Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thulinová a její nový neochotný parťák Hess vyšetřují odpornou vraždu. Politička Rosa Hartungová se po zmizení dcery vrací do práce. (Netflix)

Recenze (18)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubita, bez levé ruky, s proraženou lebkou skrze oko, pohozená na dětském hřišti. Na místě činu vyšetřovatelé najdou panáčka z kaštanů, který nese otisk prstu malé Kristine, zavražděné dcery významné dánské političky. Po mrtvé z hřiště zůstal malý syn a spousta otazníků. Respektovaná kriminalistka Naia Thulin chce na jiné oddělení, aby měla víc času na malou dcerku, případ ale ještě skončí u ní. Jejím dočasným kolegou se stane jistý Mark Hess. Oba jsou uzavřenější povahy, oba jednají spíše na vlastní pěst, z čehož evidentně vyplynou potíže a nedorozumění. Nepůsobí tedy nejsehranějším dojmem, ale myslím, že tohle bude zase severská kriminálka, jak ji máme rádi. Sice je to trochu obehraný model (bestiální vraždy, sychravé počasí, depresivní postavy, komunikační „poruchy“), ale když někdo se silnou atmosférou umí… ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemerny uvod z pohladu mnozstva kvalitnych severskych kriminalok. Neprekvapi dominantna detektivka, neprekvapi roztekany, chladny, avsak bystry kolega "lezuci na nervy" a neprekvapi ani "pozadie pripadu". Klasika, ktora sa snad medzi ostatnymi vyhrani a bude jedinecna. Vcelku vsak zaujimavy rozjazd. Par nametov o napojeni hlavnej linie na politikov som uz videl. Zrejme i tento bude mat politicku liniu. Uvidime, ci len okrajovo. 65% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda, prvá vražda. Vlastne tu sú dve, jedna ale v ďalekej minulosti, aby to bolo zaujímavejšie a divák bol viac napätý. No a tá vražda v súčasnosti je dosť brutálna a vrah má zvláštny rukopis, na pľaci necháva postavičku z gaštanov. Samú o sebe dosť strašidelnú. Je cítiť, že za seriálom stojí partia z Mostu, ono to skoro pôsobí, akoby išlo o novú sériu s novými, aj keď dosť podobnými vyšetrovateľmi. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátek jeden fakt: zaujala mě anotace, ale nesedl mi styl předlohy, takže jsem nedočetla... Úvodní epizoda je skvělá a hlavně dobře natočená. Brutální vražda ženy vede ke zjištění něčeho, co nedává smysl. A kaštánek vše pozoruje z dálky. První díl měl všechno, co mít měl. Dobře obsazeno, zahráno a má to hlavu a patu. Zatím dobré  :) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky podle “severské šablony” se rozjíždí sněkolik dějových linek co spolu nijak nesouvisí. Zatím… osobně mě doslova naštval začátek, který tak nějak vyšumněl a je zatím bez logiky (proč zrovna 34 let dozadu?). Pozn.: z “nováčika” není cítit amaterismus ani omylem. Naopak. Vždy je v uvažování o něco napřed (výslech autisty byl fenomenální) a jsem si jist, že jeho nápady/poznatky potáhnou vyšetřování ;). ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama