Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne temná detektívka, so zaujímavým serial killerom, v pohode detektívnou dvojicou, nádherným jesenným vizuálom, a viac ako fajn hereckými výkonmi. Veľké plus je, že som nedokázal identifikovať vraha až do posledného dielu (i keď by som sa držal svojej teórie typologického obsadzovania postáv, tak ho mám hneď). No a potom príde posledný diel a ten celý príliš smrdel happy endom, a hlavne syndrómom posledných dielov. Postavy sa zrazu správajú netypicky, konajú nelogicky, zo šikovného vraha je idjoten... Takže viniť môžeme iba a len scenáristu. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Naposledy som sa tak nudila na dovolenke v Nudnej republike. Jediný zaujímavý prvok tam bol ten gaštanko. Ostatné fakty mi pripadali ako: všetko tu už niekoľkokrát bolo. Jediné prekvapko (aspoň myslím, že to malo byť prekvapenie) pre mňa nijakým prekvapením nebolo. Inak, nech si hovorí kto chce čo chce, podľa mňa to bolo zle natočené. Neviem či zlá kamera, alebo réžia... celé to bolo nanič. ()

Reklama

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Kaštánek slabý odvárek knižní předlohy. Četla jsem souběžně, tak jsem měla čerstvé srovnání a to rozhodně nebylo dobře. Škoda že z toho bezdůvodně udělali takový čajíček. Hlavní dvojice nudná, bez emocí. A vraha už by taky mohli autoři hledat jinde než ve forezním týmu, už to začíná být ohrané. Celkem 60%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypointovaný seriál z dánské kuchyně, který Vás díky svému chytře napsanému scénáři chytne a nepustí. Seriál Kastanjemanden rovněž zujme i hereckými výkony či pochmurnou atmosférou, která dokonale koreluje s nádhernou severskou krajinou, což z tohoto počinu činí vtahující a návykovou záležitost, u níž zamrzí pouze její příliš pozitivní konec, který mi do nálady a tempa seriálu moc nesednul. Avšak až na tento detail se jedná o velmi vydařený projekt, který byste určitě neměli minout. Dánsko má totiž hutné kriminálky vážně skvěle zvládnuté! (Netflix) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkouknul další z parádních severských kriminálních televizních seriálů, tentokráte z dánské Kodaně, kde od začátku do konce můžeme vidět místo zasněžených plání na které jsme zvyklí v podobných počinech z této oblasti pěkně zarudlou krajinu od krve, kterou nám tvůrci připravili a taktéž se můžeme těšit na pěkně brutální jatka v jejichž krvi se budeme brodit a rozhodně se nebudeme nudit. Jedná se o mnoho pikantních vraždiček, které mají to specifikum, že se vždy na místě objeví postavička udělaná z kaštanů, kterou jsme jako malé děti vyráběli a rozvíjeli jsme si tak svou manuální zručnost, která se některým z nás mohla v budoucnu hodit. A ještě, aby toho nebylo málo, tak se sériový vrah anebo vrazi, což nebudu prozrazovat, abych nespoileroval na mrtvých vyřádili upravením jejich zevnějšku, třeba vypícháváním očí, uřezáváním končetin a dalších libůstek, které všichni milovníci napínavých severských krimi milují. Do toho tam jsou různé podpříběhy z minulosti a také únos dcery dánské ministryně. Vraždy a únosy se snaží vyřešit kriminální policie, která ze začátku pěkně bloudí v mlze a nechává se jak už to tak bývá opít rohlíkem od pěkně fikaných pachatelů anebo pachatele. Do toho tam tvůrci zamíchali některé pikantnosti z rodinných problémů ministryně a některých vyšetřujících kriminalistů a to mi přišlo úplně zbytečné a vidím to jako jediné negativum tohoto seriálu. Toto vše se proline v jeden celek a my se staneme svědky mysteriozní podívané na kterou jsem narazil zcela náhodou a se kterou jsem nadmíru spokojen. Některé protagonisty jsem znal z jiných severských seriálů a to zejména Danicu Curcic a Davida Dencika. Za rok 2021 je to pro mně asi nejlepší kriminální série ze severských luhů a hájů a těším na další skvosty severské televizní tvorby na kterou poslední dobou nedám dopustit. Zkouknul jsem to za jeden den a dost jsem se pobavil a proto dávám stoprocentně 90%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama