Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi na tom, že se přitom divák i něco málo dozví, což je určitě velké plus. Kladem je taktéž Petr Nárožný, jehož hlas, nebudeme si nic namlouvat, tenhle film udělal. Dějově to totiž není nic úžasného, když se vezme v potaz, že je to pouze slepenec několika dílů. Žebříček? Neřekl bych. 75% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zážitky dvojice Mach a Šebestová jsou jedním z nejpoutavějších Večerníčků, na kterých jsem mohl vyrůstat a bylo extrémně nostalgické si teď vyprávění Petra Nárožného, skloubené s legendární animací Adolfa Borna připomenout. Jako malí jsme viděli všechny jejich příhody, chyběl mi jen tento speciální sestřih, který mile navnadí na ty časy, kdy jsem žákům III.B jejich život nesmírně záviděl. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký příznivec Večerníčku na pokračování si nikdy nenechám ujít tenhle sestřih o kouzelném sluchátku. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Ceska vecernickovska kreslena klasika ve filmovem podani.Je zde pospojovano nekolik prihod zname dvojice,coz je misty trochu znat,ale na celkovem vyzneni to nic nemeni-skvela komedie pro celou rodinu,ktera je jiz klasikou.Postavicky Adolfa Borna zreziroval mistr Macourek skvele a zabavne a myslim,ze neni v Cesku nikdo,kdo by si je obcas nepripomel.Pridam-li k tomu vynikajici hlas Petra Narozneho,nemuzu s cistym srdcem dat jine hodnoceni,nez 100%. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Skvělá realizace výborného nápadu - souvisle propojit vybrané příběhy oblíbených postaviček žáků 3.B a ještě něco přidat! Prostě nestárnoucí klasika... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Upřímně, moc nechápu smysl tohoto "filmu". Jasně, jednotlivé epizody seriálu Mach a Šebestová jsou skvělé a nezdráhám se nazvat kultovní, ale proč je spojovat do filmu? Abychom vytřískali z diváků víc peněz prodejem VHS a DVD? Samotné (a dobře známé) epizody jsou "propojeny" několika menšími minipříběhy, které jsou ovšem povětšinou mimo mísu, a jediné kde se dá mluvit o nějaké invenci, je nově natočený díl o Machovi a Machové, dětech Macha a Šebestové a o tom, jak konečně Horáček s Pažoutem dostudovali třetí třídu. A to je asi tak všechno.. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Copak kouzelný sluchátko, větší záhadou pro mě je, že zajíci maj pupiky a dokážou překousnout strom. A taky Horáček, jak to, že má dva tatínky? Zmrzlináře a toho sympatického vlasatce, co hulí i na třídní schůzce? ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Hlas Petra Nárožného je natolik zvukomalebný. Ještě dnes si pouštím audio kazety s jeho vyprávěním. Učinil tuto pohádku nesmrtelnou. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný je nejen skvělý výčepní v Hospodě, pojišťovák štěstí, ale především otec Macha se Šebestovou. Nebýt jeho charismatického hlasu, určitě by MŠ svými zápletkami zapadli do průměru. Jenže ono být! ()

Reklama

Reklama