Reklama

Reklama

Zoo

(seriál)
  • angličtina The Zoo
Rodinný / Drama
Česko, (2022–2024), 202 h 16 min (Minutáž: 56–67 min)

Hrají:

Michaela Pecháčková, Eva Salvatore Burešová, Veronika Freimanová, Marek Taclík, Sabina Laurinová, Jana Švandová, Šimon Bilina, Robert Urban (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(194)

Obsahy(1)

V seriálu Zoo jsou hlavními hrdinkami mladá dědička sklářského impéria Sidonie Anna Novotná a chůva v rodině soudce Viktorie „Viki“ Janečková. V hlavních rolích se představí Michaela Pecháčková jako Sidonie a Eva Burešová coby Viki. Tyhle dvě svede dohromady náhoda, láska ke svému povolání, ale i touha jít si za svými vlastními sny. Zatímco Sid místo prestižní školy v Americe uteče za svou láskou a začne, bez vědomí rodičů (které hrají Sabina Laurinová a Marek Taclík) pracovat v zoologické zahradě, Viktorie zase musí vyřešit svůj osobní život a skloubit ho se svou láskou – zpíváním. (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Uznávám,, že jsem se na to díval jen kvůli hezkým holkám, a taky mám rád zvířata.. Ale aby to mělo 37% to si seriál nezaslouží, je to celkem milý rodinný seriál, pochopitelně má příšerně moc epizod a kdo ví, kolik jich ještě bude. Upřímně první nekonečný seriál od Esmeraldy, který jsem přežil...60% (1.řada) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tak hloupé... 1)  Z původních pohodových tří hvězdiček (několik prvních dílů) se seriálu podařilo úspěšně propracovat až na odpadovou úroveň. Gratuluji._____ 2)  Smutné je, jak do této mizerné úrovně zapadl herecky nevýrazný 36letý Tomáš Klus._____ 3)  Výstižný koment: topi80*, LexBarker (odpad). ()

anli 

všechny recenze uživatele

Nový projekt scénáristů "Slunečné" ,kde zoo ve dvoře Králové nahrazuje statek.No ,nutno podotknout ,že mezi jednoduché dějové linky se spoustou až nesmyslných klišé je pár prostřihů na zvířata a to je vše .Tvůrci tu rozehrají až příliš mnoho dějů a postav ,přičemž jich většina není vůbec zajímavých .Vcelku zábavnou a trochu zajíímavou linku tvořila postava Evy Burešové ,ta se ale ze seriálu musela kvůli porodu vytratit a teď všichni čekají ,až se vrátí ,neb od té doby je seriál hluboko pod průměrem jakékoliv televizní seriálové tvorby a téměř je k nesledování Hlavním problémem je totiž  to ,že jedna z nejdůležitějších dějových linek byla nesmyslně svěřena studentce 3 .ročníku Michaele Pecháčkové ,která samozřejmě díky věku a ne-zkušenostem vůbec neumí hrát a seriál tak absolutně nemůže utáhnout .Ano mohla hrát ,ale vedlejší postavu a při tom se učit hrát.Polovinu dílů jí není rozumět a její herecký projev má 3 kategorie-tvářím se divně ,tvářím se srandovně a zpívám . To poslední je kapitola sama pro sebe .Jen díky spoustě skvělých herců se na to dá dívat ,ale myslím ,že je to spíše setrvačnost. Je tu až příliš mnoho nezajímavých a nesmyslných dějových linek ,a musím tady říct ,že scénáristický tým ,v čele s René Decastelo by si měl dát hodně dlouhou dovolenou a hodně dlouho nic nepsat a nechat to zase jiným. Dávám 30% za Veroniku Freimanovou ,Marka Taclíka ,Richarda Genzera ,Pavlu Tomicovou , Terezu Brodskou a spousta dalších. A taky za pár skvělých záběrů na zvířata . Mimochodem hlavní linka-jak dědička sklenářského impéria místo na studia do USA , kam neodletí, pracuje v zoo a balamutí mnoho dílů celou rodinu a "jakoby" volá ze studií v USA je opravdu mírně řečeno přitažená pořádně za vlasy a postavená na hlavu .Divák tomu nemůže věřit a stát se součástí ,ani kdyby se opil levným alkoholem a byl dlouho na sluníčku. Jsem zvědav co pana René napadne za výmysl příště . No budeme věřit ,že buď nic nebo něco pro nás diváky aspoň trochu slušně koukatelného .Děkujeme!!!! ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Princezna Leia se chce přiznat Hanu Solovi, kdo ve skutečnosti je a že ho miluje. Darth Vader se zase chystá přiznat tetičce k tomu, že nikdy neodjel. Vzápětí je ale čeká střet s realitou - Leia narazí v baru na Lonu Aphru, která se stále nemůže vzpamatovat z toho, že ji Han Solo už nechce a Darth Vader je konfrontován s rodiči, kteří mu zapřísahají, aby tetičce nic neříkal. Rey se více sblíží s Luke Skywalkerem. Han Solo, jak se zdá si konečně vybral vhodnou adeptku na svou partnerku. Princezna Leia to pochopitelně nese dost těžce a jeho štěstí mu nepřeje.  Mistr Yoda s Jar Jar Binksem přemýšlí, jak uhladit rodinnou situaci a usmířit Jango Fetta se synem... Tak takhle nějak obludně by vypadal seriál Star Wars v produkci televize Prima. Tuhle mentalitu fakt nepochopím, točit seriál s názvem ZOO a zvířata odsunout na druhou kolej a udělat z toho další tuctovou vztahovku. A co už mě sere maximálně, je ta úchylka neustále do takových seriálů cpát bary. Tam se vždycky odehrává spousta scén, ve kterých se kamarádí barman/barmanka s hlavními hrdiny a řeší tam drby. Prima v podstatě vymyslela nový seriálový subžánr: Barová vztahovka. FUJTAJBL! ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Pecháčková je všechno, jen ne herečka. Líbila se mi dějová linie Evy Burešové, která v seriálu ale končí, takže hádám, že s ní odejde také spousta diváků. ()

