Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych teda být v kůži nikoho, kdo na tomhle filmu dělal. Vybírat to nejkultovnější z kultu ;-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nápad spojit epizody legendárního večerníčku do podoby celovečerního filmu byl šťastný...ale popravdě, dalo by se na něm v případě Macha a Šebestové vůbec něco zkazit? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Česká animovaná klasika na kterou se kdykoliv a rád podívám i dnes po těch dlouhých letech se stejným nadšením a vervou jako tenkrát. Co víc k tomto výtečnému animáku navíc skvěle nadabovanému (což tenkrát nebyl až zas takový velký problém) dodat. Snad jen to že se jedná o první celovečerní střihový film těchto dvou hrdinů sestavený ze třinácti původních krátkých seriálových epiziod. Jinak všechny ty neobyčejná dobrodružství žáků III. B Macha a Šebestové společně se svým čtyřnohým přítelem Jonatánem a kouzelným sluchátkem můžeme v naší televizi vídat už někdy od roku 1976. K jednotlivým krátkým epizodám: nejlepší jednioznačně ta s Kropáčkem který měl angínu, pak třeba ta s neandrtálcem Františkem Bumlem (Vumlem) který se stále vymlouval na dobu ledovou a nebo ta na cizí planetě, kde se zas setkali z divnou paní učitelkou, která jim dala ještě divnější početní úlohu (tu o jedné květině bez listu, druhé bez nohy, a třetí bez prstu, a to vše prý kolik to dělá celkem dní) a s funící příšerou Zababou. Za 5* už jen proto že je to kult. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Závěrečnou epizodu, kdy se Horáček s Pažoutem zmocní kouzelného sluchátka, promění se v obry a vyžadují na soudružce učitelce samé jedničky, jsem měl vždycky nejradši. Klasika. 85%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Legendární večerníček, který by bez Petra Nárožného byl někde úplně jinde. Líbilo se mi to, ale ta největší mánie jde dost mimo mne. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žáci 3.B Mach a Šebestová jsou nedílnou součástí dětských let strávených ve společnosti televize. Jejich příhody obsahují vše, co dokáže zaujmout malé diváky. Pro mě to není na 5* z jediného důvodu a to že v té době pro mě existovaly mnohem lepší filmy či seriály a tuto povedenou dvojku jsem zas tak nemiloval. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je pěkné, jak si člověk i po tak dlouhé době vybavuje přesně tón hlasu Petra Nárožného, který bude zrovna následovat, je vidno, že jsem se Macha a Šebestové nakoukal dost a výběr těch nejlepších dílů tomu napomohlo. Mně to teda vůbec nevadí, ale v dnešní divné době by už asi neprošlo, aby bylo v pohádce zobrazováno takové násilí jako na bacilech, které Šebestová vraždí nějakou vidličkou a stejně tak stereotypy, kdy Mach je od toho, aby přemýšlel a Šebestová aby uklízela. :D ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Seriál má u mne hvězdiček pět. Pseudovytvoření filmu spojením několika starých epizod nic moc, ale nostalgický závěr "jak vyrostli" se povedl. Sluchátko - Druhá generace mě dostávala hlavně ortodoxním "Hele, Machu" - "Hele, Machová". ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Výborné příhody Mach a Šebestový ze školního prostředí i jako bojovníky s bacily, obry Horáčkem a Pažoutem, kteří ve 3. B zůstali a propadávali až byli dospělí a měli děti. Mach a Šebestová či pes Jonatán také a tak by to mohlo pokračovat z generace na generaci..... :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ten Horáček s Pažoutem jsou ale pěkní darebáci. Kdysi jsem tyto příhody určitě horlivě sledoval, když byly součásti večerníču. Dnes po dlouhé době jsem si je tedy zopakoval a nedá se slovy snad ani vyjádřit, jaké utrpení mi místy film přínášel. Hlas Petra Nárožného je možná zvukomalebný, ale celkový dojem nezachrání. Po jisté době začne být efekt filmu negativní. * Samozřejmě to, že je film takhle vysoce hodnocený je pouho pouhý omyl. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dôvodom pre pozretie si tohto filmu bolo iba jeho zaradenie do rebríčka najlepších filmov podľa hodnotení užívateľov ČSFD. Inak by jeho sledovanie mohlo byť prejavom začínajúcej stareckej demencie, veď v čase jeho premiéry som bol mužom stredného veku. Kresby Adolfa Borna majú nezameniteľný rukopis, Petr Nárožný poskytol filmu nezameniteľný komentár. Nečudo, že film získal u českých divákov obľubu, blízku kultu. Mňa pochopiteľne nechal v úlohe nezaujatého pozorovateľa, pre ktorého tri hviezdičky tvoria bodku za stretnutím s dvoma žiačikmi 3. B. ()

Reklama

Reklama