Reklama

Reklama

VOD (1)

Po loupeži v naleštěném Piltoveru začnou osiřelé sestry Vi a Powder řádit v ulicích pod městem Zaun. (Netflix)

Recenze (26)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrou jsem nepolíben. Docela slušný pilot, kde mě oslovila především krásná animace a zasazení do steampunkového prostředí, ze kterého je filmů a seriálů jako šafránu. Velmi mi tento seriál připomína jednu z mých nejoblíbenějších her - Dishonored. Český dabing se zde velmi povedl, dal jsem mu přednost před tím anglickým. Představené postavy také vypadají docela zajímavě. Záporák v závěru se mi hodně líbil. [77 %] ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda je velmi příjemná, ideálně uvádí do děje a dokáže zaujmout jak fanoušky League of Legends, tak případné diváky daným světem nepolíbené. Tempo je svižné, dějové linky se rozjíždí hned na několika frontách, avšak stále jsou přehledné díky výrazným postavám a jejich projevu. Animace je opravdu skvělá, v akčních sekvencích velmi živá a mimo akci pak velmi detailní a propracovaná. Postavy jsou uvěřitelné, a pokud je divák fanouškem League of Legends jako já, všechny známé lokace a jména si o to víc dokáže užít. ()

Reklama

mirakom 

všechny recenze uživatele

Arcane má skvěle vizuálně provedenou steampunkovou atmosféru. Kromě LoLka, které jsem nikdy moc nehrál, mi to velice připomíná herní sérii Dishonored od Arkane Studios, kterou mám velmi rád. Soundtrack a hudba od Imagine Dragons mi tam sedí. Postavy a svět jsou zpracovány parádně a příběh se zatím začíná zajímavě vyvíjet. || 9/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda za mnou a už mám také podozrenie, že toto bude seriálová záležitosť roku, ja to proste cítim. Arcane je skvostný science-fantasy seriál na motívy hry League of Legends. Celé je to zasadené do atraktívneho steampunkového prostredia, kde sa veda miesi s mágiou. Tomuto fantastickému svetu vzdychli život najmä dve ústredné a kontrastné lokácie, dvojmestie Piltover a Zaun, ktoré skutočne pôsobia ako dve plnohodnotné postavy. Zatiaľ čo Piltover je progresívnou metropolou, Undercity je kriminálnym podsvetím zamoreným toxickou hmlou. Vi a Powder, poťažmo Jinx, majú medzi sebou ozaj úžasnú chémiu a ich vzájomná sesterská láska ma vážne dojíma. Tá mrazivá pieseň na začiatku uhrančivo nastolí tón tejto show. A ten štýl animácie, tá grafika i voice acting sú skrátka luxusným zbožím! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: S ústrednými postavami Vii a Jinx sa spoznávame pri akčnom vylúpení bytu v meste Piltower, ktoré je progresívnom metropolou, ktorá sa týči nad podzemným mestom Zaun, z ktorého naše hlavné hrdinky pochádzajú. Prevedenie: Začnem tým čo sa mi páči. Páči sa mi animácia postáv. Páči sa mi Kyber punkové prostredie a páči sa mi aj interakcia medzi dvoma úplne odlišnými svetmi a ich obyvateľmi. Nedá sa ale povedať, že by som bol z toho nijako unesený. Príbeh nám ale v podstate iba predstavil hlavné postavy a zrejme ku koncu aj hlavného záporáka, pri ktorom ešte musíme nájsť motív jeho posadnutosti. 58% ()

Zajímavosti (9)

  • V této epizodě si Benzo před příchodem Vandera prohlíží předmět, který vypadá jako krunýř želvy. Jde o zrušený item Heart of Gold a toto je jako pocta onomu předmětu. (Puxina)
  • Při prvních záběrech na město Zaun lze spatřit muže sedícího na kleci, uvnitř které je Ancient Krug, příšera, jež je nedílnou součástí jungle ve hře League of Legends“. (Luicy)
  • V obchodě U Benza je několik předmětů, které odkazují na itemy, jenž se během hry nakupují ke zvýšení statů šampiona. Ve vitrínách lze spatřit Rabadon’s Deathcap a Eye of the Oasis. Rovněž masky představují itemy z obchodu, konkrétně Liandry’s Torment a Haunting Guise. (Luicy)

Reklama

Reklama