Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (70)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na týchto kreslených, poľských klučinoch mi bolo vždy niečo divné. Malý, bacuľatý, submisívny Bolek a vysoký, čienovlasý, dominantný Lolek. Podivná dvojka, ktorá sa správala ako manželský pár. Až nedávno mi to všetko náhodou ozrejmila jedna nemecká organizácia bojujúca za práva homosexuálov, ktorá prišla do súdneho sporu s autormi tohto animovaného seriálu, pretože použila tieto dve postavičky vo svojej kampani. Ano, títo mládenci boli veru naozaj prihriati. Lolek + Bolek. ** ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Toto byl s mým bráchou náš oblíbený večerníček. Rodiče si z nás vždycky dělali srandu, že je to jako by to natočili o nás. Neustále jsme se pošťuchovali, jako ti dva. Pamatuju si, že jsem na to rád koukal. Nedávno jsem v televizi také jeden díl viděl a musím říci, že i když už jsem dávno dospělý, docela jsem se při sledování bavil. ()

Reklama

kedluben 

všechny recenze uživatele

Tolik let jsem neviděl Bolka a ani Lolka. Tak jsem je sehnal: "To se Vám děti bude líbit!" Moc jsem v to ale nedoufal. Ani já jsem si nebyl úplně jistý. Přeci jen opar času mohl zastínit nějaké ty nedostatky či trapnosti. Míra nostalgie není zrovna měřítkem kvality. Ale nakonec docela jo. I ty děti se dívaly rády. Nenene, nechte Bolkololka na pokoji. Kterej je vlastně Bolek a kterej Lolek. Ví to vůbec někdo? Bolek jako že bolšoj, takže ten větší? Ach jo. Je to stejný jako s Křemílkem a Vochomůrkou. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Tyhle dva latentní homochlapce jsem nikdy neměl rád. Dva zmrdi, jeden bez vlasů a druhej se silně feminimnímy znaky, tropí spoustu legrácek, ale celé je to podané tak strašně kýčovitě a jakože zábavně, že bych za autory rovnou šoupl do gulagu. Je zločin to pouštět dětem a nevím, proč se tomu tak stále děje. Na druhou stranu některé silné jedince tato série o dvou labilních Pšoncích nakopne k prozření, po kterém si uvědomí, že nikdy nebudou chtít dopadnout jako oni dva. Já jsem prozřel a nyní jsem hezký, bohatý, inteligentní a všemi adorovaný mladý muž. Ach, dzięki skurwiele... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

S dvouletou neteřinkou jsem sledoval Bolka a Lolka - na horách a jejich jízdu autem. Myslel jsem si, že po krtečkovi to na ni bude ještě složitější, ale bavila se, příběh komentovala a já si osvěžil některé klukoviny polské dvojice. Dokonce se mi podařilo při Bolkově snění identifikovat kdo je kdo - Bolek je ten menší, oplácanější, Lolek vyšší, vlasatější. Některé momenty jsou podobné jako v Krtkovi - slétávání ze skály s pomocí deštníku. A ten příběh v horách, i když animovaný, mi připomenul některá tatranská panorámata. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Po naliehaní ženskej časti publika, ktoré chcelo mať svoju hrdinku, pridali do seriálu ryšavé dievča s vrkočmi menom Tola. (Raccoon.city)
  • Na začiatku bola jedna malá súťaž poľskej televízie, ktorá plánovala natočiť zopár kreslených rozprávok. Vyhrali to Lolek s Bolkom Studia Filmów Rysunkowych. 10 minút deja znamenalo nakresliť ručne 5 až 7 tisíc obrázkov a trvalo aj pol roka, kým vyrobili jeden diel. (Raccoon.city)
  • Koncom 90-tych rokov sa syn pána Nehrebeckého, autora postavičiek, rozhodol nadviazať na otcov odkaz a vydal knižný komiks o dobrodružstvách bratrancov Lolka a Bolka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama