Reklama

Reklama

Apríl

  • Česko Apríl, apríl (více)

Obsahy(1)

Skupina vysokoškolských studentů jede slavit svůj poslední školní rok do vzdáleného ostrovního sídla, které zdědila jejich kamarádka Muffy St. John. Zábava, protknutá aprílovými žertíky, je v plném proudu, když se několik studentů ztratí. Zdá se, že kolem řádí brutální vrah. Telefony jsou hluché a cesta pryč není možná dříve, než v pondělí, v očekávaný aprílový den. Jsou ale drastické vraždy skutečné, nebo jde jen o nepodařený aprílový žert? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (31)

Zayl 

všechny recenze uživatele

April Fool's Day je smutným případem promarněného potenciálu. A přitom základní prvky, pro slasher tak přitažlivé, tu byly. Odlehlé archetypální sídlo obklopené hlubokým lesem, krásná blondýnka a černý humor v balení voyeuristického feelingu. Kde se tedy stala chyba? Klíčem nezdaru je absence vraha a gore scén. Snaha udržet napětí pouze na bázi domněnek (kdo je ten neviditelný útočník) a nastiňování postav, které odhalují řetězec událostí, nefunguje. Až v posledních dvaceti minutách se dočkáme určitého napětí a zajímavého rozuzlení, nicméně je to příliš málo, abych jej mohl zařadit alespoň do průměru. Co taky čekat od slasheru s názvem Apríl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Aprílový 'slasher', který nemá moc čím zaujmout. Dobrý je hlavní hudební motiv, zajímavý je ten konečný zvrat, ale to je asi tak všechno. Snaha byla. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No neuvěřitelná volovina tohle. Žádnej vrah není vidět, žádný gore, nuda začne asi od 10 minut filmu (ty srandičky zezačátku mě občas dostaly ...). No a ten konec!! To už bylo na mě příliš. Vůbec mě to nebavilo, nebál jsem se, nelekal. Opravdu "vydařenej" "slasher" ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Do rezidence na ostrově přijíždí partička študáků. Příjemná hostitelka se ale záhy mění v roztržitou, nervózně se usmívající podivínku a študáci začínají jeden po druhém mizet... Po (černých) vánocích, haloweenu, pátku třináctého, valentýnu a čertví čem ještě došlo i na apríl. Tvůrci se zároveň inspirovali Deseti malými černoušky Agathy Christie a zadařila se jim osvěžující vyvražďovačka, která nesází na krvavé vraždy, ale na humor a napětí. V hlavní roli Amy Steel z druhého PÁTKU TŘINÁCTÉHO. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Napätie fungovalo, komedia tiež, i keď oboje len tak tak a i takáto pointa raz za čas nie je na škodu... týmto pádom remake odkladám na neurčito ďaleko, vzhľadom na komentáre neľutujem že som si pozrel originál skôr. Múdro =). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Originálny no do značnej miery za vlasy pritiahnutý slasher, ktorého najväčšou slabinou nie je ani tak záverečná pointa ako tradičná chyba žánru vôbec: neschopnosť napísať vierohodné postavy. Tých je tu milión a je ťažké sa medzi nimi orientovať, čo je pri whodunit slashere dosť veľký problém. Pritom úvodná polhodinka je klasicky o hovne plná prázdnych kecov. Keby tie keci trochu smerovali k predstaveniu postáv, hneď by to bolo o poznanie lepšie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Horor nič moc, zato zábavné je to dosť a pri správnych podmienkach (ako ja: Prvého apríla v noci) by ste nemali byť nespokojní. Skrátka ďalšia srandička na deň bláznov. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vytřeme hororovým divákům zrak, řekli si zřejmě tvůrci Aprílu. Nakonec si však jen vytřeli prdel s hororem jako takovým. Neskutečně překvapivá pointa totiž spláchne do hajzlu i tak unyle působící slasher a nezbude téměř nic, za co by se tenhle veselý žánrový experiment dal pochválit. Sterilní pásová vyvražďovačka s typicky nezajímavými charaktery nijak nevystrkuje růžky přes hranice své filmové ohrady, těžko tedy může přitáhnout i někoho jiného než právě svou cílovou skupinu "krvežíznivých příznivců", mezi něž se samosebou počítám. A je-li procházka k oné přeúžasné pointě jen nudným couráním neméně nudnou a důvěrně známou krajinou i pro takové jako já, dokážu si představit, že pro neobeznamené by byla hotovým utrpením. Víc než celý "horor" mě lehce pobavilo těch několik aprílových žertíků, které se odehrály před začátkem vybíjené. Byť byly povětšinou dost fousaté, jako inspirace však můžou dobře posloužit. Mí přátelé mě budou jistě milovat, až jim například naříznu nohy židlí. Ha, ha, ha. Dvojka s odřeným vším. