Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokrok je pokrok. Dušek si do hospody pořizuje automat a je překvapen jeho náhlou oblíbeností. Štamgasti jsou však proti až na Nováka, který je s věcí dobře obeznámen. Duškovi dělá nová mašinka radost. Ovšem jen do chvíle, než se objeví nečekaná návštěva, která automat porazí. (TV Nova)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě hodně nostalgický díl. On totiž není jen o automatech. Gró se skrývá v Joskových slovech: "Harmonikářů míň není. Hospod ubývá." V roce 1996 tento díl předznamenal vylidnění centra a Zlaté cesty od prostých a obyčejných obyvatel (kdeže jsou doby, kdy v Nerudovce bydleli chudí studenti, chudí a režimem zatracovaní spisovatelé a chudí herci), a místa byla nahrazena honosnými kanclíky, shopy pro turisty především se suvenýry a umakartovými hospodami, které zcela ztratily své historické i normalizační kouzlo. Přibylo pubů a barů a pizzerií a beer housů a coffee stopů, ale zmizely bufety, čtyřky, nonstopáče a podobné špeluňky pro obyčejné lidi. Ta herní mašina je jen špička ledovce. Joska totiž pokračuje: "Ve všech hospodách už jsou tyhle krámy, taky velké televize, a lidi už se spolu nebaví." Takže tento díl není o tom, jak všichni prohráli, až z toho Duška chytl amok, pardon nervní zhroucení, jak konstatuje doktor Prášek, ale o tom, co zjistí právník v podání Kanyzy - že i ten málomluvný Joska má co říct a chce to říct a že si stačí v té hospodě prostě jen u pivka a šnapsu povídat. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezesporu vynikající díl, který pravdivě ukazuje sílu "výherních" automatů. To, co se stalo panu domácímu (nesympatický Václav Knop), se kdysi přihodilo i mně. Akorát s tím rozdílem, že jsem tehdy byl totálně pod parou. Vrazil jsem do bedny pětistovku a dostal necelých šest tisíc. Jediné, co si pamatuji, je právě těch šest tisíc (druhý den byly jen dva). Pak jsem zkusil štěstí podruhé a nedostal nic. Automaty jsou mrchy. Někdo by mohl namítnout, že na hlupáky hloupým prostředkem, ale já si myslím, že by se měly postavit mimo zákon. Tenhle díl ukazuje, proč. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět se jedná o velmi povedený díl, kdy je do hospody naistalován herní automat, který se okamžitě stane vděčnou atrakcí pro štamgasty. Smích ovšem nakonec přejde všechny, když pan domácí vyhraje všechno, co tak hráči před ním naházeli. ()

Reklama

Reklama