Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do hospody se během dopoledne nahrne hrstka studentů vyhýbajících se písemce od obávaného profesora. Už během prvních chvil dochází ke konfliktům s Duškem, kterému je mladá generace proti srsti. Studenti však svůj úspěšný útěk před testem oslavují dál. Ale pouze do chvíle, kdy do hospody přichází zmíněný profesor, aby zapil prášky na nemoc, kvůli které se nedostavil do školy. Písemku nahradí přímo na místě ústním zkoušením. To dopadá přesně podle jeho očekávání - ani jeden ze studentů neví žádnou odpověď. Profesor poté pouze promluví se štamgasty, kteří celou situaci s humorem sledují, a odejde. Po něm odchází k Duškově radosti i studenti, ale až poté, co pomstí babu Jiráskovou, do které se hostinský strefoval. (TV Nova)

(více)

Recenze (9)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky nic moc díl, takový generační, a Dušek tady najednou kdovíproč není chlap nad věcí. Vondráčkovou jsem vůbec nepoznal, asi jediná její role, kde se jí skutečně povedlo zahrát někoho jiného. Možná proto, že nehraje věčného diblíka. Jinak jsem nepochopil tu vsuvku s profesorem u stolu štamgastů - do té doby suverénní učitel se nechává sprdávat štamgasty? A proč? Že má malý plat? To asi má Babula u kotle taky. Nesedělo mi to sem. A přišlo mi, že ani Preiss neví, jak svou postavu uhrát a zahrát. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vopatrně, mladej! Ale moc vopatrně! Vážit slova, jasný?" ,,Nojo, nervózní jak můj fotr." ,,Ono to kolikrát přilítne, že nevíš vodkaď!" • ,,Tohle hulí fotr na schůzích. Myslí si, že je důležitej. Hovado." ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý z nás si určitě vybaví okamžik, kdy jako žák byl za školou. Partička pubescentů si myslela, že se vyhnou písemné práci, když se před ní zašijí do hospody. Jak to ovšem dopadne, když do stejné hospody zavítá i profesor, který je má přezkoušet? ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viktor Preiss v roli profesora byl výborný, jinak se ale bohužel jedná o jeden z těch nudnějších dílů první série. Nezachrání to ani skvělá Duškova hláška "Vy to počítáte jako Goebbels ponorky." :D ()

Reklama

Reklama