Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

greymon 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová nejen jako film, ale i jako seriál jsou nezapomenutelné. Miloš Macourek, Jaroslav Doubrava, Adolf Born dokázali zrežírovat dokonalý kreslený film. Miloš Macourek stojí i za jinými pohádkami jako například Arabela, Létající Čestmír a mnohých dalších filmů a seriálů, které jsou nezapomenutelné. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zážitky dvojice Mach a Šebestová jsou jedním z nejpoutavějších Večerníčků, na kterých jsem mohl vyrůstat a bylo extrémně nostalgické si teď vyprávění Petra Nárožného, skloubené s legendární animací Adolfa Borna připomenout. Jako malí jsme viděli všechny jejich příhody, chyběl mi jen tento speciální sestřih, který mile navnadí na ty časy, kdy jsem žákům III.B jejich život nesmírně záviděl. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď si odmyslíme tých súdruhov, zajace, ktoré prekúšu strom, inteligentného neandrtálca, ktorý ho ohne bez zlomenia, účiteľku, ktorú trápi, čo povedia rodičia pritom, ako sa jej žiak topil, sterotypov ohľadom školy, rodinných vzťahov, bacilov na jazyku, ktoré spôsobujú chorobu, tak by to mohol byť skvelý poučný film pre deti, najmä časť s mimozemšťanmi a ich chápaním reality je perfektná. Mám na to celkom dobré spomienky, je to krásne animované, pohodové, dobrácke, dokonca ani to komentovanie nie je otravné. Je to kultové, no mohlo to byť lepšie. ()

IvoP 

všechny recenze uživatele

Ono se říká Žlabava i Žlababa. V knížce "Mach a Šebestová za školou" je to psáno jaka Žlabava. A také je tam jiné znění úsudkové úlohy, a sice "Když jeden hlupák porazí strom a dva hlupáci vylijou pět kýblů svinstva do řeky, kolik to dělá vrťátek?". Učitelka z planety Ťap-Ťap se jmenovala Ťapťulka. Seriál se v roce 1976 v televizi nevysílal, tehdy teprve vznikal. Poprvé v televizi běžel 6.-11.října 1982 a byly odvysílány tyto díly v tomto pořadí: - O utrženém sluchátku - Školní výlet - Člověk neandrtálský - Kropáček má angínu - Vzorné chování - Policejní pes V roce 1983 se mezi epizody "Kropáček má angínu" a "Vzorné chování" vložily epizody "Zoologická zahrada" a "Přírodní zákony", v roce 1984 mezi epizody "Přírodní zákony" a "Vzorné chování" vložila epizoda "Piráti". V roce 1986 se odvysílaly zbývající epizody a ty se vložily na konec. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Původnímu večerníčku nemůžu nic vytknout, ale tomuto celovečernímu filmu už jo, protože se jen přiživil na jeho slávě. Většina obsahu je šikovně poskládána pouze z jednotlivých dílů. Jinak platí vše co jsem napsal k seriálu. A umístění v místní TOPce ani nemá cenu komentovat - to je prostě nostalgie, která přebije všechno. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama