Reklama

Reklama

Návrat

(festivalový název)
  • Česko Návrat do té doby (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek (Teodor Koziar) žije iba so svojou matkou Helenou (Weronika Ksiazkiewicz) pretože jeho otec Alek (Maciej Stuhr) odišiel za prácou do USA zarobiť 'ťažké' peniaze. Jedného dňa sa však chlapík nečakane a bez oznámenia objaví doma s kuframi plnými nabalených darčekov. Svoj nečakaný a skorý návrat moc nevysvetľuje a všetci sa zdajú byť aj tak šťastnými. Avšak vo vzduchu sa vznáša niečo znepokojujúce, zlo, ktorému rodina musela čeliť už v minulosti. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v letadle LOTu, takže polsky s ENG titulky. Podle posteru jsem čekal něco jako Pelíšky, ale dostal jsem pořádně hutnou studii alkoholismu. Stuhr je talent, stejně tak i další herci. Super jsou i věci a situace, které vykreslují dobu těsně po pádu socialismu. Škoda, že u nás takové filmy nikdo netočí. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak to ti Poláci dělají, ale všechno na co sáhnou se promění ve zlato a podobně jako Francouzi jsou mistři komedií, tak v Polsku se točí filmy, které zobrazují realitu v čisté a reálné syrovosti a tenhle film je toho důkazem. O to větší dopad to na mě mělo, když jsem si film našel na Netflixu bez vědomí toho, co přijde a ani začátek tomu nenasvědčoval, začíná se nenápadně, představovačka postav v klidu, nutno podotknout, že jsou skvěle napsané i zahrané, člověk se v postavě kluka nebo ženy může, řekl bych, i vidět, což je v duchu filmu pozitivní zpráva, která tomu dodává to patřičné ono. Pak ale doslova nastoupil Maciej Stuhr, ze kterého vyplynulo, že to asi nebude jenom cool táta-navrátilec z USA, který přivezl dárečky a spustilo se těžké alkoholické peklo, ale ne nic nepředstavitelného, to je na tom to nejhorší, tohle je peklo, které se může dít teď a tady za jakýmikoliv dveřmi a v tom spočívá největší síla tohohle snímku, v čisté syrovosti a realitě. Nehledě na to, že můj oblíbenec Maciej Stuhr, který už několikrát předvedl svoje herecké schopnosti je tady na Oscara. Pro fanoušky polské kinematografie je tohle naprostá povinnost a někteří diváci budou odbíhat na balkón na cigárko, takovej depresivní fičák je tahle záležitost ! 5* ()

Reklama

Martyr 

všechny recenze uživatele

Nič o tom nečítaj, iba pozeraj. Specialne pre 80s rocniky to je nostalgicke pozeranie a ma to velky dopad. Polacy wiedzą, jak to zrobić. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Démon alkohol! Téma tohoto filmu. Dle posteru jsem čekal nějakou komedii z devadesátých let, ale dočkal jsem se velmi temného rodinného dramatu, kde hraje hlavní roli CHLAST! Pokojně si žijící část rodiny, matky se synem, překvapí doma nečekaně otec, který pracuje v USA jako moderátor v rádiu... alespoň toto jim tvrdil a později zjištěná skutečnost nepřekvapí. Rodinu zavalí dary, které z Ameriky dovezl a nebojí se utrácet dál v Polsku. Například synovi zakoupí videopřehrávač, kdy v té době si jej nemohl dovolit kdekdo. Otec chce začít podnikat s prodejem batožin z dovozu, ale to se setká s nevoli manželky. Nakonec je zaměstnán v rádiu a to je konec hezké rodinné idylky. Nastává zvrat a to hodně krutý zvrat pro celou rodinu. Otec začne pít a hodně. Začíná to klasicky změnami nálad, vyčítání, podezírání, rozbíjení věcí až demoliční ničení vybavení bytu, pomočování se, tahání otce po zemi totálně na mol do bytu, vyhrožování, a to nejhorší, násilné napadání. Maciej Stuhr to zahrál naprosto dokonale! Nic není přehnané, toto je realita a samotný film je podle skutečné události, kdy na konci filmu je i vidět fotografie pravé rodiny. Kdo toto nezažil na vlastní kůži, tak se do toho nedokáže úplně vžít. Vím, o čem mluvím. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý budete musieť párkrát pauznúť a predýchať. Ku koncu sú dialógy medzi synom a ožratým otcom už skutočný hardcorový poľský skvost! Toto dokáže natočiť len niekto,  kto si tým sám prešiel! Uff, priznám sa, že som rád, že to (tento film) už mám za sebou! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama