Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sugestívny príbeh vtiahne divákov do situácie, kedy sa svet pomaly dostáva na hranice apokalypsy. Sleduje človeka, ktorý sa chce stať vodcom sveta, aby s ním mohol robiť čo chce. Hneď úvod filmu predznamenáva, že Stone Alexander má už ako dieťa nadprirodzené schopnosti. Stojí pri postieľke maličkého brata a vraví mu, že ho nenávidí, lebo zabil ich matku. Tá zomrela pri jeho narodení, ale Stone sa chce za to pomstiť bratovi a nechá vzbĺknuť oheň priamo v jeho postieľke. Pestúnka ho zachráni v poslednej chvíli Otec potom posiela syna do prestížnej školy, kde sa učí bojovať, zápasiť, jazdiť na koni i na motorke, hrať na husle Na hranici dospelosti sa Stone (Michael York) a brat David (Michael Biehn) stretávajú znovu a film sa posúva do roviny príbehu Kaina a Ábela: obaja bratia sú zaľúbení do tej istej ženy Gabrielly (Diane Venorová) a hoci ich vychovával jeden otec, čoskoro sa postavia proti sebe v boji s osudom, ktorý doslova búcha päsťou na Zem. Stone totiž v presvedčení o svojej jedinečnosti a výnimočnosti neváha odpratať z cesty každého, kto zavadzia vrátane prezidenta Spojených štátov, svojho otca či manželky Gabrielly. Koniec sveta a ľudstva sa teda blíži. A už na začiatku mal svoje meno (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film, ve kterém si chce Satan podmanit lidstvo tak, že se stane prezidentem Evropské unie a z této pozice zavede socialismus a posléze sjednotí svět (kromě Číny a obou Amerik). _________ Američtí křesťané jsou většinou zábavní svými nafoukanými, přezíravými postoji vůči jiným zemím, obdivem k autoritářským režimům a válečnickým choutkám, které dávají tušit, že jim Bible přišla moc tlustá a nedočetli se k těm pasážím o nastavování druhé tváře, lásce k nepřátelům a jiným podobným řečem pro hipíky. Takže není divu, že i tady se Boží zájmy prosazují tanky a bombardéry. Ale když mohou mít křesťané i svůj vlastní subžánr metalu, proč jim upírat právo natáčet si i Bohu libé akčňáky? _________ Megiddo 2 je žel velmi blbé, ale ne dost na to, aby svou blbostí bavilo (chtělo by to víc hlášek o socialismu a amerických svobodách). S prací režiséra je to podobné - nic čemu by se dalo vysmívat, nicméně tvůrci na nás s dvacetimilionovým rozpočtem za zády sypou fádní televizní estetiku, chabou výpravu a triky srovnatelné s nízkorozpočtovými tureckými horory (přitom v takové Číně by za ty samé peníze natočili minimálně dva epické velkofilmy). Naprosto se jim pak nepovedlo vybudování přesvědčivého fikčního světa a divák má neustále dojem, že za hranicí záběru už je jen pusto a prázdno a nikdo tam nežije._________ Závěrečná intervence samotného Boha by mi přišla vtipná jen v případě, že bych neznal daleko působivější (a legračnější) scénu s létajícími Korány z pákistánských International Guerillas. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přes hvězdné obsazení pěkně přestřelená blbost. Copak Franco Nero, ten byl si zahrál jako zvláštní host třeba i v Rodinných poutech, ale proč se musel tomuhle propůjčovat takový Michael York? Zbyde pár barevných kostýmů a neskutečně pitomý příběh. ()

Reklama

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Niekoľko týždňov mi masírovali mozog reklamné spoty na tento snímok, som bol celý bez seba a túžil som ho vidieť hneď! Po rokoch som sa konečne dostal k tomuto snímku a zažil som nepríjemné sklamanie... všetko čo ma fascinovalo už som videl v traileroch a dej okolo toho bola len biedna omáčka bez chuti. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Na základě několika biblických veršů natočena sci-fi ptákovina. Že je to přestřelené? Kdepak, spíše silně naivní... A rozhodně nikomu nedoporučuji! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Záber, na ktorom je vidieť lietadlo amerického prezidenta Air Force One, je použitý z filmu Air Force One (1997). (beso74)

Reklama

Reklama