Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný detektivní seriál, ve kterém je hlavní postavou Emil (Štěpán Benoni) jako vyšetřovatel v elitní jednotce Národní centrály proti organizovanému zločinu. Není to ale typický policista, je nenápadný a introvert. Je sice přátelský, ale nikdo z kolegů moc nestojí o přátelství s ním. Emil nevyniká ve fyzických akcích, zkoušky ze střelby dělává na spodní hranici a s kondičkou je na tom obdobně. „Jak jste si všimli, tak se hodně potí. To ale není můj pot, je umělý. Emil je takový spíš analytik, který pracuje na kriminálce – na ústředí proti organizovanému zločinu – a není zvyklý chodit do terénu. Vlivem nějakých okolností se dostane do akce, a ta dopadne všelijak. K Emilovi se totiž přidá takový pomocník, který mu změní život,“ prozrazuje Štěpán Benoni, který bude mít po svém boku nejen záhadného pomocníka, ale i parťačku Radku (Marta Dancingerová). (TV Prima)

(více)

Recenze (44)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Duch měl potenciál stát se výjimečným seriálovým počinem. Mezi vážně míněnými kriminálkami mohla vyhrát originalita a vtip. Je obrovská škoda, že ji tvůrci nevyužili. Jde totiž o to, že buď mohl seriál hrát na notu nadpřirozena absolutně a toto absurdno započítat i do děje anebo si hrát na seriózní kriminálku s nadpřirozeným jevem. Bohužel tvůrci zvolili to druhé. Místo vtipů a trapasů Emilových sledujeme nejvýš to, kterak se jeho neúspěchům chechtá duch mafiána. Proč kupříkladu není víc využita linka s Emilovou tragickou střelbou? Umím si představit desítky věcí, které by se mu mohly stát a působily by fakt zábavně. Jenže on jde a za pár minut - jinak celý díl, se střílet naučí. A tak je to i s jeho fyzičkou aj. Seriál tak zůstal rozkročen mezi napůl komediálním a napůl seriózně míněným, což dost dobře nejde, když máte kolem sebe mrtvého s kterým komunikujete. Takže Duch je jistě originální v našem českém rybníčku, ale je škoda, že tvůrci nevyužili potenciál a nešli více na dřeň nápadů a neudělali ze seriálu ještě více parodizující a ironickou zábavu. Jinak se mi líbila úvodní znělka, ale naopak dialogy místy trochu vázly a to se týká i spádu děje nebo logiky toho, jak vůbec kriminalisté uvažují. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Přistupovala jsem k tomuto seriálu s nedůvěrou a obavou, že se bude jednat o další trapnou telenovelu s humornou krimizápletkou. Téma bylo lákavé, tak jsem neodolala a nelitovala jsem. Díky Predragovi a Benonimu, kteří své role pojali velmi přirozeně, jsem se dobře bavila. Benoni představoval přesně takového nezkušeného policejního ňoumu jakého měl, a i když to hrál dobře, tak jako téměř čtyřicátník, byl věkově mimo. Možná by se pro tu roli nezkušeného zmatkaře hodil někdo mladší, ale spíše ne. Predrag vzal roli ducha uměřeně, nevstupoval do děje příliš často. Zachraňoval příběh a pokud byl na obrazovce, tak jako by tam byl jen on sám, ukradl si celý prostor pro sebe a nikdo jiný neměl šanci. Bylo to vtipné. ()

Reklama

darius1706 

všechny recenze uživatele

Hele, nebyla to kvantovka, ale na tu si seriál vlastně ani sekundu nehrál. O tom, jak to dopadne, do toho jsem se taky trefil, byť jsem měl dvě variantu, jednu hodně jednoduchou a jasně naznačenou a tu druhou, která se nakonec potvrdila. Jako oddechový seriál na sobotu mě to nijak neuráželo, spíše naopak, bavil jsem se, Prdrag Bjelac super, bylo vidět, jak si každý záběr užívá a zároveň bylo vidět, že to je člověk, který hrát opravdu umí. Pavel Nečas taky super, Štěpána Benoni jsem dosud neznal, ale zvládl to také velmi dobře. Vlastně se mi líbili všichni. Za mě to byl dobrý seriál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mluvení s Duchem se teď říká policejní intuice?" Darkův Duch je hodně zábavnej. Vždycky má nějakej mafiánskej trumf v pazouře, občas sice zapomene, že někoho zabil, ale na mobilu paří parádně. Kromě Darka je to ovšem slabší. Vyšetřovatelé totiž moc věrohodnosti nepobrali a hlavní hrdina Emil, tak to je kapitola sama pro sebe. Malej, kulatej, hrbatej, plachej, naivní, neobratnej a celkově trapnej. Naštěstí je tu Darko, kterej svou pohodovostí toho dokáže dost zachránit. Jen by k sobě potřeboval lepší živou loutku. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné a závěrečný díl byl umírněně sentimentální. Třeba Darko neřekl poslední slovo a buď odzhora nebo zespoda ještě na Štěpána dohlídne. Musím zopakovat, že Predrag Beljac je pan herec, který by charisma mohl rozdávat a bohužel, v dnešních generacích v domácích luzích a hájích ve srovnatelné věkové kategorii někoho podobného nemáme. Představme si ho vedle mýdlových tvrďáků typu Langmajera nebo Vaculíka...Sympaticky uměřený byl Pavel Nečas a Marta Dancingerová byla podle mých představ přesně taková, jako může být policajtka na jejím postu. Nehodlám hodnotit realističnost policejní práce a nebo kvalitu policejních zásahů, protože to znám jenom z televize a hlavně nejsem místní tupý tydýt, který se s pubertální inetrnetovou stupiditou podobnými příspěvky jenom předvádí a má aspoň ve virtuálním prostoru pocit, že Drsný Harry je proti němu měkouš a Arnold už je zalezlej pod postelí. Naprosto souhlasím s Redyx1 a Jakubim. Nakonec, když mě nechytil za srdce jiný primácký seriál - Dvojka na zabití, nechal jsem ho být, ale necítil jsem potřebu se tady vyblejt. Asi nemám tu správnou míru komplexů méněcennosti. On je totiž setsakra rozdíl, vymezit se ostře vůči manipulativním a lživým "projektům", které jsou nám vnucovány a je od nás vyžadován frenetický aplaus a mezi zábavným seriálem na sebotní večer. A ještě jednoho herce bych připomněl - ve vedlejší roli to byl Petr Vaněk nebo naprosto chladné monstrum v provedení Adély Petřekové. A nakonec, i když rozhodně ne poslední v řadě - famózně byla předvedena ta smrt a odcházení, když se postava rozplývala, jako když dřív začal hořet celuloidový film. Jistě, problémy světa tenhle seriál neřeší, ale ti co na něj tady nadávají, ať si třeba místo toho pustí Stonevův Svět podle Putina...to bude tak jejich šálek kávy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Když Darko (Predrag Bjelac) odchází na konci epizody z Emilova (Štěpán Benoni) pokoje, tak projde kolem dveří se zrcadlem a v tom zrcadle se také objeví. Jelikož je to ale duch, vidět by v něm být neměl. (SONY_)
  • Když se Václav (Pavel Batěk) dívá do logů do počítače z důvodu podezření a kontroluje, co si Emil (Štěpán Benoni) prohlížel v policejní databázi, je vidět, že webové stránky jsou uložené v počítači. (Leopard105)
  • Epizodu vidělo v den vysílání po 20:00 hodině přes 940 tisíc diváků (15+). (Leopard105)

Reklama

Reklama