Reklama

Reklama

Divoká Latinská Amerika

(seriál)
  • Velká Británie Wild Latin America
Velká Británie, 2018, 3x47 min

Obsahy(1)

Poznejte příběhy divoké Latinské Ameriky. Putování mladého keporkaka, který se narodil u pobřeží Kolumbie a čeká ho náročná migrační cesta, hašteření v tlupě kotulů z takzvaného Opičího ostrova či život vzácných medvědů brýlatých z peruánské chráněné rezervace... Jižní Amerika je kontinent vzrušujících protikladů. Najdeme tady prakticky všechno – od hustých tropických porostů amazonského deštného pralesa, přes drsné a strmé svahy vysokohorských And, až po krystalicky čisté vody Tichého oceánu. Díky tomuto seriálu zavítáme na místa, která patří k nejčistším na světě. Budeme sledovat slasti i strasti tří velice rozdílných zvířat: keporkaka, opice a medvěda. Nenechte si ujít poutavý příběh o tom, jak vyrůstají a dospívají, jak se páří a jak přežívají Divokou Latinskou Ameriku. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Díl 1., keporkak. Nevzpomínám si na jiný dokument, kde by bylo možné sledovat velryby tak zblízka, poznat více jejich biologii a chování a vidět něco tak moc krásného a vzácného, jako je kojení velrybátka. A nemá to lehké, měří už 5 metrů a ještě musí chudák co chvila nahoru, aby mohl dýchat. Další z dílů věnovaný medvědu brýlatému bortí stereotyp o medvědech samotářích, kdy se jeden dospívající samice ujme osiřelé samičky a umožní jí tak přežít. V pořadí 2. díl nás zavede do světa málo známých poloopic, zvaných kotulů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První díl je věnován oceánu. Keporkak pomůže tuleňovy před kosatkami, masakr cesty karetek vylíhlých na pláží se po cestě do vody nekoná, protože filmaři se nenechal odradit na rozdíl od ptáků  jen predátorský krab. ()

Reklama

Reklama