Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do hospody přichází Vencův starý přítel - řidič MHD Láďa. Společně oslavují shledání po dlouhé době a vzpomínají na své četné zážitky, kterými baví přítomné hosty. Zapíjení se protahuje stejně jako zápis na Vencově účtence. I přes tento fakt je Novák připraven jet do Kladna. Po odchodu obou řidičů vyčítají Goliáš, Babula a Zatloukal Duškovi, že oběma naléval, i když věděl, že mají v plánu usednout za volant. Dušek se však hájí opodstatněnými argumenty a vysvětluje jim, odkud se zná s Láďou on. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů celého seriálu. A nejvýraznější podíl na tom nese pochopitelně famózní Miroslav Moravec, který "bývalého" řidiče autobusu, tzv. šejdristu ztvárnil opravdu skvěle. Člověk by ani nevěřil tomu, že herci byli po natáčení jednotlivých částí seriálu střízliví a v průběhu natáčení popíjeli pouze nealko pivo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z melancholicky smutných dílů - což i to k hospodám a historkám a lidem v nich patří -, o bývalém řidiči MHD, který už není řidičem MHD, ale stýská se mu po té práci natolik, že alespoň chodí po hospodách a předstírá, že stále řidičem je. K tomu pár autobusáckých historek. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Ok, tak tohle jsem od Hospody nečekal. Opravdu vynikajicí epizoda! Vtipu tu tolik sice nebylo, ale ta melancholicky nahořklá závěrečná pointa byla fakt super. A samozřejmě pan Moravec tomu dal opravdu grády. ()

Zajímavosti (2)

  • Tato epizoda je jediná, ve které hrají štamgasti na jiný hudební nástroj, než na harmoniku. Hrají zde na banjo a hrají píseň „Hospůdko, hospůdko malá“. (Radecek14)
  • V epizodě si lze povšimnout úsměvnou shodu příjmení začínající na písmeno K, kdy Láďa Neužil (Miroslav Moravec) vypráví o svých bývalých kolezích z dopravního podniku, a to: Kosík, Kovařík a Král. (Snickors)

Reklama

Reklama