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film z kterého je třeba dělat si s někým prdel, jinak u toho nevydržíte. Nudně pojatá rádoby vyvraždovačka s hereckými výkony, které jsou k smíchu, takže chápu žánr komedie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On ten film má dobrý sekvence, např. scéna s obrazem je velmi vydařená a působivá, nebo holka s nožem, mrtvý studentík v lodi pod podlahou, ale celkové vyznění toho filmu ho docela shazuje. Možná je tak netypické, revoluční a experimentální, že na něj nejsem dosud připraven, ale působilo na mě obrovským WTF dojmem. Což si vykládám jako chybné a špatné. Možná je to ale i tím, že mě ten film uspal a tak 10 minut ve středu filmu jsem si dal dvacet. Pořád čekáte na něco, co vůbec nepřijde. A to je zápletka toho filmu, jeho pointa. Trošku nechápu, čím si zrovna tenhle film zasloužil remake. Možná za trest. 2,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Starší horory či komedie mám rád, jeto prostě jiný, tohle bylo celkem v pohodě. Herci i příběh slušný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vlastne priemerný slasher, ktorý sa ale štíti explicitnejšieho zobrazovania násilia, tradične patriaceho do tohto žánru. Aj keď záver, resp. pointa dostane každého ( tak či onak ), nezaslúži si snímok z môjho pohľadu lepšie hodnotenie. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mysteriozny horor, ktorý ale zráža dole v niektorých scénkach humor, žart no a samozrejme ten prekvapivý koniec a zároveň vtipný. Remake som nevidel a ani nechcem, v niektorých okamžikoch som cítil napätie a atmosféru ale tá sa poniekal ztratila ale zase až také zlé to nebolo 60 percent. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ja tento film jednoducho zbožňujem, odkedy som ho pred rokmi videl po prvýkrát. Pekné 80´s chicks, skvelý príbeh, i keď chápem, že pointa môže na každého pôsobiť inak, perfektné prostredie, parádne spracovanie(vrátane hudby). Slušne tu funguje i napätie a niekoľko ľakačiek, vraždy sú zväčša offscreen, ale vôbec mi to nevadilo. Posledných niekoľko minút je jednoducho geniálnych. Jeden z mojich najobľúbenejších all time classics! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svatý valentýn má svůj slasher, Halloween, Vánoce a Den díkuvzdání taky, tak proč by jeden nemohl mít taky Apríl, že? Na nápadu samotném nevidím nic špatného, ovšem provedení se moc nepovedlo. Potíž mi dělalo už jenom přežít začátek, který kromě pár docela podařených vtípků byl dost nudný. Jakmile přišly na řadu vraždy, přišlo další zklamání. Žádné gore se nekoná, všechny jsou ve stylu "objeví se vrah-střih-nic-najednou je tu mrtvola". Ano, slasher nutně nemusí být přehnaně krvavý, ale když by se na to mohlo koukat tříletý děcko aniž by se pak bálo jít spát, tak to v pořádku taky není. Navíc tomu chybí nápaditost. A proč tedy dávám nakonec dvě hvězdičky? Za prvé, ke konci se to výrazně zlepší a trocha napětí se přeci jen objeví. Za druhé, závěr je zajímavý a dá se říci, že i poměrně originální. A nakonec za třetí - Amy Steel. Z toho všeho mi tak nějak vyplývá, že April Fool's day je možná tak povinností pro skalní fandy slasheru, ovšem zbytku ho spíše neodporučuju. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Napínavá a celkem lekavá vyvražďovačka s geniálním koncem (ale i bez něj by šlo o nadprůměrný film). Celkem působivá atmosféra 80. let - takové hrané Stopy hrůzy (jestli tu sérii knižních braků znáte). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V pořadí druhý aprílový slasher roku 1986 a možná i celkově. Narozdíl od Masky smrti tohle funguje přesně naopak - nulové napětí, nulové gore, vraždy co nejsou vidět, nuda, ale ve finále přichází tak výborná pointa, že mě posadila na prdel. Díky ní pomíjí pár mých předchozího výtek a dávám o hvězdičku více, než jsem plánoval. Nicméně tu předchozí nudu to nesmaže. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Jaké milé překvapení. Když jsem si film pouštěl, myslel jsem si, že se budu smát tomu jaké to je hloupé a staré. Místo toho mi přišlo všechno náramně v pořádku, napětí se buduje kvalitně, humorová část je povedená a konečná pointa je tak milá, že bych tomu i snížil přístupnost... ()

Reklama

Reklama