Reklama

Reklama

Conan

(seriál)
  • Německo Conan, der Abenteurer (více)
Německo / USA / Mexiko, 1997, 22x60 min

Obsahy(1)

Conanův otec je kovář a svému malému synovi vypráví příběhy o bozích a o tajemství oceli, které musí každý bojovník objevit, aby po smrti mohl správně odpovědět na otázku bohovi Cromovi a vstoupit do Valhally. Jednoho dne nájezdníci vedení Thulsou Soudcem zničí Conanovu vesnici a zabijí všechny dospělé včetně Conanových rodičů. Děti jsou smrti ušetřeny a prodány do otroctví. Conanovi si dobře zapamatuje standartu nájezdníků tvořenou obrazem černého slunce, pod nímž na sebe zírají dva hadi. Tvrdou dřinou otrocké práce se z Conana stane silný muž, který později pro své pány bojuje v gladiátorských zápasech. Po řadě úspěchů mu otrokáři dopřejí výcvik v boji s mečem u východních mistrů. Později Conana jeho pán propustí na svobodu. Ve starobylé hrobce Conan nalezne meč dávného krále a vydává pomstít své rodiče a svoji vesnici. Film končí epilogem čaroděje Akira, který uvádí, že později se Conan sám stal velkým králem. To už je ale jiný příběh. (anet50)

(více)

Recenze (60)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti Ralfu Moellerovi, ale jenom dokud se nepokouší v něčem hrát, že je něco jiného než svalovec. Horší seriál jsou snad opravdu jen Strážci Vesmíru... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik pôvodnej postavy Roberta E. Howarda a filmov s Arniem som hrdinsky vydržal asi 5 dielov. Prestal som to pozerať v okamihu, keď Ralf v jednom zábere precvála na koni popod elektrický stĺp. ()

gouryella odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu síla. Oproti tomuto seriálu jsou Herkules či Xena vysloveně umělecká díla. Špatné je tu všechno, ovšem zdaleka nejhorší jsou herecké výkony jimž "dominuje" neskutečně toporně neherecký hlavní představitel. Už nikdy více!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemecko-mexicko-americký (!) seriál Conan v skutočnosti nie je ani tak pohrobkom legendárneho filmu so Schwarzeneggerom z roku 1982 (a ani Ničiteľa Conana a dvojnásobne nie Červenej Sonje), ale skôr Herkula s Kevinom Sorbom (a v podstate aj Xeny, ktorá je rip-offom a zároveň spin-offom a azda i pohrobkom práve Herkula). S ním má spoločného oveľa viac. Menovite trápne triky, ťažkopádne akčné scény, štúdiové kulisy, fyzicky výrazného jedinca, ktorý nevie príliš dobre hrať, hnusnú výpravu, mizerné scenáre a celkovú odlfáknutosť. Absurdnú korunku tomu nasadzuje Nemec Ralf Moeller v titulnej úlohe, ktorý rolu prebral po svojom rakúskom kulturistickom kamarátovi Arnoldovi. Našťastie elementárna spravodlivosť existuje a toto zverstvo sa dočkalo jedinej série. Zaujímavosťou je, že kým Herkula produkoval Sam Raimi, Conana sa ujala iná, už však predsa len oveľa béčkarskejšia hororová ikona a to Brian Yuzna. Dávam 2* za to, že je to zvrhlým spôsobom veľmi zábavne, ale objektívne je to skôr odpad. Chápeme sa, hej? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No dobře, Arnold to neni. To autoři zjistili, tak se snažili, aby to bylo něco na způsob Kevina Sorba, ale nepovedlo se ani to. Conan ani Hercules překováni nebyli a na tohle se díky bohu zapomnělo... Nic jiného si tahle hrůza ani nezaslouží. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Na ohodnocení tohoto seriálu mi stačilo asi 10 minut jednoho dílu. Hrůza hrůzoucí. Proti tomu jsou Xena a Hercules epické fantasy megafilmy s 200 milionovým rozpočtem. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Hnusný rekvizity, hnusný triky, hnusný kulisy, stupidní dialogy, nulová výprava a stárnoucí Ralf Moeller v kožených slipech. Ostatně proč se dívat na něco, co vypadá jako náběh na prehistorický porno. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Toho borce nesnáším od pohledu, nevím, jak někdo tak nesympatický se mohl vůbec kdy probojovat na obrazovky.!!!!! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Mno, triky otřesné, herecké výkony ještě otřesnější, ale přesto jsem se u toho bavil a díval se na to celkem rád, ať už to bylo kvůli Moellerovi, mluvící lebce, či krásným exteriérům. Jen z lásky k předloze tomu nedám víc... :) ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Stejná debilita jako Herkules, jen s mnohem svalnatějším hrdinou a nižším rozpočtem. Zatímco Herkules kosil bohy na Novém Zélandu, polonahý Conan pobíhal v Mexiku. Je naprostou záhadou, proč se tvůrci tak úporně snažily prozradit plastikový původ sečných zbraní a to nemluvím o nádherných papundeklových kulisách. Bojová choreografie je prachbídná a abychom si bitky pěkně vychutnaly podávají nám je tvůrci pokud možno zpomalené. Hudba je slušná (na seriál), ale bohužel je hraná na nepříliš kvalitní syntezátory. Jednu hvězdičku za svaly hlavního hrdiny a pěknou mexickou přírodu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Vznikli aj väčšie hovadiny, fakt je ale ten, že Ralf Moeller (Schwarzeneggerov dobrý kamarát) je dosť pristarý a do úlohy sa veľmi nehodí. Podľa mňa si však tento seriál až tak nízke hodnotenie nezaslúži. Lebku som mal zo všetkých najradšej. ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza! Vkus a fantasy se obracejí v hrobě. Na tvůrce bych poslal skutečného Conana. Jeho meč by si pochutnal narozdíl od nás ,kteří se na tohle kouknou! ()

sta odpad!

všechny recenze uživatele

Hyperkorektní slátanina, na kterou zřejmě koukají jen ti, kdo milují korektní pořady - je zde vše: žena, obr, trpaslík, afroameričan... spokojena jsou jistě i domácí zvířátka. proč to ještě někdo vysílá? (a sleduje to vůbec někdo?) ()

Reklama

Reklama