Reklama

Reklama

Otýlie a 1580 kaněk

  • angličtina Otylie and 1580 Blots
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Obsahy(1)

Malá Otýlie je tak nešikovná, že spotřebuje na napsání jedné stránky celou lahvičku inkoustu. Inkoustem totiž tak plýtvá, že jej celý kolem sebe vycáká. V sešitě i na oblečení má stovky kaněk. Jednoho dne se koná besídka a malá Otýlie je jednou z účinkujících. Před besídkou se ovšem tradičně zakaňká, a tak se paní učitelka rozhodne celou Otýlii vyprat ve zmizíku. V tu ránu se Otýlie stává neviditelnou, ale na besídce stejně musí vystoupit. (zdeny99)

(více)

Recenze (15)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dobrý motivační film pro dítka, co se učí psát, aby se snažila nezasvinit půl bytu (třídy) inkoustem. U koho to takto zafunguje, ušetří své nervy výrazným způsobem. Ano, současná jednorazova pera nekaňkují, ale také nepřispívají hezkému rukopisu, takže cesta k psaní bez kaněk je plnicí pero a Otýlie pouštěná ve smyčce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale stejně jsem čekal nějakou lepší pointu nebo gradaci děje a ta animace a la prezentace obrázků, z nichž málokterý je lehce pohyblivý, mě taky fakt neoslovila. Ale zase tomu dost pomáhá hlas Karla Högera. Silné 3* ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Otýlie uměla plno věcí, hrála dokonce koledy na housle :-) chudák holka a ty její kaňky. Se pak člověk nemůže divit, že spotřebovala lahvičku inkoustu za dopoledne :-) to si pamatuju do teď. A že už za mě to nebyla žádná novinka tenhle animák :-) ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nezávislého pozorovatele s razítkem a podpisem.¬         Hrubě přeceňovaný snímek těmi, kdož naň vzpomínají jako na zážitek z dětství ovlivnění jmény výborného scénáristy M. Macourka a ne méně výborného herce a vypravěče K. Högera. Já, jakožto objektivní pozorovatel, podávám následující výnos:¬                 Slabá animace (*); slabší nápad (**); řadové ztvárnění — kamera, hudba, střih (**); velmi dobré namluvení (****).¬                 Celý snímek drží tedy nad vodou velmi dobré namluvení K. Högerem. To nestačí na více než slabší průměr.¬                 [razítko; nezávislý pozorovatel pursulus] ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Animovaný film o holcicce Otýlii, která se pri psaní zaspiní inkoustem tak, ze se musí vykoupat ve zmizíku.To ale zpusobí, ze zacne být neviditelná a Otýlii zacínají problémy... ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Surreálné, ale milé. :) Je to takový o deset let starší předchůdce Macha a Šebestové, za kterými též stojí Macourek, některé scény jako by jim z oka vypadly. Zaujalo mě, že už tehdy existoval zmizík a rovněž že číslo 1580 je dělitelné sedmdesáti devíti, jak se zmiňuje na začátku. O posedlosti Miloše Macourka čísly svědčí i další pohádky Cecílie 470, Ostrov pro 6000 budíků nebo moje v dětství oblíbená knížka Jakub a dvě stě dědečků. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se i ta nepříliš pohyblivá animace k tomu hodí. Jsou to jako lehce rozpohybované ilustrace ke knize. Co ale tento příběh pozvedá z průměru, je slovní humor a výborný přednes Karla Högera. V dětství se mi to líbilo, a líbí se mi to i dnes. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama