Reklama

Reklama

Jak si opatřit hodné dítě

  • angličtina How to Obtain a Good Child (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Obsahy(1)

Satirický filmeček o dětské zlobivosti. Od nevinného pletení věnečků se dostáváme ke hrám na Viléma Tella, nekuřácké kupé, zkázu lodi Titanic nebo na krematorium. A proč to děti dělají? Tak se na to podívejte. (zdeny99)

Recenze (11)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nehorázně vtipný film, který si navíc s drzostí šedesátých let dovoluje i politický přesah. K dokonalosti ho posunuje Vyskočil, který nezúčastněným hlasem čte brilantní komentář. Nějak takhle by to mohl dokázat ještě Leoš Suchařípa po několika letech intenzivní práce logopeda. Jestliže v roce 1910 bylo zlé jen každé desáté dítě a v roce 1950 bylo hodné již jen každé desáté, co by asi tvůrce statistiky řekl dnes? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Statistika nelže, je třeba se poradit a zmobilizovat rozum.. Kouzelná malá věcička o věcech podstatných, k tomu působivý komentář Ivana Vyskočila.. Nadčasová záležitost.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* 50let starý kousek, ale možná aktuálnější než dřív. Hodné děti už prostě nejsou na skladě. Stále shlédnutelné na YouTube. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice netuším, kdy se tím snažili tvůrci něco říct a kdy si jenom dělali srandu (případně jestli to bylo jenom jedno nebo jenom druhé), každopádně tenhle krátký filmeček mi sedl svým bizarně podaným námětem, který byl ještě bizarněji zakončen. Za mě teda celkem spokojenost. 4* ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Hodné dítko ani omylem.¬         Výtvarník a animátor Krátkého filmu Praha S. Látal spolu s výraznou osobností české divadelní a umělecké scény I. Vyskočilem vytvořili za podpory dalších pracovníků v roce 1965 pozoru hodné malé dílko, desetiminutý animovaný snímek o potížích s moderním dítětem, s lehkým přesahem i do politické oblasti ne pouze tehdejší, ale vůbec každé technokracie bez ohledu na společenské uspořádání.¬                 Vzniklo dílko lehké, úsměvné, zábavné, milé, zároveň ne plytké, sdělující. Hanbím se za to, že pod vlivem špatného rozpoložení a přehnané a nevhodné kritičnosti směřující k obsahu nadělil jsem onomu po prvním shlédnutí před nějakým časem pouhé dvě *. Dnes tedy tento svůj omyl napravuji. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Skvělý satirický kraťas se sci-fi vyústěním. Dost jsem se nasmál, snad i díky výraznému hlasovému projevu Ivana Vyskočila. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních děl Miloše Macourka na stoličce režisérské. Jde o takovou grotesku o tom, jak vychovat správně dítě, protože mládež je čím dál horší a horší. Zřejmě nápad vznikl s uvolněnými 60. lety, které se označují jako sexuální revoluce. Ovšem kdybych nevěděl, v kterém roce dílko vzniklo, tak bych si řekl, že jde o alegorii na komunistický výchovný program. A kdo ví, třeba to tak bylo... ()

Reklama

Reklama