Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (288)

Krabak 

všechny recenze uživatele

Bez problémů toto mohu označit za nejlepší seriálový počin v tomto žánru od Netflixu. Animace, postavy, kterým vévodí Powder/Jinx, děj a hlavně 9tý, konečný díl... vše je naprosto dokonalé. Ač je seriál situován do LoLkového prostředí, tak nehráčům to nijak vadit nebude. Sám jsem LoLko nikdy nehrál a seriál jsem si užil parádně. Pokud jsi fanoušek scifi a fantasy, tohle dílo je pro tebe povinnost. Jen se modlím, aby druhá serie byla stejně kvalitní, jako první!--->100% ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal strhnout a pustil se do koukačky této série. Popravdě už prvotní dojem byl pro mě lehce kontroverzní, neboť toliko pochvalovaná animace mě až tak neoslovila. Zajímavé snad jen ve své dynamice či při soubojích. Bližší záběry na postavy na mě nepůsobí příliš dospěle, ale spíše jako bych sledoval nějaké omalovánci. Čím dál je záběr tím to lépe vypadá. Jinak graficky svět paropanku vypadá samozřejmě dobře, to ale samo o sobě nestačí. Co se týče příběhu tak zápletka asi příliš nepřekvapí a v podstatě ani nepřipravila nějaké zásadní překvapení. Na druhou stranu mě zajímalo jak to dopadne, tak jsem to sjel celkem rychle - první sérii. Postavy jsou docela v pohodě, až na nějaké propagační situace typu kdy tvůrci zcela okatě vynášejí na odiv rasovou snášenlivost. Vadilo mě, že se v jednotlivých epizodách odehrají souboje ze kterých vypadne pouze pár mrtvol bez náznaku krve. Byť nejsem krvelačná bestie, tak jsem myslel že se dívám na akci nikoliv na Asterixe. Mnohdy je to tak prezentováno a podle mě se tvůrci mohli zcela více odvázat. Je ovšem zřejmé, že cílovka má být asi především mladší publikum, které by to jistojistě nerozdýchalo. Celkově jak už to u Netflix seriálu bývá, je zde vidět až moc, že někdo někomu do něčeho až příliš kecal a o odvaz se rozhodně nejedná. Jednoho dne bych se rád dočkal solidního temného steampunkového filmu se vším všudy. Bohužel zatím ty pokusy pořád nevycházejí. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak to jakože wow! Tohle jsem nečekal, hru neznám ani trochu. Upřímně mě zaujalo to hodnocení a říkal jsem si, co je to za nadhodnocený animáč? To co jsem dostal, mě opravdu velice mile překvapilo. Pro milovníka "depresivních" a "temných" snímků to bylo prostě něco. Dokonalá animace, perfektní a zajímavý příběh, skvělej soundtrack a v neposlední řadě sakra zajímavé postavy. Jestli mě něco okouzlilo tak japonské anime ale tohle pro mě bylo takové emerické "anime". Vivat Netflix. Chtěl jsem napsat, že doufám, že nebudeme čekat rok na další sérii a bohužel dle edny.cz to příští rok nebude:( ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jakožto nefanoušek hry to moc nemám s čím srovnat. Celé je to laděné do steampunkového stylu a grafika je dost netradiční. Odehrává se to ve světě, kde je velká propast mezi lidmi na povrchu a pod ním. Ti nahoře se mají dobře a ti dole dřou bídu s nouzí. Seriál je vyprávěný z pohledu zlodějské party dětí, konkrétně Vi a Powder. Pak následuje časový skok a hlavní postavy se nachází v úplně jiné situaci. Absence té druhé sestry hodně změní a každá se vydá svou cestou. Napětí mezi městem a podměstím stoupá a válka je na spadnutí. Jsou tu zajímavé a skvěle udělané akční scén a dobře se tu pracuje s postavami. Rozhodně se mi to dost líbilo a budu se těšit na další sérii. Ani to moc nevypadá, že je to podle hry. "Jsi silnější, než si myslíš." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Arcane se mi těžko hodnotí jako herní adaptace, protože hru neznám, nikdy sem jí nehrál a ani jí nikdy hrát nebudu. I přesto jsem si dokázal tenhle animák celkem užít. Dějově mě sice vyloženě nestrhnul a hluchých míst tu není úplně málo, ale všechno bohatě vynahrazuje povedená animace, slušná steampunková atmosféra lehce říznutá fantasy, výborný soundtrack a když na ní dojde tak i skvělá akce. Pokračování sice nebudu vyhlížet zrovna netrpělivě, ale pokud přijde, rád se podívám...70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (51)

  • Když se Powder během honičky ukrývá se svým lupem z Piltoveru za rohem budovy, lze na stěně vidět houbičku, která patří yordlu Teemovi, jenž patří mezi prvních 16 šampionů ve hře „League of Legends“. Podobných odkazů na postavu Teema lze vidět v seriálu hned několik, např. ve formě plyšáka, uvnitř arkádové hry či obrázkové knihy. (Luicy)
  • Uvnitř bordelu za yordlicí je stěna plná masek, mezi kterými se nachází i maska jednoho ze skinů šampiona Twisted Fatea. Konkrétně se jedná o Blood Moon Twisted Fate Skin. (Luicy)
  • Na fresce Ekko a Firelighters namalovali všechny tváře těch, které ztratili včetně Benza, Vandera, Vi a Powdera. Pod nástěnnou malbou jsou různé předměty zanechané jako památníky ztracených, včetně obrázků, kreseb, svíček a plyšáka Teemo. (Veskoslav)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama