Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (70)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na to, že dílko natočili Poláci, je to výtečné. Nejradši mám ovšem jejich celovečerní dobrodružství... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak o Bolkovi slyším i dnes prej do dotáhl až na valašského krále. Zato Lolek nám zapadl.Takže kdo chce vidět Bolkovo mladí trávené s Lolkem tak si tohle je to pravé. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Země z tehdejšího východního bloku tedy například Poláci a Maďaři vždycky uměli potěšit a to nejen dětské publikum. Tento půvabný dobrodružný seriál o dvou malých klucích je myslím si jasným příkladem. V našich televizích se tyto roztomilé příběhy objevující takřka rok co rok. Tyto staré krátké animované filmy, jsem měl rád ale ještě raději jsem měl pozdější už namluvený dlouhometrážný film pod názvem Velké putování Bolka a Lolka z roku 1977, a nebo ještě ty další epizody pod názvem Olympiáda Bolka a Lolka . Spolu se Smolíkama, Lovcem Pampalinim aj. absolutní klasika svého žánru. Přesto ale kvalit těch dvou zmiňovaných samozřejmě nedosahuje. Ale zase když to srovnám a porovnám například s těmi leckdy volovinami co se točí dnes.? Tak to je ještě hezkééé, nenáročné a pohodové.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slavný polský animovaný seriál s ohledem na dobu vzniku dnes už spíše pro pamětníky, který mi svým stylem nikdy úplně nesedl. Kreslené grotesky, která vznikly jako odpověď na americké grotesky disneyovského ražení. Celkový dojem: 55 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Polská odpověď na tvorbu dua Hanna-Barbera nebo jako co? Nicméně je to takové miloučké a neškodné, asi jako Polák u večeře. Těm nejmenším, pokud čtou můj komentář, se nezdráhám doporučit. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček sem řadil jako malý někam po bok "Macha a Šebestové". Exotické a dobrodružné příběhy u mě slavily úspěch, ale na nejúspěšnější večerníčky nedosáhly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na týchto kreslených, poľských klučinoch mi bolo vždy niečo divné. Malý, bacuľatý, submisívny Bolek a vysoký, čienovlasý, dominantný Lolek. Podivná dvojka, ktorá sa správala ako manželský pár. Až nedávno mi to všetko náhodou ozrejmila jedna nemecká organizácia bojujúca za práva homosexuálov, ktorá prišla do súdneho sporu s autormi tohto animovaného seriálu, pretože použila tieto dve postavičky vo svojej kampani. Ano, títo mládenci boli veru naozaj prihriati. Lolek + Bolek. ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Krásné vzpomínky na dobu, kdy bratři Kaczyňští ještě bojovali proti světu pěkně ruku v ruce, pospolu. Dnes však mohou díky tomu, že kačence přistřihli u Smolenska křídla, bohužel vystupovat pouze pod jmény Bolek a Zahrablolek. Děkujeme a posíláme pozdrav do krypty na Wawel. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Možná ne lepší než papež, ale lepší než Kaczynsčtí určitě. Tyhle dva by měli mít Poláci ve státním znaku a nebo aspoň na mincích, stejně jako to chtějí ve Švédsku udělat s Pipi Dlouhou punčochou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Polský hit mě minul obloukem. Kam se hrabe Bolek a Lolek na naše české týpky jako Pat a Mat a Králíky z klobouku. :-) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl vylovit z paměti nějaké přespolní hrdiny mého dětství, hned za Pipi Dlouhou punčochou by na mě s veselým zavýsknutím vykoukli tihle dva hraví nezbedové. No a co, že z dnešního pohledu jsou jejich příhody trošku jednodušší. V jednoduchosti bývá síla. A navíc, po technické stránce, je to stará dobrá "ruční" práce. Prostě řemeslně poctivej a povedenej animák ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je důkazem, kolik se toho dá vyjádřit pouze zvuky, hudbou a animací bez mluveného slova. ()

Reklama

Reklama