Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tamahiko Šima je druhým synem mocného a bohatého klanu Šima, který hraje významnou úlohu v japonském obchodu ve dvacátých letech dvacátého století. V mládí nepoznal žádné starosti, pouze přepych a bohatství a jediné o co se musel doopravdy snažit byl zájem jeho občas docela odtažité rodiny. Vše se ale změnilo díky nehodě, která připravila o život chlapcovu matku a jeho zanechala s vážným a trvalým zraněním jeho pravé, dominantní ruky. Tato nehoda zničila vše, otec a starší bratr se chlapce začali úplně stranit, protože takto postižený je pro rodinu naprosto nepotřebným a někteří další sourozenci jej dokonce vinili z matčiny smrti a přáli si, aby tehdy umřel on. To vše se na Tamahikovi podepsalo, stejně jako izolace daleko v horách, kam ho jeho otec poslal, aby nebyl v domácnosti přítěží.
Nyní je Tamahikovi sedmnáct let, je plný pesimismu a depresí, nemůže pořádně spát a přeje si tak akorát klidnou smrt. Ovšem ani ta mu nemůže být dopřána, protože jednoho zimního dne k němu do domu přichází Yuzuki Tachibana, mladé a energické děvčátko, které jeho otec koupil za 10 000 jenů, aby se o Tamahika starala a stala se jeho manželkou. Přítomnost Yuzu v domě obrací Tamahikovi zaběhnuté zvyky vzhůru nohama a sympatické děvče plné energie začíná, stejně jako jarní slunce za okny, rozpouštět všechny chlapcovi obavy a starosti, stejně jako jeho chladné a smutné srdce… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, hlavní hrdina měl deprese a neustále do kola opakoval, jaký je pesimista, i když na mě jako pesimista nepůsobil, jen jako člověk, co má z logických důvodů deprese. Taky se mi nelíbilo, že mu otec prostě koupí manželku. Jasně, jiná doba, ale i tak mi to jako forma seznámení nebylo zrovna po chuti. Ale postupně se můj dojem zlepšoval, jak Juzu pomalu rozehřívala hrdinovo srdce a měnila náladu všeho kolem. Během chvíle z toho byla sympatická romance, příjemný slice of life a jak už název napovídá, tak i milá pohádka z období Taišó, zakončená slušně zvládnutým dramatičtějším a emotivním finále. Na druhou stranu musím ale dodat, že po stránce dramatické to zase taková síla nebyla a stejně tak jako komedie to fungovalo jen občas. Slyšel jsem i srovnávání tohoto anime s Ovocným košíkem, ale upřímně, ten je za mě v mnoha ohledech o level až dva výš. Každopádně celková atmosféra byla fajn, seriál mě přinutil hrdinům fandit, ukázal pár reálií z Japonska dvacátých let minulého století a fungoval i jako motivace, jak v životě překonat některé překážky a někam se v něm posunout a tím nemyslím jen díky známému „láska hory přenáší“. 6,9/10 ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Pravá nefalšovaná čtyřiadvacetikarátová romantika, u které i otrlý cynik (tedy já), sáhne proti své vůli po krajkovém kapesníčku a zamáčkne slzičku dojetí. Přestože vztah mezi čtrnáctiletou dívkou, prodanou kvůli dluhům své rodiny jako nevěsta, a sedmnáctiletým mladíkem, zmrzačeným na těle i na duši, vypadá jako všechno jiné než recept na životní štěstí, opak je pravdou. Tuhle pomalu klíčící první lásku je prostě radost sledovat. Juzu je taková dokonalá Popelka – dokáže s úsměvem na tváři vařit, prát a uklízet celý den a ještě přitom utěšovat a povzbuzovat svého depresemi zatíženého snoubence. Její optimismus a empatie jsou opravdu nakažlivé. Jediné, co mi tam nesedělo, byly některé vedlejší postavy, které jsou zjevně na sílu natlačené do děje jen proto, aby měla hlavní dvojice kolem sebe rychle nějaké přátele. Závěr je patřičně dramatický i dojemný. Silné 4. ()

Reklama

Reklama