Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodný chlapec Ron se dostane do věznice za obchod s marihuanou. Bere si ho pod křídlo Earl Copan, který je za mřížemi už osmnáct let a snaží se Rona naučit pravidla života ve vězení... Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany - to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní "děvče" a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl - za rodinu, přátele, syna - a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Snímek vznikl podle románu známého scénáristy Edwarda Bunkera (Na svobodě s Dustinem Hoffmanen), který se předtím odseděl ve vězení řadu let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli je americká věznice opravdu taková oddychovka, jak nám ji tu tvůrci nabízí!!!Když jsem se dočetl , že scénarista sám seděl , tak jsem čekal , že to bude nářez. Místo toho je to pohodový film , místy smutný , ale nic hrozného. V tomhle ohledu je to zklamání. Herecké obsazení bylo perfektní a podle mě nedostalo možnost to rozbalit n aplno. Nicméně z vězení existuje spousty horších projektů , takže tohle hodnotím jako lehký nadprůměr!!! ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a priesvitný film, ničím výnimočný. Jednoduchý dej a veľmi predvidatelny. Nič špeciálneho. Vzhľadom na to, že film mal dobre hodnotenie, tak nič moc. ()

miiisha.k 

všechny recenze uživatele

Těžkej průměr, děj naprosto ničím nepřekvapil, stále to samé - americká věznice = černý, bílý, hispánci, jeden boss a jeden nováček, kecy kdo koho opíchá. Začínam mít pocit že ve vězení se z každýho chlapa stane bisexuál pokud ne přímo homosexuál. 3* jen kvůli Edovi. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Věznice : Hlavní průšvih nastává teprve po nástupu trestu.Pravidla v base jsou krutá,riziko vysoké..Skvělé herecké obsazení a musím říct,že Edward Furlong od poslední role v Terminátoru 2. dospěl i co se týče herectví.. ()

Crtcus 

všechny recenze uživatele

Animal factory vysloveně chybí další stopáž na prokreslení postav a jejich motivace. Tak, jak film je, vyznívá hrozně plytce. Proč vlastně mezi těmi dvěma vzniklo "přátelství"? Jaké je vlastně celkové poselství filmu? Proč to vůbec natáčeli? Přesně nad těmihle otázkami po filmu nechcete přemýšlet (to prostě má být očividné), a přesně nad nimi jsem se musel pozastavit... Slabé tři. ()

elgato 

všechny recenze uživatele

"Lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi" dobrá hudba ... dobrá atmosféra ... zkrátka dobrý pokoukání. ()

San Miguel 

všechny recenze uživatele

Celkem sympaticky udělaný filmeček. Žádná velká zběsilovka. Hlavně, že se na to dá koukat. Je zde vidět, že Edward Furlong už není ten malej kluk z terminátora. ()

Pollini

všechny recenze uživatele

Marnotratný synek se dostane do vězení. CHytne se ho velký kápo. Synek ho svým chováním připraví o možnost být podmínečně propuštěn a kápo ho za to ještě odmění - uvidíte jak :-) ()

Reklama

Reklama