Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Macha, Šebestevou a kouzené sluchátko. Věřím, že je zná dnes každý (i dnešní mládež). Vtipné příběhy a hlas Petra Nárožného jsou skvělé. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď si odmyslíme tých súdruhov, zajace, ktoré prekúšu strom, inteligentného neandrtálca, ktorý ho ohne bez zlomenia, účiteľku, ktorú trápi, čo povedia rodičia pritom, ako sa jej žiak topil, sterotypov ohľadom školy, rodinných vzťahov, bacilov na jazyku, ktoré spôsobujú chorobu, tak by to mohol byť skvelý poučný film pre deti, najmä časť s mimozemšťanmi a ich chápaním reality je perfektná. Mám na to celkom dobré spomienky, je to krásne animované, pohodové, dobrácke, dokonca ani to komentovanie nie je otravné. Je to kultové, no mohlo to byť lepšie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naprostá animovaná klasika. Netreba to viac rozoberať. Kto v tej dobe skúsil, tomu to navždy zostalo v srdci. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Všechny díly v jednom. Příliš mnoho Petra Nárožného najednou, příliš mnoho mé neoblíbené animace najednou. Však ty Večerníčky mají své kouzlo, když je jeden díl jen jednou denně. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nejznámější vypravěči večerníčků a taky nejlepší. Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák a samozřejmě Petr Nárožný. Bez nich by ty večerníčky nikdy nebyly ony. Byly by to jen nějaká podivná vyprávění o zeleném stvoření, mluvícím psovi a dvou potrhlých žácích. Jen samotné vypravěčské schopnosti Petra Nárožného celý večerníček sunou hodný kus vzhůru... ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

To víte doba ledová je doba ledová, všude samej mamut. To by mě zajímalo, kde vzali v pravěku takovej pěknej modrej hrnec na mamuty? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších večerníčků, tenhle film poskládaný z několika epizod mám dokonce i na VHS. Co dodat víc, snad jen : "My jsme žáci třetí bé...". ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová jsou naprostá klasika, teda aspoň pro mou generaci. Jejich příběhy mám načtené i nakoukané a tenhle film jsem si právě osvěžila - viděla jsem jej už dříve a líbil se mi, ani s přibývajícími léty se na tom nic nemění. To jen vypovídá o tom, že je to dílo kvalitní. Trochu mi vadí rozkouskovanost na jednotlivé epizody, ale humor a Nárožný v roli vypravěče vše vyvažují. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Původnímu večerníčku nemůžu nic vytknout, ale tomuto celovečernímu filmu už jo, protože se jen přiživil na jeho slávě. Většina obsahu je šikovně poskládána pouze z jednotlivých dílů. Jinak platí vše co jsem napsal k seriálu. A umístění v místní TOPce ani nemá cenu komentovat - to je prostě nostalgie, která přebije všechno. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama