Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • USA Dead for a Dollar (více)
Trailer 1

1897. Film Lovec hlav sleduje veterána a lovce odměn Maxe Borlunda v Mexiku, kde se setkává s profesionálním hazardním hráčem a psancem Joem Cribbensem – zapřisáhlým nepřítelem, kterého Max před lety poslal do teritoriálního vězení. Borlund má za úkol najít a vrátit Rachel Kiddovou, rukojmí, manželku bohatého obchodníka ze Santa Fe. Jak je příběh vypřávěn Maxovi, paní Kiddovou unesl bizoní voják Elijah Jones. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Béčkový veterán 70. a 80. let Walter Hill a jeho připomenutí formou komorního, táhlého westernu na klasické téma lovce odměn a jeho další oběti. Waltz fajn ale na role v Tarantinovkách si zde divák ani nevzpomene a vlastně je vidět, že herci celkově nemají co hrát. Nic nezachrání ani překvapivě fádní závěrečná přestřelka u které jsem od Hilla čekal výrazně více. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Dead for a Dollar od Waltera Hilla je řežba. Teda spíš střílečka-vyvražďovačka. Hill si to dává jako za mlada. Bylo fajn vidět zase nějaký stylový western na velkém plátně. Willem Dafoe a Christoph Waltz ve svých tradičních kvalitách a vedle nich úžasná Rachel Brosnahan, která se ukáže jako nejsilnější ze všech. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Walter Hill nás kdysi potěšil vlastně vůbec první buddy movie (48 hodin), než styl k dokonalosti přivedl Shane Black ve Smrtonosných zbraních a Posledním skautovi, ale větší radost jsme stejně měli spíš z jeho produkce celé vetřelčí série (na „trojce“ se podílel i jako scénárista). Teď nám na stará kolena (třeba před deseti lety se připomněl unaveným béčkem Jedna mezi oči se Slyem) dopřává nevýpravný a nesvižný western, který je hlavně naprosto obyčejný. Je tu unesená manželka, která ale k choti zpět nechce, je tu lovec odměn, je tu právě propuštěný bankovní lupič a zloděj koní, je tu mocný místní boháč a je tu i hromada utahaných pasáží. A čekání, než někdo vystřelí. Hill má pro žánr slabost, proč ne, jenže mohl v tom svém šedivém provedení vymyslet „něco“, co alespoň trochu nadchne. Dvě až tři hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jen ta dvě hlavní jména mohla být zárukou skvělé zábavy. A v podstatě byla. Walz hrál skvěle a já miluji tu jeho Rakouskem lehce omázlou angličtinu. Pro němu starej Dafoe. Kdo tyhle dva má rád a já je doslova žeru, asi se těšil na pořádnou jízdu vyprahlou mexickou prérií s kulkami z kolťáků létajícími proklatě blízko. Celý film je obestřen žlutým filtrem, takže iluze zaprášených pustin i ospalých bohem zapomenutých městeček či farem je dokonalá. Hned na začátku je rozehrán jednoduchý příběh o propuštěném gaunerovi, co si odseděl své, který potřebuje svoji pomstu.  Je to příběh i o lovci hlav, který dostane za úkol najít únosce a hlavně unesenou choť bohatého obchodníka. Aby toho nebylo málo, únosce prchá do hraniční části Mexika, kde pravomoci zákonů USA končí a kde spíše než mexické zákony platí ostré lokty místního bohatého majitele půdy.  Tam náhodou míří i z vězení propuštěný pistolník. Je jasné, že ty tři příběhy se musí někde protnout. Popravdě nevím co tomu chybělo. Přestřelky fajn, rány po kulkách věrohodné, prostředí skvěle dobové, herecké výkony také na úrovni. Ale nějak to nemělo napětí. Spád, šmrnc... Říkejme tomu jakkoliv. Jako by divák koukal na televizní film. Když to srovnám s Poslední zůstává, tak tohle bylo prostě slabší... Tahám tři karty a přihazuji tři mexické dolary. * * * ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že od majstra Waltera Hilla sa dočkám najhoršieho westernu roku. Šestákový scenár vycucaný z negerskej prdele, ultrameganudná "akcia", prehrávajúci herci, no a vizuál jak z košickej TV (čo tam preboha stratil herec rangu Dafoe som nepochopil -  nerátam Walza, ktorý hrá v každom filme prakticky to isté, tu si zopakoval rolu z Djanga, ale Hill nie je Tarantino). ()

Galerie (7)

Související novinky

Reklama

Reklama