Reklama

Reklama

Zoo

(seriál)
  • angličtina The Zoo
Rodinný / Drama
Česko, (2022–2024), 204 h 25 min (Minutáž: 56–67 min)

Hrají:

Michaela Pecháčková, Eva Salvatore Burešová, Veronika Freimanová, Marek Taclík, Sabina Laurinová, Jana Švandová, Šimon Bilina, Robert Urban (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(196)

Obsahy(1)

V seriálu Zoo jsou hlavními hrdinkami mladá dědička sklářského impéria Sidonie Anna Novotná a chůva v rodině soudce Viktorie „Viki“ Janečková. V hlavních rolích se představí Michaela Pecháčková jako Sidonie a Eva Burešová coby Viki. Tyhle dvě svede dohromady náhoda, láska ke svému povolání, ale i touha jít si za svými vlastními sny. Zatímco Sid místo prestižní školy v Americe uteče za svou láskou a začne, bez vědomí rodičů (které hrají Sabina Laurinová a Marek Taclík) pracovat v zoologické zahradě, Viktorie zase musí vyřešit svůj osobní život a skloubit ho se svou láskou – zpíváním. (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavnost tohoto seriálu spočívá v tom, že se divák baví naprostou bezradností a imbecilitou scénáristů, takže místo sledování děje (dá-li se to tak vůbec nazvat) je během sledování zaměstnán výsměchem těm největším klišé, se kterými scénáristický tým nestydí vytasit. Divácký zážitek pak umocňuje škodolibé sledování herců, kteří ty absurdní scény musejí s absencí jakéhokoli hereckého talentu zahrát. Režiséři jsou si evidentně vědomi těchto limitů, proto se vyhýbají vypjatým scénám jako čert kříži. Situaci směřující ke konfliktu tak nechají předehrát, udělají střih (aby se vyhnuli nutnosti vytáhnout z herců nějaké emoce) a následuje scéna, která jakoby následuje po konfliktu. Pokud jde o samotný děj, mám pochybnosti, zda duo scénáristů vůbec čte to, co v minulém díle napsal ten druhý. Jen tak si lze vysvětlit, že načaté zápletky vyšumí do ztracena a že v jednom díle si hlavní hrdinka úpěnlivě střeží své utajované soukromí, zatímco v dalším díle jedná tak, jako by nic netajila. Lahůdkou jsou pak ty náhody. Inu, situace, kterou by někdo neměl vidět, trvá asi 2 sekundy. A kdopak nám to v tu chvíli přichází? Ano, ten, kdo to neměl vidět. Tradičním vrcholem tvorby tohoto druhu bývají dialogy. Každý z hrdinů tohoto veledíla, má-li před sebou nějaké dilema (většinou ve vztahu k jiné osobě), musí svůj problém nejdříve rozebrat s celým svým okolím ze všech stran, a pak vyrazit vstříc dalšímu nedorozumění, které bude potřeba zas se všemi kolem rozebrat, než dojde k dalšímu střetnutí. Se všemi přáteli, kolegy a kamarády, musí své dilema samozřejmě rozebrat i protějšek. Ale zase musím přiznat, že jsem docela zvědavý, jak se největší nešťastník seriálu (mladý soudce) vypořádá s tím, co mu naložili. Snoubenku mu obtáhl jeho oblíbený barman, všichni kromě něho vědí, že zpěvačka, kterou píchá, je zároveň jeho chůva, které se svěřuje se svými patáliemi se zpěvačkou. Za debila tak je před svou mámou, nejlepším kámošem i hospodyní. A to zdaleka není všechno. Buď je všechny pozavírá, anebo musí nutně skončit špatně. ()

LexBarker odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdové, nefalšované dno české televizní tvorby. TV Prima nalákala diváky na zviřátka a ono h...o Děj se točí okolo nové hvězdičky Burešové, která zde ale hraje nesympatickou, duševně nevyrovnanou osobnost. Postavy v seriálu se chovají jako naprostí idioti, soudce do poslední chvíle neví, že Janečková je těhotná, celý únos Sid je trapný a absurdně zfušovaný, soudce si během x dílů nedokáže přes své kontakty zjistit pravdu o tzv dvojčeti Janečkové... Zvířat si divák téměř neužije, zato je však svědkem absurdně vyvíjejících se vztahů. Sid začne chodit s Albertem a pak, jen tak, se bezhlavě zamiluje do haďáka. Toho pak otravuje a pronásleduje na každém kroku. Ti dva intrikáni, kteří mají kancl hned vedle Roklové, se chovají jako naivní puberťáci s IQ těsně pod šedesát a tak je to se vším. Takové podcenění diváků jsem ještě za svůj život nezažil.  René, Jardo, že vy si z nás děláte srandu, že jo? P.S. Jen dva další příklady fušeřiny 1. detailní záběr na ruličku bankovek, kde je napsáno - Pouze pro filmové účely a 2. Děj se má odehrávat ve Dvoře Králové a ve scéně, kde herečka Molínová jde po chodníku, je zřetelně vidět cedule Praha 10 Strašnice :) ()

Reklama

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Princezna Leia se chce přiznat Hanu Solovi, kdo ve skutečnosti je a že ho miluje. Darth Vader se zase chystá přiznat tetičce k tomu, že nikdy neodjel. Vzápětí je ale čeká střet s realitou - Leia narazí v baru na Lonu Aphru, která se stále nemůže vzpamatovat z toho, že ji Han Solo už nechce a Darth Vader je konfrontován s rodiči, kteří mu zapřísahají, aby tetičce nic neříkal. Rey se více sblíží s Luke Skywalkerem. Han Solo, jak se zdá si konečně vybral vhodnou adeptku na svou partnerku. Princezna Leia to pochopitelně nese dost těžce a jeho štěstí mu nepřeje.  Mistr Yoda s Jar Jar Binksem přemýšlí, jak uhladit rodinnou situaci a usmířit Jango Fetta se synem... Tak takhle nějak obludně by vypadal seriál Star Wars v produkci televize Prima. Tuhle mentalitu fakt nepochopím, točit seriál s názvem ZOO a zvířata odsunout na druhou kolej a udělat z toho další tuctovou vztahovku. A co už mě sere maximálně, je ta úchylka neustále do takových seriálů cpát bary. Tam se vždycky odehrává spousta scén, ve kterých se kamarádí barman/barmanka s hlavními hrdiny a řeší tam drby. Prima v podstatě vymyslela nový seriálový subžánr: Barová vztahovka. FUJTAJBL! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne. Nalákat na atraktivní prostředí a pak mezi "scény" nesnesitelného scénáře našupat pár záběrů na zvířata, tomu se dnes říká umění. Za mě ještě větší průser než Slunečná. Příběh úplně stupidní. Hlavní postavy až na pár výjimek nekoukatelné. * dávám za spoustu sympatických tváří ve vedlejších rolích. Ale nic to nemění. Není to osobní, pan Decastelo dokázal, co jsem myslel, že dnes už nedokáže nikdo. Totální nízkorozpočtovou kravinou uchvátit masu diváků. Bohužel, a to se opět nechci nikoho dotknout, odpovídá to asi nárokům diváků.... protože ke spokojenosti musí stačit opravdu minimum... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tak hloupé... 1)  Z původních pohodových tří hvězdiček (několik prvních dílů) se seriálu podařilo úspěšně propracovat až na odpadovou úroveň. Gratuluji._____ 2)  Smutné je, jak do této mizerné úrovně zapadl herecky nevýrazný 36letý Tomáš Klus._____ 3)  Výstižný koment: topi80*, LexBarker (odpad). ()

Galerie (326)

Zajímavosti (10)

  • Scéna ke konci epizody, kde z pavilonu vychází muž s koštětem a dostává od Josefa (Oldřich Navrátil) pěkně vynadáno, že pomáhá jinde, když nemá svoji práci hotovou, je takový interní vtípek. Muž s koštětem, který se podle diskuze na obrazovce pro práci v zoo vůbec nehodí, je ředitel královédvorské zoo MVDr. Přemysl Rabas. (qydko)
  • Viky (Eva Burešová) zpívá sice v baru, ale autoři nějak pozapomněli, že na vystoupení je nutno absolvovat zkoušky. Když kvůli ničemu jinému, tak určitě proto, aby se ujasnilo, kolik slok se bude zpívat, kolik repetic, jak se bude začínat /končit – s předehrou/bez, aby zpěvačka věděla, kdy začít/skončit zpěv, klávesák si musí připravit základy atd. Což se však v epizodě ani v seriálu celkově neděje. Viky by musela každé zkoušce věnovat čas, s tím by byly spojeny další problémy – hlídání dítěte, málo času na šití atd. (pjotri)

Reklama

Reklama