Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. (Netflix)

Recenze (288)

T2 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti "hernej" predlohy som išiel do toho s čistou hlavou a okrem zaujímavej animácie a slušnej akcie, ma to dejovo až tak v konečnom výsledku nechytilo. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uběhlo 12 let od jedné z nejpopulárnějších Online Her League of Legends a konečně jsme se dočkali prvního Projektu a samozřejmě díky Netflixu, který splnil sen všem Nerdům, gameboyům i anime šílencům. Nebýt NF čekáme možná dalších 10 let. Za sebe zde cítím silný základ pro vytvoření obdobného vesmíru jaký má Marvel, vůbec bych se nedivil kdyby vyšlo tak 5-10 různých sérii s různými postavami a ve finále se dočkali řežby ve stylu Avengers, což by bylo Cool.Lol jsem hrál několik let, takže jsem se velmi těšil a byť je Arcane v mnoha ohledech výborná záležitost, tak přesto mě pár věcí úplně neuspokojilo, tak jak jsem doufal.Příběh o dvou sestrách, o válce a míru, o loajálnosti a zradě, o bohatých a chudých a to vše zmixované v pěkné Steampunk Animaci, která je opravdu nádherná. Povedla se i hudba, kde už minimálně 3 tracky mi běží v playlistu, emoce fungují, příběh je dostatečně zajímavý i poutavý a skvělá je i akce, leč té je na můj vkus méně než bych očekával a chtěl. Je to CGI, je to Hra, a tvůrci vsadili spíše na populární Drama a příběh, byť v prvotřídní kvalitě, ale zamrzí, že ani jedna akční scéna se nevyrovná ani jednomu CGI traileru od Riotu. Co mi lehce vadilo byl i fakt, že na to jak se vše tváří Dark, Adult a Evil, tak krví se zde šetří víc než vínem a rozhodně bych uvítal i větší účast herních postav ( Přišlo mi, že zde vystupuje až moc random a vedlejších/neznámých postav).Ikdyž působím lehce zklamaně a mé očekávání nejsou úplně naplněná, pořád se jedná o jeden z nejlépe zpracovaných Anime Seriálů od Netflixu a právem zasloužený letošní Hit. Seriál si užjí i neznalci hry.Nejlepší postava: Jinx ( Harley Quinn).Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 2/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 8.5/10. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Takový blesk z čistého nebe. Ohlasy jsou krapítek přehnané a příběh zkušenému divákovi nenabídne nic neočekávaného, ale naprosto pod radarem se zrodil zcela funkční seriálový fantasy svět s přenádherným vizuálem a poctivým řemeslem. Od studia, které doteď dělalo klipy a herní intra vlastně naprosto úctyhodné. Více takových! ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Náhodné setkání, příjemné překvapení. Očekávatelná (byť dobře zpracovaná) klišé a do sebe místy nezapadající epizodičnost osvěžují pro seriálovou tvorbu příjemně neuhlazené a syrové momenty a akcenty ve vyprávění, která mě podobně překvapila v prvních sériích Hry o trůny. Jen škoda že poslední díly ztrácí tempo a otravně nás připravují na potenciálně dloooouhý seriál. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komentár píšem po prvej sérií. Je to pravdepodobne sklamanie roka. Je celkom známy fakt, že filmové či seriálové adaptácie hier veľmi často nedopadnú dobre. Je hráčom také ťažké sa zavďačiť alebo skrátka ešte nikto nenašiel tú správnu formu? Prvá séria Arcane zo sveta League of Legends od francúzskeho štúdia Fortiche to len potvrdzuje. Inak je to v podstate samostatne stojaci fantasy/steampunk svet, o ktorom ste sa taktiež mohli dozvedieť niečo v sprievodných materiáloch k hre, avšak väčšinu z nich asi bežný hráč mohol ľahko prehliadnuť. Môj problém je pravdepodobne ten, že som veľkým fanúšikom toho typu sveta - (cyberpunk, cyberfantasy,..) a mal som iné predstavy a vysoké nároky. Koľko ľudí, toľko chutí. (25.11.2021) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LoLko nehraju, steampunková stylizace a sofistikovaná animace je bezpochyby uměleckej unikát, motiv třídního boje je víc než zajímavej, ale příběh je relativně monotónní až primitivní, a ten toxickej hype mi k 'Arcane' vybudoval jistou averzi, ač videoherní předloha nemá k seriálový adaptaci prakticky žádný předpoklady a predispozice, takže je nutno studio Riot pochválit za tu tvůrčí snahu...... Příště s tématikou WoWka, prosím - už jen z toho důvodu, že MOBA hry doslova žánrově vykradly Warcraft. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemá cenu tady hovořit o grafické stránce. Je fenomenální. Jako celek i jednotlivé speciální efekty věnované například Ekkovi. Stejně tak hudební, zvukové a dabingové zpracování je skvělé. Pustila jsem konec třetího dílu i v japonštině a češtině a originál je opravdu (a překvapivě) asi nejlepší. Můj problém nastává po konci třetího dílu. Cítím se totiž oklamaná. Od začátku jsem si myslela, že Vi bude s Jinx bojovat. Úvodní titulky tomu dokonce naznačují. Jenže úvodní titulky jsou zavádějící. Postupem času se Vi stává ufňukaným neustále si stěžujícím tankem. Od prvního dílu její rozhodnutí vedla k apokalypse a smrti mnoha lidí stejně jako ta Jinxsina a nikdo za to nebere odpovědnost. A všimli jste si, že Vi je jediná, kdo neprodělal změnu charakteru? Žádný vývoj? Nejdivočejší změnou rozhodně prošli Jayce a Viktor. Od nadějných vědátorů po muže, kteří prozřeli životem i korupcí. A také radní Mel. Caitlin z utlačované holčičky vyrostla do správné komisařky. Jen Vi... stále běhá po ulicích jako blázen, předvádí nesmyslný parkour, naprosto nezdůvodně bojuje se Sevikou a v jednom kuse se lituje. A samozřejmě zapomněla, proč svoji sestru vlastně na pár sekund opustila. Nesdílím ani všeobecný fetiš k té couře Jinx. Její scény mě nebavily, její zabíjení také ne. Tuhle Mary Sue, která se vždy objeví na nějakém místě,kde se něco děje, rozhodně neuznávám za nejlepší postavu. Naopak jsem si zamilovala Silka. Abych to tedy shrnula. Vizuální zpracování je fantastické. Seriál mě bavil, ale na konci zklamal. Na další řadu se těším. Je to první seriál, který má sestupnou tendenci po epizodách. Za mě nejlepší postavy Silko, Viktor, Ekko a Sevika. Naopak Jinx a Vi by se klidně mohly zabít. Nemám ráda ani jednu. Jak v serálu tak v Lolku :P ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fakt som chcel, aby sa mi to páčilo, lebo ten vizuál v štýle secesie je dychberúci, rovnako ako renderovanie do štýlu malieb. Len keby ten príbeh nebol taká strašná naťahovaná nuda. Azda niekto okopíruje vizuál a nakrúti poriadny celovečerný film v tomto štýle. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Seriál podle LoLka prostě nemá žádné právo být takhle dobrý. Jenže on je. Nejlepším fantasy za hodně let. A je podle videohry. Nikdo na světě nechápe jak se to stalo... ale jsem za to sakra rád. Se skvělým příběhem s nečernobílými postavami ve světě, který je neuvěřitelně nádherný a zároveň i ohavně depresivní, se tu posouvá hloubka těch lepších anime seriálů do snadné stravitelnosti hollywoodského stylu vyprávění. A Netflix opět posouvá laťku s top animovanými fantasy filmy, po Catlevanii a Zaklínači, do dříve netušených hladin. 9/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jakožto nefanoušek hry to moc nemám s čím srovnat. Celé je to laděné do steampunkového stylu a grafika je dost netradiční. Odehrává se to ve světě, kde je velká propast mezi lidmi na povrchu a pod ním. Ti nahoře se mají dobře a ti dole dřou bídu s nouzí. Seriál je vyprávěný z pohledu zlodějské party dětí, konkrétně Vi a Powder. Pak následuje časový skok a hlavní postavy se nachází v úplně jiné situaci. Absence té druhé sestry hodně změní a každá se vydá svou cestou. Napětí mezi městem a podměstím stoupá a válka je na spadnutí. Jsou tu zajímavé a skvěle udělané akční scén a dobře se tu pracuje s postavami. Rozhodně se mi to dost líbilo a budu se těšit na další sérii. Ani to moc nevypadá, že je to podle hry. "Jsi silnější, než si myslíš." ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné, ale nám obavy, že pro někoho, kdo Lolko nikdy nehrál (hlásím se) nemá film co nabídnout a svou rotroušeností bude působit zmateně. Zkoušel jsem se v postavách orientovat a pochopit jejich konání, ale nepodařilo se mi to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, pekná animácia, veľmi pekná. Len mne to nestačí na to, aby som sa hneď pýtal na veľkú. S hrou nemôžem porovnať, keďže ja sledujem iné ligy, zvyčajne so živými ľuďmi v kopačkách, ale som rád, že sa do deja zakomponovali bežné humánne vlastnosti. Napríklad Jinx so svojimi duševnými poruchami je už niečo, čo sa považuje za úplne bežné, rovnako tak Vi a jej traumy z detstva, to je ešte bežnejšie napriek fiktívnym 200 eurám od expremiéra podobného mentálneho zamerania. Som rád, že seriál operuje s myšlienkami triednej nerovnosti a vykorisťovania, proti čomu treba ostro bojovať, čím nenápadne tiež odkazuje k akému názorovému pr(ú)du bradatého autora červeného manifestu sa hlási. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Mám už od malička odtažitost k přespřílišnému hype-u a v případě Arcane tomu napomohla ještě má dlouhodobá nelibost vůči League of Legends. Nevěřil jsem, že by se dal udělat kvalitní animovaný seriál založený na smyšlených postavách, které neměly tak důmyslný background jako jiné podobné předchozí projekty, které ani zdaleka nezabodovaly. Světě div se a hlavně má maličkost: Arcane vskutku dosahuje téměř 6 hvězdiček z 5 značky Whirlpool a to hodnocení taky nesouhlasí v mých subjektivních očích jen v rámci pár procent. I když je příběh docela neoriginální a střídá zaběhlé dějové standardy, které uvidíme kdejakém podobném příběhu o sourozenecké rivalitě, jejíž rozsah má značné zeměpisné a politické dopady (ok, možná se do tohoto popisku jich nevejde tolik), je to poskládané vskutku zevrubně. Solidně vyobrazený bipolární svět je naplněn postavami s hlubšími motivacemi, rozumným i naopak psychotickým uvažováním pod taktovkou perfektně sevřené režie postupně přikládající pod kotel až do očekávaného extatického finále. Musím nutně vyzdvihnout výborný cit pro art, jak se kamera kloní k poznávání doposud nepoznaných úhlů a výtečný vizuál (chtělo to cca díl si zvyknout) láká k jeho probádání do každého milimetru, což vítaně a opakovaně neopomíjí. Akce je hutná: Ať už svíštící nebo zpomalená, kulometná nebo mano-a-mano, nešetřící i na pohled méně pohodlnými výjevy. Moderní popkulturní hudební podkres mě nevytrhl, ale chválím padnoucí dabing. Arcane je výjimečně nadstandardní v snad každé kolonce a vzácně potěší jak mladší tak starší diváky. I přes ona příběhová klišé téměř perfektní animovaná podívaná. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

"Betrayal, that pain that feels like it'll eat you from the inside out, can either break you or forge you into something greater." Ač hrou nepolíbená, Arcane si mě získal naprosto po všech směrech. A to ať už se to týká originální stylizace, propojení vizuálu a hudby, perfektního dabingu, mistrovsky vytesaných charakterů i bezchybného střihu. Tomu se říká kus poctivého řemesla! Arcane boří mýty o tom, že nelze zfilmovat herní témata kvalitně a s úctou a s ohnivou rebélií jiskří do všech světových stran. Rychle se proto stává absolutní závislostí a klenotem v hroudě kamení. Těším se, až si to nastřelím do hlavy podruhé. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hollywood se neustále neúspěšně snaží převést videohry na stříbrné plátno a Arcane mu mezitím nenápadně vypálil rybník. A nejlepší na tom je, že vůbec nemusíte znát herní předlohu League of Legends, abyste si sledování užili. Byl jsem vtažen do děje hned od začátku a hrozně sem se těšil na to, co tvůrci provedou s jednotlivými postavami, které znám ze hry. Po velmi dlouhé době je skvělé sledovat seriál, který dává hlavu a patu, kde se postavy chovají logicky a děj není jen nastavovaná kaše. Není divu, že tvorba první série trvala šest let a jde to poznat. Animace jsou úžasné, svět naprosto dokonale propracovaný a příběh je jasný a snadno se sleduje. Postavy si navíc ihned zamilujete (což platí zejména pro znalce LoL) – moje nejoblíbenější je Viktor a Jinx, která je prostě naprosto úžasně praštěná, kam se na ni hrabe Harley Quinn. Riot si dává záležet jak na hrách, tak v tomto případě také na seriálu. Kam až se mohl dostat Blizzard, kdyby neprahnul jen po penězích... P.S. Arcane je bezesporu jeden z top seriálů všech dob, což vysvětluje, proč se k němu musím neustále vracet. Ať už poslechem soundtracku nebo sledováním různých scén! ()

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama