Reklama

Reklama

Virus z ráje

(TV film)
  • USA The Paradise Virus (více)

Obsahy(1)

Slnečný karibský ostrov je ideálnym miestom pre dovolenku. Na tú sa už veľmi teší doktorka Linda Flemmingová, ktorá na ostrov Barsarato prichádza aj so svojím synom Williamom. Ten sa za pomoci hoteliérovej dcéry Kathy okamžite adaptuje a dovolenku si od prvej minúty užívajú naplno. Lenže skutočný raj na zemi sa čoskoro premení v peklo. Doktorka Linda zistí, že na ostrove sa šíri vysoko infekčný vírus. Ostatných obyvateľov zrejme nakazil Poppy, ale kto infikoval jeho? Z rozboru krvi Linda zistí, že vírus pravdepodobne pochádza od zvierat. Odborníci však stále nemajú istotu, z akých zvierat sa vírusy prenášajú. Jedno je však isté - nové, veľmi nebezpečné vírusy, sú prírodnými bioteroristami. Epidémia sa šíri veľmi rýchlo, denne zomiera niekoľko ľudí a na ostrove je vyhlásená karanténa. Linda sa zúfalo snaží nájsť liek a účinné protilátky proti vírusu zvanému americká Ebola. Keď ochorie aj jej syn William a dcéra hoteliéra Kathy, ide o každý deň i o každú minútu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy odpadlík, vlasatý tv seriálový renegád, Reno Raines odstavil svojho starého choppera do garáže a dal si pokoj s lovením zločincov. Radšej si odskočil na malý slnečný karibský ostrov Barsarato, aby tam mohol zahviezdiť v béčkovom, nízkorozpočtovom snímku "Vírus útočí aj v raji". Vždy keď sa v úvodných titulkoch objaví meno Lorenzo Lamas je to takmer sto percentná záruka toho, že pôjde o lacný film s mizerným scénarom a slabými hereckými výkonmi. Presne to sa mi potvrdilo i pri tomto titule. * ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Bylo tam mnoho nesrovnalostí ohledně viru ap. ale hlavní hrdinové mi byli sympatičtí a děj ušel takže dvě hvězdy. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade oceňujem herecké výkony, vcelku neškodiacu a nevyrušujúcu hudbu, zaujímavý nápad s kombináciou 2 vírusov (aj keď to nedotiahli do konca a túto zaujímavosť nechali bokom, škoda)... Aj keď prepchatie srdcervúcimi scénami si fakt mohli odpustiť a film by nabral na kvalite (Óooooch, ja ťa tak veeeeeeeľmi ľúbim a ľúbila by som ťa aj bez tejto chorboy. Aj ja ťa tak veeeeeeeeeeeeľmi milujem, neboj sa neumrieeeeeš)... Klasické "nervácke" scény k záveru - Stihnú to????!!!! - si taktiež mohli odpustiť. A samozrejme, že sa tu nájdu blbosti typu - "Ak nenájdeme protilátku do 24 hodín, tak umrú všetci" - vôbec nevadí, že sa niektorí nakazili pred 4 dňami a niektorí pred 2 hodinami... :D Ale pozrieť sa to dalo (raz) :D. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Milovník špatných filmů zbožňuje a vyhledává Lorenza. Lorenzo Lamas je nám zárukou, že film bude opravdu hodně špatný. Takže to, že bychom museli sledovat nějaký, nedej Bože, artový film, nám s Lorenzem nehrozí. Lorenzo je totiž odpadlík. Virus z ráje je příšerný film. Absolutně nesmyslný, nebojím se napsat, tragický scénář, orámovali herci svými hroznými výkony. A ve chvíli, kdy se vám bude honit hlavou otázka, jestli je horší scénář nebo herci, a že horší už to snad nemůže být, budete vyvedeni z omylu. Na obrazovce zjeví ON. A vy zvoláte: "Heuréka!". Nic nemůže být horšího, než Lorenzo Lamas! Proto tento film vřele doporučuji všem milovníkům špatných filmů, je to kultovní záležitost. - Jasných 100 %. ()

Wienczaa odpad!

všechny recenze uživatele

Měli jste dát Lorenzovi choppera, rotační kulomet, místo té nudné doktorky nějakou obdařenou blondýnu s bičíkem a virus zvětšit tak na velikost alespoň 3 metrů krychlových. Lorenzo by jezdil na motorce s blonckou po karibském ostrově, viry by střílel rotačákem přímo z motorky, a co by se ještě občas hnulo by dorážela jeho blonďatá kolegyně bičíkem. Hned by to celé bylo veselejší. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Virová epidemie na karibských ostrovech v ryze televizním zpracování a tak to podle toho také vypadá. Technická stránka filmu je prostě strašná. Zajímavá je však myšlenka příběhu ukazující naprosto reálné situace, především v reakci a chování lidí a úřadu. Začátek děje je strašně do všeho hrr, takže tu v kratičké době vidíme nějakou vysokoškolskou profesorku mikrobiologie jedoucí na dovolenou na Karibský ostrov. A jen co vjede do vnitrozemí, už se před ní kácí na zem postarší chlápek divně se cukající a s vyrážkou na ruce. A od této chvíle se začnou dít věci. Virus se šíří, úřady se sice zpočátku snaží něco dělat, ale jako obvykle do toho vstoupí vše hatíc politika. Panika obyvatel ostrova a jejich snaha odcestovat, což jim je samozřejmě bráněno, je asi to jediné, co se povedlo. nějaké napětí, alespoň trochu šokující situace či emoce, tu prostě nemáme šanci najít. Lákadlem filmu je vlivem své popularity v devadesátých letech Lorenzo Lamas, ale jeho slávu už dávno zavál čas a tento snímek jeho věhlas opravdu nepřipomene. Příběh je špatně napsaný, herectví mnohých jak u neherců a když se na obloze objeví CGI helikoptéry s naprosto nereálným letem, nejeden divák má chuť televizi buď přepnout, nebo při nejhorším vypnout úplně. Film může pro televize sloužit jen jako levná náhrada za skutečný biják pro zaplnění televizního programu. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si uvědomil, že se mi nechce už nikam cestovat, ani kvůli krásným plážím, svůdným děvčatům a tyrkysovému moři. Jedna slepička klovla prstíček a spustila tak lavinu smrtící epidemie. Zamrazilo mi, když hlavní představitelka Dr. Linda prohlásila, že se to může stát kdykoli a že lidstvo může vyhynout pravděpodobněji rozšířením epidemie, než válkou nebo následkem dopadu meteoritu. Ralfova láska k Bohu mu pomohla se vyléčit a získat tak sérum proti této zákeřné nemoci. A dostaly mě ty digitální helikoptéry. ()

Karja 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, oddechový a hlavně lehce stravitelný snímeček z karibského ostrova, kde se objeví nebezpečný virus Ebola. Zápletka je sice už hodně otřepaná a předvídatelná, ale nevadí: virus se šíří poměrně rychle, umírají lidé. A pro více dramatičnosti: nakazí se dcera i syn dvou hlavních hrdinů. Takové opravdu mírnější drama, nebo také pohádka se šťastným koncem. A to krásné a čisťounké moře…:-) 50 % ()

Reklama

Reklama