čínska produkcia. Ale páčila sa mi tá atmosféra na lodi, ako išli do neznáma, nevediac čo ich tam čaká. Je super, že má tak málo minút, ale v tomto filme to i tak nepomohlo. Na tak málo minút sa tu toho dialo veľmi málo a aj to až na konci. Hlavne tu chýbala ukážka, čo sa stalo z posádkou. Niekoľko ich tu bolo, ale tie boli nielenže krátke, ale ani moc efektne či výpovedné neboli. Hlavnú pointu filmu alebo účel som tu nezachytil, určite sa týmto niečo sledovalo, ale to išlo celkom mimo mna. Za slabé 3*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tohle zajímavé čínské scífko jsem dal do konce až napodruhé. Včera jsem (i přes jeho krátkou stopáž) vytuhl někdy v polovině, přesvědčen, že se jedná o málo srozumitelnou, podivně sestříhanou a totálně menšinovou záležitost. A jelikož ráno bývá moudřejší večera, najednou je z něho pohledný a temný film, který má skoro všechno, co má správné scífko mít: hluboký vesmír (no dobře, tak aspoň okraj Sluneční soustavy), neznámou planetu, neznámé formy života, pěkné interiéry kosmické lodi, napínavou "noirovou" atmosféru, nevyzpytatelného androida, nákazu, zkázu, podivného mutanta... Jen ty mutantí jakési vlasy nebo co to bylo, měly být míň digitální, nebo měly být udělány digitálně zručněji, takhle si říkám zlaté "archaické" loutky z osmdesátek. Ale celkově spokojenost... tedy ovšem až do rozplizlého a divácky málo vstřícného závěru, takže výsledný dojem z tohohle čínského Aliena mám nakonec přece jenom poněkud vlažný a rozpačitý. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to chytlo docela hodně, postupně jsem se zděsil toho, jak zmatené to čím dál tím víc je a pak přišla pointa, která zabrouzdala do New Age ideologie, akorát v jakémsi podivném hororovém podání co se snaží aspoň vzdáleně připomenout 2001... To mě skutečně celkem zklamalo, ale zase na druhou stranu to mělo solidní atmosféru, nadchl mě docela i vizuál (aspoň na poměry čínské sci-fi... ale já v tomhle ohledu zas tak náročný nejsem), něco do sebe to prostě má a místy to je i správně mysteriózní. Ani ty herecké výkony kupodivu nejsou špatné a na rozdíl od ostatních sci-fi z tohoto roku co jsem viděl se to aspoň snaží o hlubší poselství. Sice ve finále tak hluboký zase není a spíš se jen takový dojem snaží vychcaně vytvořit překombinovaným podáním, ale kupodivu mi to tu až tolik nevadí. Asi proto, že jsem konečně z letošních sci-fi viděl konečně nějakou, co stojí aspoň za zmínku. 3* ()

Reklama

Reklama