Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Marc Maurel, policista z mravnostního oddělení (jako brigade des moeurs se obvykle označují policejní útvary zabývající se zejména obchodem s bílým masem, prostitucí, pasáky, pornografií, někdy i s alkoholem, hazardem apod.), s kolegy stíhá partu zločinců, kteří unášejí mladé ženy a prodávají je bohatým šejkům do harémů.
Max Pécas natočil zcela ve svém stylu film plný brutality, sexu, vulgarity, bití i mučení, počínaje vstupní noční scénou pouličních prostitutek kus za Vítězným obloukem. Jeho kriminální thriller je filmem z polosvěta zločinu, který prostě už takový je, a ani policisté, kteří se jím zabývají, nemohou být jemní, ušlechtilí a zdvořilí. Hledání vrahů a hlavního padoucha není ani jednoduché, ani bezpečné a Jean Marc zjistí, že v ohrožení života se může ocitnout i jeho krásná manželka. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem paráda tenhle Max Pécasův film, fanoušci a vyznavači obskurních, divokých, a ultra-násilných sex'n'sleazy flicků si zde přijdou na své. Příběh je docela spletitý, ale už úvodní značně bizarní scéna, kde jsou polonahý transsexuální kurvičky pronásledovány po lese, a poté jen tak z ničeho nic, zastřeleni výstřely z brokovnic, rozdováděnými motorkáři, dává tušit o co tady tak zhruba půjde, tedy že to nebude rozhodně nic uhlazeného a pěkného. "Brigade des moeurs" je jedním z posledních režisérových filmů (dost možná spolu s některými věcmi z let 74-76 i nejlepším jeho filmem!), film má rychlé tempo a spád, skvěle odsejpá a člověka nenudí ani na chvíli, ve svém žánru a kategorii jde jednoznačně o majstrštyk, který je zábavný, nádherně akční, dostatečně krvavý, s velkou porcí sleazy, nahoty (která je vždy vítána), a hrubého - všudypřítomného násilí (film je neuvěřitelně bezcitný a mysoginí především vůči ženám, oběti jsou většinou ženy!), docela dobrým (přesvědčivým) herectvím a dějem. Jo, nechybí ani nějaké to menší gore, useknutá ruka, sekáček v čele (hezká ťafka), nejsou to nějak extra dobré efekty, ale stále docela zábavné a nečekané, jedno ženské mučení s flaškou (kde jsem podobnou scénu jen viděl?), je taky pěkně hrubé a odporné, přesto že to jde mimo obraz. No je tady těch špinavostí skutečně požehnaně (víc jak příběhu!), všechno si zpětně nevybavím, ale nějaké ty stopy to v člověku určitě zanechá. Finále odehrávající se v nějaké opuštěné továrně taky good, stejně tak jako hlavní záporák, ten je vůbec nejlepší z filmu! Pouze pro fajnšmejkry, děvčatům, promiskuitním jedincům, feministkám bych to raději nedoporučoval, vstup jen na vlastní nebezpečí, byli jste varováni, i když jak už jsem někde slyšel, ne všecky " ženy" jsou ženy! "Brigade des moeurs" je skutečně neprávem zapomenutý a nedoceněný EuroSleazy klenot! Na Frantíky rozhodně překvapení, film hravě strčí do kapsy vela jiných zločineckých filmů (včetně většiny amerických). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svižná francouzská sleazy kriminálka, ve které to od brutálního gangu tvrdě schytávají jak pařížské prostitutky (shemales jsou rovnou stříleny), tak partnerky policistů z mravnostního (o zastřelené policistce nemluvě), kteří po gangu jdou. Hrdina je sympaťák a záporák je ve finále zábavně vyšinutý. A oceňuju cool záběr při přestřelce v kavárně, pořízený kamerou přidělanou na brokovnici. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Víc explicitní film ukazující nahoru a násilí než ostatní té doby, avšak není lepší. Film má řemeslně kvalitní akční scény a dobře odsýpá, ale nic víc od něj nečekejte než ukázku absurdní ultra násilí, nechutnosti a machismu, která dnes už jen ponechává pachuť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama