Reklama

Reklama

Apríl

  • Česko Apríl, apríl (více)

Obsahy(1)

Skupina vysokoškolských studentů jede slavit svůj poslední školní rok do vzdáleného ostrovního sídla, které zdědila jejich kamarádka Muffy St. John. Zábava, protknutá aprílovými žertíky, je v plném proudu, když se několik studentů ztratí. Zdá se, že kolem řádí brutální vrah. Telefony jsou hluché a cesta pryč není možná dříve, než v pondělí, v očekávaný aprílový den. Jsou ale drastické vraždy skutečné, nebo jde jen o nepodařený aprílový žert? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (31)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Originálny no do značnej miery za vlasy pritiahnutý slasher, ktorého najväčšou slabinou nie je ani tak záverečná pointa ako tradičná chyba žánru vôbec: neschopnosť napísať vierohodné postavy. Tých je tu milión a je ťažké sa medzi nimi orientovať, čo je pri whodunit slashere dosť veľký problém. Pritom úvodná polhodinka je klasicky o hovne plná prázdnych kecov. Keby tie keci trochu smerovali k predstaveniu postáv, hneď by to bolo o poznanie lepšie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vytřeme hororovým divákům zrak, řekli si zřejmě tvůrci Aprílu. Nakonec si však jen vytřeli prdel s hororem jako takovým. Neskutečně překvapivá pointa totiž spláchne do hajzlu i tak unyle působící slasher a nezbude téměř nic, za co by se tenhle veselý žánrový experiment dal pochválit. Sterilní pásová vyvražďovačka s typicky nezajímavými charaktery nijak nevystrkuje růžky přes hranice své filmové ohrady, těžko tedy může přitáhnout i někoho jiného než právě svou cílovou skupinu "krvežíznivých příznivců", mezi něž se samosebou počítám. A je-li procházka k oné přeúžasné pointě jen nudným couráním neméně nudnou a důvěrně známou krajinou i pro takové jako já, dokážu si představit, že pro neobeznamené by byla hotovým utrpením. Víc než celý "horor" mě lehce pobavilo těch několik aprílových žertíků, které se odehrály před začátkem vybíjené. Byť byly povětšinou dost fousaté, jako inspirace však můžou dobře posloužit. Mí přátelé mě budou jistě milovat, až jim například naříznu nohy židlí. Ha, ha, ha. Dvojka s odřeným vším. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On ten film má dobrý sekvence, např. scéna s obrazem je velmi vydařená a působivá, nebo holka s nožem, mrtvý studentík v lodi pod podlahou, ale celkové vyznění toho filmu ho docela shazuje. Možná je tak netypické, revoluční a experimentální, že na něj nejsem dosud připraven, ale působilo na mě obrovským WTF dojmem. Což si vykládám jako chybné a špatné. Možná je to ale i tím, že mě ten film uspal a tak 10 minut ve středu filmu jsem si dal dvacet. Pořád čekáte na něco, co vůbec nepřijde. A to je zápletka toho filmu, jeho pointa. Trošku nechápu, čím si zrovna tenhle film zasloužil remake. Možná za trest. 2,5* ()

fisus 

všechny recenze uživatele

U filmů z 80.let jsem zvyklý neřešit nelogičnost děje,ale tohle bylo vážně podivné.Chlápkovi skřípne loď hlavu,oči mu tečou z důlků,jeho kamarádi na to koukají a v další scéně už se v klidu smějí a baví se,jakoby se nechumelilo.A ten závěr jsem bohužel znal dopředu z dokumentu o slasher žánru Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film.Ale i tak jsem se na to rád podíval.Osmdesátky jsou osmdesátky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Do rezidence na ostrově přijíždí partička študáků. Příjemná hostitelka se ale záhy mění v roztržitou, nervózně se usmívající podivínku a študáci začínají jeden po druhém mizet... Po (černých) vánocích, haloweenu, pátku třináctého, valentýnu a čertví čem ještě došlo i na apríl. Tvůrci se zároveň inspirovali Deseti malými černoušky Agathy Christie a zadařila se jim osvěžující vyvražďovačka, která nesází na krvavé vraždy, ale na humor a napětí. V hlavní roli Amy Steel z druhého PÁTKU TŘINÁCTÉHO. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Ve Francii vyšel film pod názvem Weekend of Terror, v Německu pak jako The Horror Party. (Chatterer)
  • Natáčelo se převážně v Britské Kolumbii v Kanadě. (Chatterer)
  • V 18. minutě jedna z hereček pronese: "Je to jako v Agatě Christie". Dílem stejné autorky byl přitom inspirován i tento snímek. (bestlama)

Reklama

Reklama