Reklama

Reklama

Vydrž!

  • Česko Smrtelný výstup (více)
Trailer

Monte Antelao je s 3264 m n. m. nejvyšší horou východní části italských Dolomit .Těsně pod ní se kamarádky Kelly a Sophie připravují na výstup na její stěnu. Chtějí si tak uctít památku Kellyina přítele. Předtím se seznámily se čtyřmi mladými muži a během nočního popíjení se dostaly do problémů. Jejich horolezecké dobrodružství se změní v děsivou noční můru, protože Kelly zachytí na kameru vraždu své kamarádky. Stane se tak dalším cílem mladíků, kteří se nezastaví před ničím, jen aby zničili důkazy. Zoufalá Kelly hledá záchranu na skalní stěně, čeká ji ale tvrdý boj o přežití. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

POMO 

všechny recenze uživatele

Exemplární případ všeho špatně. A nikoliv že bych řešil něco po lezecké stránce - herci se naopak hejbou lezecky důvěryhodně. Všechno špatně myslím po všech scénáristických a filmařských stránkách. Dialogy, postavy, obsazení, zkrátka všechno za čím stojí režie. A záběry na Dolomity vydají na jednu minutu. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Taková rychlá jednohubka, která pro mě fakt byla horor. Koukat občas nato z jaké jsou výšce nebo taky jak spí ve stanu na skále? Dobře mi z toho bylo nevolno. Jo a co se týče filmu parta kámošů, kde je jeden z nich fakt magor + dvě drzý holky a naháněčka po skalách může začít. Je to levný film se spoustou stupidních replik a taky ne moc originálním příběhem, ale koukat se na to dalo. 55% ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Asi by mě to už po těch letech nemělo překvapit, ale nechápu na co si zas tady některý uživatelé stěžujou.. jasně nějaký mezery a nelogičnosti tam byly, ale pořád je to nadprůměrnej horolezeckej survival s jednim z nejvíc psychopatických záporáků co jsem za poslední dobu viděl.. slabší 4 tomu rád dam... ()

samkko 

všechny recenze uživatele

4/10 Thriller i když se ne vždy natočí dobře, je jeden z mých oblíbených žánru a je to taky žánr který je velmi jednoduché pokazit, protože na rozdíl od hororu, který nemá od thrilleru daleko, tak ten aspoň disponuje nějakými jumpscary a hektolitrami krve, kdyžto thriller může postačit jen se svou nepříjemně dusivou atmosféru. A co se asi stane, když máte thriller bez atmosféry, stává se z něj většinou nudné, pomalé, nelogické a lehké drama kdy už jen z nudy doufáte až nastane konec. The Ledge je přesně něco mezi nudou a troškou zábavy. Už když překousnete prvních vykrádajících a klišovitých 20 minut, můžete sledovat bezcharakterní dívku šplhající si to po skalách. Tento film by mohl v klidu sloužit jako počítadlo všemožných nelogičností, klišé a hloupostí. Na druhou stranu se to díky krátké stopáži dalo dokoukat a na procvičení angličtiny to nebylo vůbec špatné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Moja chuť po horolezeckej tématike bol silnejšia, než slabé hodnodenia a recenzie, preto som The Ledge musel dať šancu a neurobil som zle, dočkal som sa sympatického survivalového béčka s mojou obľúbenou tématikou. Film paradoxne najviac stráca body práve tam, kde vôbec nemusel. Odohráva sa v Dolomitoch pri vysokých štítoch, ale celé to pôsobí úplne komorne, nikde žiadni turisti, personál, nič, len ústredné postavy, chata, les a stena. A k tomu úplne nedôveryhodné konanie postáv, tento konflikt medzi dvomi horolezkyňami a štvoricou turistov na čele s mimoriadnym psychopatom sa dal určite podať aj nejak normálnejšie, toto je až moc vykonštruované. Ale keď sa cez to prenesiem, dostanem obstojnú lezeckú naháňačku, ktorá sa ničím nezdržuje, len sa lezie a bojuje o život v celkom napínavom prevedení, takže mne sa na to pozeralo dobre. Veľkým plusom je obzvlášť hlavná hrdinka Brittany Ashworth, ktorá je veľmi sympatická, odhodlaná, fyzicky zdatná a samozrejme s nejakou tou traumou z minulosti. Bez problémov to celé ťahá, fandil som jej a vidno, že sa nejedná o americkú produkciu, konečne hlavná postava, ktorá strávi väčšinu filmu sama a nemá potrebu sa sama so sebou rozprávať, čo je príjemná zmena. Len mohli vybrať lepších záporákov, ten hlavný je až moc psychopat a preto som jeho priateľom neveril, že by s ním až tak držali. A celkom ma bavila aj akcia, na to lezenie sa dobre pozerá, len aj tu sa prejavuje tá prílišná béčkovosť, v zábere je neustále len pár metrov steny a tak je úplne jedno, či sa to práve odohráva akože desať metrov nad zemou alebo kilometer, účinok je stále rovnaký. Toto sa točilo v štúdiu, takže ten strach z výšky alebo zimy nie je ani zďaleka taký, ako by mohol byť. Ale celkovo to na mňa fungovalo, znovu to už asi pozerať nebudem, ale aj tak je The Ledge sympatický survival, ktorý na to jedno pozretie solídne zabaví. 64% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Když dívka vystupuje na římsu, je vidět záběr z oblohy. Ke konci filmu je vidět podobný záběr, ale je to úplně jiná římsa, která se jí ani nepřibližuje. (Johnny.ARN)
  • Had na hoře je hroznýš královský. Je to tropický had, který pochází z Jižní Ameriky a v hornaté oblasti Evropy by nepřežil. (Johnny.ARN)
  • Když je Sophie (Anaïs Parello) poprvé zraněna, Reynolds (Nathan Welsh) se snaží zavolat záchrannou službu na číslo 911. V Itálii, kde je číslo tísňové linky 112, by se nedovolal Jedná se však o chybu postavy, která odpovídá jejímu pravděpodobnému chování, takže se nejedná o hloupost. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama