Reklama

Reklama

Vydrž!

  • Česko Smrtelný výstup (více)
Trailer

Monte Antelao je s 3264 m n. m. nejvyšší horou východní části italských Dolomit .Těsně pod ní se kamarádky Kelly a Sophie připravují na výstup na její stěnu. Chtějí si tak uctít památku Kellyina přítele. Předtím se seznámily se čtyřmi mladými muži a během nočního popíjení se dostaly do problémů. Jejich horolezecké dobrodružství se změní v děsivou noční můru, protože Kelly zachytí na kameru vraždu své kamarádky. Stane se tak dalším cílem mladíků, kteří se nezastaví před ničím, jen aby zničili důkazy. Zoufalá Kelly hledá záchranu na skalní stěně, čeká ji ale tvrdý boj o přežití. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický horolezecký survival, kde nebezpečí není v horách, nýbrž v lidech. Čtveřice mladíků se schází každý rok, aby vyšplhali na nějakou horu. Zdánlivě kamarádský svazek má ovšem nejen temné tajemství, ale i své mouchy. Jeden z nich, Josh, je magor, což se mu zbylí bojí říci. Netrvá dlouho a magor se projeví naplno. A všichni v krátké době poznají, že nejen Kelly, na niž pořádají horolezecký hon, je v ohrožení života. Napětí, násilí, vztek, kdo s koho, nádherné Dolomity (jsou tu více než minutu) a hadi... Téměř tři čtvrtiny filmu mě brněly nohy.... A byť leccos divák odhadne, nevadí to, jde přeci o adrenalin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu už jsem myslel, že budu odpadit a házet směr koš, protože skvadru tak nesympatických postav aby divák pohledal. Ale postupně jsem zjistil, že ze dvou holek je vypatlaná kravka jenom jedna, a ze čtyř kluků je pouze jeden hovado extrémní, zatímco ostatní jsou jen hovada obyčejná, tedy obecná. Samozřejmě taky nehodlám kritizovat oblíbené "nelogické (=dementní) chování postav" a absurditu scénáře s jeho hady na nočních severních stěnách apod. Protože o to v tohle filmu přece nejde. Jde v něm o to ukázat, jak to jedna sexy vysportovaná buchta nandá čtyřem hnusným, namyšleným a amorálním frajírkům. Jejda, doufám že jsem teď někomu nepokazil divácký zážitek... No prostě podobným, tzn. nenáročným, oddechovým, a přitom adrenalinovým a vizuálně lepým thrillerům, dávají spokojení dřevorubci po šichtě zpravidla čtyři hvězdy z pěti. ()

Reklama

samkko 

všechny recenze uživatele

4/10 Thriller i když se ne vždy natočí dobře, je jeden z mých oblíbených žánru a je to taky žánr který je velmi jednoduché pokazit, protože na rozdíl od hororu, který nemá od thrilleru daleko, tak ten aspoň disponuje nějakými jumpscary a hektolitrami krve, kdyžto thriller může postačit jen se svou nepříjemně dusivou atmosféru. A co se asi stane, když máte thriller bez atmosféry, stává se z něj většinou nudné, pomalé, nelogické a lehké drama kdy už jen z nudy doufáte až nastane konec. The Ledge je přesně něco mezi nudou a troškou zábavy. Už když překousnete prvních vykrádajících a klišovitých 20 minut, můžete sledovat bezcharakterní dívku šplhající si to po skalách. Tento film by mohl v klidu sloužit jako počítadlo všemožných nelogičností, klišé a hloupostí. Na druhou stranu se to díky krátké stopáži dalo dokoukat a na procvičení angličtiny to nebylo vůbec špatné. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že ide, pozerať nieco podobne ako bol Fall. Ale okrem toho, že sú tam dve kamarátky, toho až tak filmy spoločne nemajú. Hneď od začiatku mi prišiel príbeh okolo jedného magora, ako hlúpy vtip. Kto dobrovoľne ide šplhať na horu zo psychopatom, tie dialógy hovorili za všetko. A cele to dianie vo filme, bolo viac k smiechu, ako k napätiu ci nejakému adrenalínu. Už len to, že na začiatku tragédie bola akože smrteľná nešťastná nehoda jednej z postav. Tak som myslel, že všetko tam bude vyzerať ako nešťastné nehody, ale tam sa začalo upaľovať a ine ,,nešťastne náhody". Po čase ma dianie vo filme začalo až iritovať. A to som myslel, že to bude niečo podobne ako Pomsta znásilnenej , že sa im babenka pomstí a to tam začal killovať, niekto iný a ona sama sa moc od odchod postav nezapríčinila, smutné. V pohode hrajúci herci a slušná kamera to vystrelili aspoň na slabý priemer, ale druhýkrát to už vidieť nepotrebujem. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Viděla vraždu své kamarádky v horách a to se jí rázem stalo osudným. Uvězněná na skalní stěně je nucena bojovat o holý život. Je to tak. Dalo by se říct, že se jedná o minimalistickou smrtonosnou past z horského prostředí s dospívajícími lidmi a to v plném ražení. Ženy raději ať se na tento film nedívají, neboť jde zase jen o ten, pro ně, odporný mužský šovinismus. A vynechat by tento snímek měli i lidé trpící akrofobií. Ze scény stanování a strávení noci dívky na skalní stěně s ohromnou hloubkou pod sebou by se jim mohlo udělat hodně rychle špatně. Dějství začíná jako hororový slasher, ale netrvá dlouho a začne napínavý boj jednotlivce o přežití, kde na straně agresorů neustále dochází ke zvratům. Sama musí vzdorovat jak agresorům, tak i přírodním živlům. Ono počasí v horách také dokáže divy. Celé je to stavěné především na scénáři, který u takového filmu musí být dostatečně silný na to, aby zaujal. No, do dokonalosti tomu sice ještě nějaký ten kousek chybí, ale nedá se říct, že by nedokázal zaujmout. Ukazují se nám dvě paralely lidského konání. Dívka s kamarádkou v horách riskuje svůj život horolezectvím jen aby vzdala poctu svému tragicky zesnulému příteli a druhý naopak v rámci svého přežití… No nic. Příběh je v rámci minimalizace hodně krotký, ale tvůrčími nápady dostačující. Také nejsou události stavěny na dívce, jako spíše na agresorovi. Nehty si u toho sice nikdo  napětím kousat nebude, ale filmový zážitek slibný je. Jakmile události zaujmou už na samém začátku, samou zvědavostí, co se kdy bude dít a jak, se dá  vytrvat až do samého konce. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Když dívka vystupuje na římsu, je vidět záběr z oblohy. Ke konci filmu je vidět podobný záběr, ale je to úplně jiná římsa, která se jí ani nepřibližuje. (Johnny.ARN)
  • Had na hoře je hroznýš královský. Je to tropický had, který pochází z Jižní Ameriky a v hornaté oblasti Evropy by nepřežil. (Johnny.ARN)
  • Když je Sophie (Anaïs Parello) poprvé zraněna, Reynolds (Nathan Welsh) se snaží zavolat záchrannou službu na číslo 911. V Itálii, kde je číslo tísňové linky 112, by se nedovolal Jedná se však o chybu postavy, která odpovídá jejímu pravděpodobnému chování, takže se nejedná o hloupost. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama