Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová jsou naprostá klasika, teda aspoň pro mou generaci. Jejich příběhy mám načtené i nakoukané a tenhle film jsem si právě osvěžila - viděla jsem jej už dříve a líbil se mi, ani s přibývajícími léty se na tom nic nemění. To jen vypovídá o tom, že je to dílo kvalitní. Trochu mi vadí rozkouskovanost na jednotlivé epizody, ale humor a Nárožný v roli vypravěče vše vyvažují. ()

sarfian odpad!

všechny recenze uživatele

Čo už len na tomto bolo dobré? To že to bolo za komunizmu a nebolo možné sledovať iné dobré zahraničné animáky? Aj ja som to volakedy pozerával ako malý, ale len preto že vtedy si človek moc nenavyberal, lebo nebolo z čoho. Ide len o zlepenec kratučkých príbehov z hroznou animáciou a priblblými príhodami. VIDENÉ 1x ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Nejznámější vypravěči večerníčků a taky nejlepší. Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák a samozřejmě Petr Nárožný. Bez nich by ty večerníčky nikdy nebyly ony. Byly by to jen nějaká podivná vyprávění o zeleném stvoření, mluvícím psovi a dvou potrhlých žácích. Jen samotné vypravěčské schopnosti Petra Nárožného celý večerníček sunou hodný kus vzhůru... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Česká animovaná klasika na kterou se kdykoliv a rád podívám i dnes po těch dlouhých letech se stejným nadšením a vervou jako tenkrát. Co víc k tomto výtečnému animáku navíc skvěle nadabovanému (což tenkrát nebyl až zas takový velký problém) dodat. Snad jen to že se jedná o první celovečerní střihový film těchto dvou hrdinů sestavený ze třinácti původních krátkých seriálových epiziod. Jinak všechny ty neobyčejná dobrodružství žáků III. B Macha a Šebestové společně se svým čtyřnohým přítelem Jonatánem a kouzelným sluchátkem můžeme v naší televizi vídat už někdy od roku 1976. K jednotlivým krátkým epizodám: nejlepší jednioznačně ta s Kropáčkem který měl angínu, pak třeba ta s neandrtálcem Františkem Bumlem (Vumlem) který se stále vymlouval na dobu ledovou a nebo ta na cizí planetě, kde se zas setkali z divnou paní učitelkou, která jim dala ještě divnější početní úlohu (tu o jedné květině bez listu, druhé bez nohy, a třetí bez prstu, a to vše prý kolik to dělá celkem dní) a s funící příšerou Zababou. Za 5* už jen proto že je to kult. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nevím, co mě to popadlo, ale několik dní zpátky jsem si tohle dílko rozhodl pustit (a ne, už mi bohužel není 5). Ze začátku jsem byl nostalgicky nadšen a s nadhledem jsem se pousmíval nad některými možná dokonce nezamýšlenými vtipy, které jsem jako dítě pravděpodobně nechápal. Pak to ale začalo skřípat. Některé díly zde na sebe zkrátka příliš nenavazují, proto se domnívám, že to mělo celé zůstat pouze u krátkých večerníčků. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama