Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirický film Les Idoles pojednává o vzestupu a snahách udržet se na výsluní popularity trojice popových idolů, jimiž jsou Gigi la Folle (Bulle Ogier), Charley le Surineur (Pierre Clémenti) a Simon le Magicien (Jean-Pierre Kalfon). Pro dosažení svého cíle jsou schopni téměř všeho, kdekteré manipulace či ztřeštěnosti, která je udrží v hledáčku bulvárního tisku a pomůže prodeji jejich desek. V parodujícím tónu je zde pojednáno o výrobě popkulturních celebrit a o zákulisních manipulacích producentů. (fragre)

(více)

Recenze (2)

fragre 

všechny recenze uživatele

Kousavý film o fungování pop-music, který vede k deziluzi z toho, že jde především o slávu a peníze. Ostatně už bigbeatová kapela zde v úvodu pod titulky zpívá, že největším snem idolu je, aby jeho fotkou byla polepena kdejaká zeď. Tři hrdinové jsou takové karikaturně pojaté typizované figury, které straší v pop-music dodnes - sladká dívenka, recyklovaný rebel bez příčiny ("v kožený bundě bejt správnej rváč", jak kdysi zpíval V. Mišík) a instantní mág. Ovšem všichni jsou postrkování manažery a imidžmejkry, kteří sakra sledují , zda se jim vrací jejich investice. Nevinnost, rebelantství a mystika již jen jako marketingový produkt. A ty idoly již jsou na úspěchu tak závislé, že ty tajtrdlíky ze sebe dělají víceméně dobrovolně, takže ten symbolický konec si zaslouží. Ovšem, film nešetří ani fanoušky. Svým zaměřením je tento film podobný o rok staršímu filmu Privilegium . Ale zatímco ten je dělán jako vážná dystopie, toto je více karikatura. Jinak, hlavní tři představitele musím obdivovat, jak skvěle dokázali parodovat dobové zpěvácké manýry, a to ve zpěvu i v pohybech. A doprovodná kapela není vůbec špatná. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

režie MARC'O....Lehká parodie na pop idoly snažící se udržet na vrcholu zájmu publika, ale nakonec symbolicky padají. ()

Reklama

Reklama