LexBarker odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdové, nefalšované dno české televizní tvorby. TV Prima nalákala diváky na zviřátka a ono h...o Děj se točí okolo nové hvězdičky Burešové, která zde ale hraje nesympatickou, duševně nevyrovnanou osobnost. Postavy v seriálu se chovají jako naprostí idioti, soudce do poslední chvíle neví, že Janečková je těhotná, celý únos Sid je trapný a absurdně zfušovaný, soudce si během x dílů nedokáže přes své kontakty zjistit pravdu o tzv dvojčeti Janečkové... Zvířat si divák téměř neužije, zato je však svědkem absurdně vyvíjejících se vztahů. Sid začne chodit s Albertem a pak, jen tak, se bezhlavě zamiluje do haďáka. Toho pak otravuje a pronásleduje na každém kroku. Ti dva intrikáni, kteří mají kancl hned vedle Roklové, se chovají jako naivní puberťáci s IQ těsně pod šedesát a tak je to se vším. Takové podcenění diváků jsem ještě za svůj život nezažil.  René, Jardo, že vy si z nás děláte srandu, že jo? P.S. Jen dva další příklady fušeřiny 1. detailní záběr na ruličku bankovek, kde je napsáno - Pouze pro filmové účely a 2. Děj se má odehrávat ve Dvoře Králové a ve scéně, kde herečka Molínová jde po chodníku, je zřetelně vidět cedule Praha 10 Strašnice :) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne. Nalákat na atraktivní prostředí a pak mezi "scény" nesnesitelného scénáře našupat pár záběrů na zvířata, tomu se dnes říká umění. Za mě ještě větší průser než Slunečná. Příběh úplně stupidní. Hlavní postavy až na pár výjimek nekoukatelné. * dávám za spoustu sympatických tváří ve vedlejších rolích. Ale nic to nemění. Není to osobní, pan Decastelo dokázal, co jsem myslel, že dnes už nedokáže nikdo. Totální nízkorozpočtovou kravinou uchvátit masu diváků. Bohužel, a to se opět nechci nikoho dotknout, odpovídá to asi nárokům diváků.... protože ke spokojenosti musí stačit opravdu minimum... ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly jsem si říkala, že si to tu jednu a půl hvězdy zaslouží, ale pak to šlo jedním velkým krokem do kopru. Vzdala jsem to po desátém díle ( vydržím fakt hodně) a posílám to k šípku. Herci ušly, ale ten scénář a dialogy, to je peklo. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen další pitomý výplod z produkce Prima, tentokráte z prostředí ZOO. Debilní dialogy a prázdný děj těžce o ničem. Teatrální herecké výkony tuzemských neherců. Zvířata jsou jen nastrčené  kulisy a zase se řeší trapné rodinné pletky. Slátanina zaměřená na mnoho postav.  0/10 ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhých letech, jsem výjimečně koukla  na český seriál, zda se od dob Ordinace, Pojišťovny atd., podobných něco zlepšilo. (NEzlepšilo!) Nalákána na  prostředí v Zoo + zvířata.... Vezmu to stručněji. Za  1. řadu ***,  nebylo tak hrozné, +bavilo,  problémy  nastíněny v zoo, se zvířaty i lidmi. Vztahy a jiné osobní problémy postaviček, ještě tak ušly i když pitominy byly zastoupeny. Viděny všechny epizody 43, zakončení v rámci hlavních postav, jaké dáno - mohlo se už nechat! Konec zvonec.  Doplnění: K 2. řadě napsáno tu. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavnost tohoto seriálu spočívá v tom, že se divák baví naprostou bezradností a imbecilitou scénáristů, takže místo sledování děje (dá-li se to tak vůbec nazvat) je během sledování zaměstnán výsměchem těm největším klišé, se kterými scénáristický tým nestydí vytasit. Divácký zážitek pak umocňuje škodolibé sledování herců, kteří ty absurdní scény musejí s absencí jakéhokoli hereckého talentu zahrát. Režiséři jsou si evidentně vědomi těchto limitů, proto se vyhýbají vypjatým scénám jako čert kříži. Situaci směřující ke konfliktu tak nechají předehrát, udělají střih (aby se vyhnuli nutnosti vytáhnout z herců nějaké emoce) a následuje scéna, která jakoby následuje po konfliktu. Pokud jde o samotný děj, mám pochybnosti, zda duo scénáristů vůbec čte to, co v minulém díle napsal ten druhý. Jen tak si lze vysvětlit, že načaté zápletky vyšumí do ztracena a že v jednom díle si hlavní hrdinka úpěnlivě střeží své utajované soukromí, zatímco v dalším díle jedná tak, jako by nic netajila. Lahůdkou jsou pak ty náhody. Inu, situace, kterou by někdo neměl vidět, trvá asi 2 sekundy. A kdopak nám to v tu chvíli přichází? Ano, ten, kdo to neměl vidět. Tradičním vrcholem tvorby tohoto druhu bývají dialogy. Každý z hrdinů tohoto veledíla, má-li před sebou nějaké dilema (většinou ve vztahu k jiné osobě), musí svůj problém nejdříve rozebrat s celým svým okolím ze všech stran, a pak vyrazit vstříc dalšímu nedorozumění, které bude potřeba zas se všemi kolem rozebrat, než dojde k dalšímu střetnutí. Se všemi přáteli, kolegy a kamarády, musí své dilema samozřejmě rozebrat i protějšek. Ale zase musím přiznat, že jsem docela zvědavý, jak se největší nešťastník seriálu (mladý soudce) vypořádá s tím, co mu naložili. Snoubenku mu obtáhl jeho oblíbený barman, všichni kromě něho vědí, že zpěvačka, kterou píchá, je zároveň jeho chůva, které se svěřuje se svými patáliemi se zpěvačkou. Za debila tak je před svou mámou, nejlepším kámošem i hospodyní. A to zdaleka není všechno. Buď je všechny pozavírá, anebo musí nutně skončit špatně. ()

HERGImanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Pásový produkt od Primy, který nemá co nabídnout. Tak jsem si u skleničky vína pustil na pozadí něco z české televizní produkce. A jako smál jsem se (jen to asi nebyl záměr v této formě). Viděl jsem sice jen jednu epizodu, ale i kdyby to byla ta nejhorší ze seriálu, bylo to tak moc za hranicí únosnosti, že tu ten odpad musím dát. Nesmyslné a nefunkční establishing shoty, vágní a naprosto nenosné motivace postav, zápletka v samotné zoo jak z parodie či pohádky pro děti, vztahy napsané asi člověkem po lobotomii, vedlejší herecké výkony jak ze školky, humor nevkusný, kamerové úhly odfláklé a dokonce i některé kostýmy mi vnukly nápad dojít si pro bělidlo. Nejhorší je, že nemám úplně pocit, že by šlo o problém s rozpočtem. Ono to totiž působí, že na tomto bizarním počinu spíš pracovali naprosto netalentovaní lidé, kteří by v tomto oboru neměli co dělat. Na tohle opravdu nekoukejte, nestojí to za váš čas. ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem, že může existovat větší sračka, než Ulice. Ale Prima umí překvapit. Už jsem naznačoval, že by měl existovat dvojitý odpad, ale ani tou dvojkou si nejsem úplně jistý. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zoo se vlastně nijak zvlášť neodlišuje od jiných televizních seriálů. Většina scén se odehrává ve studiu a samotné zápletky jsou de facto prvoplánové. Od toho se odvíjí i chování postav. Nejednají logicky, naopak hystericky, většina má čas kafíčkovat v práci, řešit nesmysly a hlavně nepracovat. Postavy si nevolají, navštěvují se, omlouvají se a dlouho se o všem rozhodují. Většinou alespoň několik dílů. Seriál je spíše takovou oddychovkou, nad kterou nemusí divák moc (spíše vůbec) přemýšlet, ani bych to nedoporučoval. Pak by někoho mohlo napadnout, proč ředitelka po jmenování neodvolá úhlavního nepřítele, když ví jaké podrazy na ní dělá. Proč jí každý zaměstnanec leze do kanceláře jak se mu zlíbí a dokonce po ní řve a ona si to nechává líbit. Proč se dospělý člověk chová jako dítě a postavy se vždy vydávají tou nejsložitější cestou. Možná by seriózní seriál o skutečných problémech lecjaké zoo opravdu diváky zaujal. Jenže nejen problémy, ale hlavně jejich způsob řešení (a to zoo samotné i lidských postav) se leckdy ponižuje na úroveň trapnosti. Ale co chcete od autorů, kteří režírovali nebo psali seriály jako Doktoři z Počátků, Krejzovi, Ohnivý Kuře, Přístav či dokonce něco tak hrozného jako Kameňák. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když vím, co od toho očekávat, že je to vlastně Slunečná 2.0, tak mě stejně dokáže vytočit, jak se tvůrci ani nesnaží o něco lepšího, když mají možnosti a prostředky. Ale hold to je asi prokletí komerčních televizí - jedeme na co nejjednodušší notu, beze snahy, a oni to diváci vezmou i tak. ()

Reklama

Reklama