Reklama

Reklama

Velké putování Bolka a Lolka

  • Česko Bolek a Lolek: Velké putování (více)

Obsahy(1)

Anglický milionář Philease Fogg po sobě zanechal závěť, v níž odkázal celý majetek statečnému cestovateli, který dokáže objet celý svět za pouhých osmdesát dní. Jestliže se nikdo takový nenajde, majetek připadne zákonným dědicům. Ti si jsou jisti, že tento výstřelek starého pána nijak neohrozí jejich právo na dědictví, protože do podobného dobrodružství by se pustil jen blázen. Nepříjemně je proto zaskočí, když se jednoho dne objeví dva proslulí cestovatelé - Bolek a Lolek, které milionářova výzva doslova nadchla. Jenže pozůstalí nechtějí o pohádkový majetek přijít, a tak pověří sluhu Jeremiáše, aby se jim pokusil zabránit v cestě všemi možnými i nemožnými prostředky. Jeremiáš jim proto klade do cesty nejrůznější překážky a nástrahy, avšak na chytré kluky si nikdo hned tak nepřijde. Když se jim potopí loď, doplují do Afriky v sudu, když je uvězní loupežník, uprchnou na létajícím koberci, když uváznou v tibetském klášteře, uletí s pomocí papírového draka rovnou do Japonska, kde se připletou k natáčení nového filmu o Godzille. Ale to největší dobrodružství i překvapení je ještě čeká - a nejen je... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pridanie hlasu umožnilo ubrať dynamickej výtvarnej zložke a vytvoriť celovečerný film, no na druhej strane krátke nemé desaťminútkovky dvojice chlapcov ma oslovili viac. Jeremiáš Picbery mal sťažovať cestu okolo sveta dokiaľ sa dalo a nie tak trápne na konci vymäknúť. Inak slušný kult z detstva, ktorý sa dá pozrieť i po rokoch. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

KULT! aneb jeden z nejzábavnějších filmů mého dětství. Seriál mě nikdy moc nebral a duo B&L bych s radostí pověsila na futro za kulky i zde - ale jinak... Skvost, který si zaslouží archivovat v muzeu pro další generace malých parchantů, aby po všech těch animovaných trapárnách dneška věděly, jak že vlastně kdysi vypadal takový vkusně vtipný animák. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačná klasika! Pohádka, kterou jsem jako dítě viděla snad 50x... Bolek, Lolek a Jeremiáš na cestě pralesem, náboženským Tibetem, nebezpečnými americkými prériemi, házejícím vlakem do Nového Jorku, ponorkou... Ani nevíte, jak jsem se po zhlédnutí tohohle filmečku přála podívat do Polynésie!:-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 18.4.2014, réžia slovenského znenia (SPF 1978) = SVäTOPLUK ŠABLATÚRA (5.4.2014) ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Když zhodnotím Bolka a Lolka jako celek vyjde to na slušných 70%. Měl jsem rád knižní, tak i zfilmovanou formu. Obliba polského dua s dospíváním upadá, což je samozřejmě logické ... Pěkná nostalgie ;) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jak já miloval poznávání exotických koutů Země... Právě proto toto dobrodružství Bolka a Lolka řadím k největším klasikám z mého dětství, ač jinak tato dvojice šla vždy mimo mě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Som netušil, že bolko-lolkovská filmová tvorba bola určená pre deťúrence do 7 rokov. Nad túto hranicu totiž vďaka naivnému scenáru, trápnym situačným gegom a dialógom hrozí menšia psychická újma. Škoda, nehovoriace duo bolo lepšie. Animácia je veľmi jednoduchá, sic neurazí, ale západnej (vlastne i východnej) produkcii tej doby konkuruje iba veľmi ťažko. Ale tak, za početné dobrodružstvá a sympatické duo, známe z mnohých iných projektov, si tie slabšie 3 hviezdy asi zaslúži. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Musím dát pět, protože jsem na tom vyrostl. Hlavně padouch a jeho sup nemají chybu! "Haló? ... Cože? Nerozumím! ... Aha. Aha. Jo ták!... Ro-zu-mím!" ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Polská tvorba mě nikdy neuchvátila a ani u němých Večerníčků s Bolkem a Lolkem tomu není jinak. Tento celovečerní film je jediná výjimka, u které se vždycky dobře bavím. Je to nápadité, originální a vtipné. K tomu chytlavé písničky (zvlášť "Svět volá nás, je k dobrodružství čas" a "Hraj hudbo tuš, je cesty konec už") a na svou dobu a zemi původu povedená animace. Skeče s Jeremiášem nemají chybu. Vůbec nevadí absurdity typu smeták uprostřed pouště, pevná linka telefonu v nitru africké džungle nebo dělo s petardami na dně oceánu. K všeobecné oblíbenosti dozajista přispěl i kvalitní český dabing. 80% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Bolka a Lolka uznávám jen jakousi relikvii socialismu u nás, když se k nám tenhle polský výtvor dostal a pochopitelně se setkal s úspěchem, protože jsme byli vděčni za cokoli z dovozu, i když to byly nekvalitní banány nebo mandarinky. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Z nostalgie dávam 4, v detstve to bol veľký kult, ktorý sme pozerali znova a znova a nikdy nás to neomrzelo. Dnes vidím, že to až taká bomba nie je. Počas putovania kvalita výrazne kolíše: výborná časť v Londýne, na lodi, potom prišli slabšie a žiaľ dlhé pasáže v Afrike (okrem lietajúceho koberca, ale napr. také opice boli mimoriadne trápne), v Indii (hoci slonica bola celkom milá), našťastie od Tibetu to začne byť zaujímavé (hlavne let na drakovi), Japonsko je také najuletenejšie, ale pre deti iste atraktívne, Polynézia je oddychová a napokon príde najlepšia časť v Amerike. Čo ma celkom pobavilo, keďže je to poľský film, akým veľkým oblúkom sa na ceste vyhli Rusku (cez Afriku a Indiu). ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Zábavné putovanie Bolka a Lolka do okola sveta. Ako malý som to hltal úplne bez dychu. V tom čase úplná špica medzi animákmi. ()

Reklama

Reklama