Reklama

Reklama

Příběh dealera

  • angličtina Dealer
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletý drogový dealer Johnny (Sverre Rous) žije v domově pro mládež z problémového prostředí a sní o lepším životě. Jednoho dne potká v Antverpách úspěšného herce Anthonyho (Ben Segers), který se stane jeho pravidelným zákazníkem. Vznikne mezi nimi zvláštní pouto a oba se rozhodnou jít společně jinou cestou. Celovečerní debut belgického režiséra Jeroena Percevala vykresluje brutální obraz nerovnosti, závislosti a rodiny. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

tumix 

všechny recenze uživatele

Za mě jsou většinou belgické filmy o ničem, ale tento se Percevalovi docela povedl. Kriminalita, drogy, drama a spousta zajímavých momentů. Malý dealer Johnny se setká s hercem Antonym, který se po chvilce stane jeho vzorem. Johnny doufá, že se ho Antony ujme. Určitou chvíli jsou spolu nejlepší přátelé a domluví se na pár zásadních věcech, které Anthony poruší. V určitou chvíli mi bylo až Johnnyho líto. Anthony Johnnyho ke konci filmu zavrhne a skončí to velice ,,smutně’’. Za mě 68%! ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"To, že máš peníze, drahé auto a všichni tě znají z tebe neudělá lepšího. Čů*ák zůstane čů*ákem!" Příběh dealera, příběh čtrnáctiletého dealera Johnyho, který musí vést život jaký vede aby vůbec přežil. Rozpadlá rodina, psychicky narušená matka, dětský domov, alkohol, drogy a plakát scarface na zdi. To je život Johnyho do chvíle než okrade (ne)správného člověka... Fuuu, tak tohle byla síla! Strašně, strašně nedoceněný! Na mě to zafungovalo extrémně a po dlouhé době jsem měl "na krajíčku". Neskutečně hnusný, odporný, místy zvrácený, ale zároveň krásný a láskyplný, belgický snímek, kterému dominuje především herecký výkon Sverreho Rouse (Johny), realisticky vystavěný "svět" a emocionální vlnobití. Silný kousek, kde není moc kladných postav, ale všichni jsou takový "diamant ve špíně". Za mě mazec, který zaslouží 80%. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

A víže proč ne. Jediný rozdíl snad ve všech podobných filmech je, že jste tu s mladým klučinou, který je fakt všude. Ze začátku jsem si říkal, to bude docela přepálený, ale stačilo pár indikací a vlastně film rostl každou minutou. Vsadit prostě na kluka co jde poprvé na filmový plátno má svoje kouzlo. Ze začátku to vypadá pořád, že přehrává, ale jen menší vizitka s matkou a stačí tomu pak víc věřit a kluka berete jaký je. Do toho snad ještě lepší Anthony, který si prostě užívá slávy a kluk by to chtěl taky. Nakonec jste v kruhu okolo drog  díky jednomu, který Vás prostě nepustí, protože jste jeho příjem jak v tom drogovým království už bejvá. Vlastně tam kde jsem začínal mít větší pochybnost, tak jsem na tu režisérovu přistoupil a proto to i bavilo, ač to někdy běželo možná zbytečně na stejným principu. V tomhle smradu, fetu, večírkách a neonech máte dvě postavy, který jsou v kolotoči a neví nebo nechtějí ho opustit. Těžko říci i při závěru jakou hodnotu měl nakonec film ukázat. Někdy možná zbytečně jen tak plynul pod ledem, místo aby šlápnul na plyn. Tak či tak, takhle dvojka bavila v takové jakosti, jaká byla vyobrazena. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvý film herca Jeroena Percevala, kde je na opačnej strane (za kamerou). Najnádejnejšou časťou „klasického príbehu“ je zachytenie vzťahu medzi umeleckým hercom, závislí na drogách, a malým chlapcom Johnny, ktorý je jeho dealerom. Má to svoje nedostatky, ale oceňujem snahu. Na niektoré obrazy sa pozerá ťažšie, hlavne keď si pomyslíte na to, že nie sú ďaleko od reality. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Reklama