Reklama

Reklama

Velké putování Bolka a Lolka

  • Česko Bolek a Lolek: Velké putování (více)

Obsahy(1)

Anglický milionář Philease Fogg po sobě zanechal závěť, v níž odkázal celý majetek statečnému cestovateli, který dokáže objet celý svět za pouhých osmdesát dní. Jestliže se nikdo takový nenajde, majetek připadne zákonným dědicům. Ti si jsou jisti, že tento výstřelek starého pána nijak neohrozí jejich právo na dědictví, protože do podobného dobrodružství by se pustil jen blázen. Nepříjemně je proto zaskočí, když se jednoho dne objeví dva proslulí cestovatelé - Bolek a Lolek, které milionářova výzva doslova nadchla. Jenže pozůstalí nechtějí o pohádkový majetek přijít, a tak pověří sluhu Jeremiáše, aby se jim pokusil zabránit v cestě všemi možnými i nemožnými prostředky. Jeremiáš jim proto klade do cesty nejrůznější překážky a nástrahy, avšak na chytré kluky si nikdo hned tak nepřijde. Když se jim potopí loď, doplují do Afriky v sudu, když je uvězní loupežník, uprchnou na létajícím koberci, když uváznou v tibetském klášteře, uletí s pomocí papírového draka rovnou do Japonska, kde se připletou k natáčení nového filmu o Godzille. Ale to největší dobrodružství i překvapení je ještě čeká - a nejen je... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

PowPow 

všechny recenze uživatele

Je to dobrodružné a hezky barevné, což ale zakrývá fakt, že jednotlivé příhody zrovna moc promyšlené nejsou. Všechno je zpracováno hrozně naivně, pro ty nejmenší. Ve stejné době vznikla například i Smolíkovská cesta kolem světa, a tam je všechno nesrovnatelně promyšlenější, a v příští dekádě se už přihlásili o slovo Kačeři - pokud chcete něco o cestování a dobrodružství, začal bych raději tam. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pridanie hlasu umožnilo ubrať dynamickej výtvarnej zložke a vytvoriť celovečerný film, no na druhej strane krátke nemé desaťminútkovky dvojice chlapcov ma oslovili viac. Jeremiáš Picbery mal sťažovať cestu okolo sveta dokiaľ sa dalo a nie tak trápne na konci vymäknúť. Inak slušný kult z detstva, ktorý sa dá pozrieť i po rokoch. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Z nostalgie dávam 4, v detstve to bol veľký kult, ktorý sme pozerali znova a znova a nikdy nás to neomrzelo. Dnes vidím, že to až taká bomba nie je. Počas putovania kvalita výrazne kolíše: výborná časť v Londýne, na lodi, potom prišli slabšie a žiaľ dlhé pasáže v Afrike (okrem lietajúceho koberca, ale napr. také opice boli mimoriadne trápne), v Indii (hoci slonica bola celkom milá), našťastie od Tibetu to začne byť zaujímavé (hlavne let na drakovi), Japonsko je také najuletenejšie, ale pre deti iste atraktívne, Polynézia je oddychová a napokon príde najlepšia časť v Amerike. Čo ma celkom pobavilo, keďže je to poľský film, akým veľkým oblúkom sa na ceste vyhli Rusku (cez Afriku a Indiu). ()

*Loriel* 

všechny recenze uživatele

Tento film pro malé diváky si rozhodně dokáže udržet pozornost, je to napínavé, vtipné a hezky vypadající :) Je to zkrátka moc hezká pohádka, která je i nadčasová, takže by nemusela zapadnout mezi vší tou "nádherou", co se dělá dnes. Moje kazeta s Bolkem a Lolkem je už značne prodřená, což vypovídá o tom, že to na dítě asi udělá dojem :) Rozhodně uchovat pro další generace!...jestli nás s tím tedy nepošlou do háje...není to 3D no... :) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

KULT! aneb jeden z nejzábavnějších filmů mého dětství. Seriál mě nikdy moc nebral a duo B&L bych s radostí pověsila na futro za kulky i zde - ale jinak... Skvost, který si zaslouží archivovat v muzeu pro další generace malých parchantů, aby po všech těch animovaných trapárnách dneška věděly, jak že vlastně kdysi vypadal takový vkusně vtipný animák. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama