Reklama

Reklama

Americká výprava

(seriál)
  • Brazílie O Hóspede Americano (více)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Seriál sleduje bývalého prezidenta USA Teddyho Roosevelta, který se společně se svým synem a brazilským průzkumníkem vydal na dobrodružnou výpravu s cílem probádat neznámá území a setkat se tváří v tvář s domorodci z brazilské Amazonie. (HBO Max)

Recenze (2)

yvona 

všechny recenze uživatele

Pokud nejsou peníze, schopnosti ani znalost faktů, je nad lepší se do podobných projektů ani nepouštět. Scénář je děravý jak síto, nelogický a  postrádající snad vše, co scénář dělá dobrým. To byla tedy výprava, ze které se dobrodruzi vrátili parníkem. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tato série mi umožnila blíže se seznámit s osobou prezidenta Theodora Roosevelta a jeho pozdějším životem. Expedice Roosevelt-Rondon je zpracována sice okleštěně, ale všechny důležité události jsou zachyceny. Já jsem byl zkrátka s tímto dílem spokojen. Je zřejmé, že vytvořit dílo podle reality, nebylo v možnostech brazilské produkce, ale jak jsem uvedl jsem rád alespoň za tuto sérii. Podle mě dobrá práce. Blíže se můžete seznámit s Expedicí Roosevelt-Rondon zde. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Součástí „Expedice Roosevelt–Rondon“ byl i cestovatel českého původu Anthony Fiala. Ten se ovšem nezúčastnil hlavní výpravy na Rio da Dúvida (dnes Rio Roosevelt), ale byl pověřen Cândido Mariano de Silva Rondonem a oddělil se od hlavní výpravy a s poručíkem brazilské armády Alcidesem Lauriodóem pokračovat po řece Rio Papagaio. (p.a.douch)

Reklama

Reklama