Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Na jedné planetě, velmi podobné té naší, skončila roku 1945 2. světová válka a ta rozdělila svět na dvě velké geopolitické sféry vlivu ovládané dvěma supervelmocemi. Východ ovládá Svaz republik Zirnitra, zatímco západ patří Spojenému království Arnack. Protože svět je již rozdělen, jediným nedobytým územím se stává vesmír. Závod o to, kdo první opustí atmosféru této planety, tak v obou mocnostech právě začal.
Východní svaz slavil první velký úspěch, když se jim do vesmíru podařilo dostat psa a nyní zahajuje nový ambiciózní projekt Mechtat (Sen), který, pokud bude úspěšný, vyšle do vesmíru i prvního člověka. Jedním z kandidátů na budoucího astronauta je Lev Leps, který během výcviku dostává za úkol podílet se na Projektu Nosferatu, jenž má za cíl testovat veškerý výcvik a simulace stavu beztíže na tvoru, který je svou fyziologií člověku nejblíže – na upírovi. Tak se Lev seznamuje s Irinou Luminesk, upírkou s kódovým označením N44, která se bude pokusů účastnit. Oba si zpočátku sice vůbec nedůvěřují, ovšem postupně se ukazuje, že i dva na první pohled rozdílné druhy může spojit touha dotknout se hvězd… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní seriál, který za mě moc nefunguje ani v jedné věci, kterou se snaží být. Pokud to měla být romance, pak hodně pomalá, nevýrazná a pro mě celkově spíš nudná. Jestli mi tu chtěli představit vesmírný výcvik a jeho náročnost, pak jsem z toho taky zrovna intenzivní dojem neměl. No a celá ta paralela na SSSR taky moc nefungovala, protože zdejší totalitní komunistický režim byl neskutečně měkký, místo rázných opatření se tu hodně diskutovalo a ten sluníčkový a idealistický závěr tomu dal korunu. Prostě mě to po celou dobu nepřesvědčilo, že bych měl držet hlavnímu páru palce, nebo že bych se o ně měl bát. Nepřál jsem tomu špatný konec, ale čekal jsem asi lepší provedení a zajímavější pointu toho všeho, protože nápad i zasazení bylo na první pohled zajímavé a Lev s Irinou nebyli úplně marní. Takhle jsem tím vším jen proplul a nějak na mě nic neulpělo. Celkový dojem je tak něco ve stylu lehce podprůměrné pohádky. 4,4/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele

Obrovské plus je v tomto případě fakt, že seriál dobře zná své priority a nelpí (jak je pro LN podobného tématu typické) na tech/vojenské onanii zdaleka tolik, jak by si člověk normálně myslel; SSSR padesátých let a s tím spojené téma raných letů do vesmíru tomu poskytují určitý styl a náladu/romantiku, a reference na tehdejší reálné události a dobovou techniku jsou tu perfektně zakomponované tak, aby to dávalo smysl, ale zároveň aby to neodvádělo pozornost od toho, na čem ve výsledku opravdu záleží - tj. hlavním páru a do menší míry (ale občas překvapivě dost) těm kolem nich. Nefunguje to sice úplně vždycky (hlavně závěr mohl být lepší, ale nějak to skončit museli, LN samozřejmě pokračuje), ale hlavně v druhé polovině se najdou epizody patřící k tomu nejlepšímu z této sezóny. Produkčně o žádný klenot nejde, ale má to styl a volby jako Megumi Hayashibara a ALI PROJECT jsou velice dobré, a podtrhují celkový zvláštní styl a témata. Škoda slabšího závěru, ale můj názor to nějak podstatně neovlivnilo, slabší 8/10. ()

Reklama

Reklama