Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatloukal při příchodu do hospody uvidí Jonáše, jak vyvěšuje nápis: NOVOU NADĚJI, NOVOU VÍRU, NOVÉ IDEÁLY. Od ostatních se dozvídá, že v hospodě bude schůzka s voliči SNB - Strany Národního Blahobytu. Jonáš čeká na příchod předsedy strany, aby mohli začít. Ten přichází s tajemníkem Berkou a není to nikdo jiný než ing. Veškrna. Přednáší emotivní projev, ve kterém napadá ziskuchtivost zákonodárců a slibuje hory doly včetně snížení cen piva. Tím si okamžitě získává většinu hostů. Jeho pomocníci začínají rozdávat přihlášky do strany, za jejichž podepsání slibují jedno pivo. Strana se tak rozrůstá o dobrých 20 členů včetně "budoucího kapelníka hradní stráže" - o harmonikáře Josku. Příchozí Jirásková podepíše až po vypití jedné a slíbení druhé skleničky zelené. Tu však nedostává, což je pro Babulu dostatečný důvod, aby vedení SNB vyhodil. Zmatku využívá Jonáš a společně s přívrženci obsazují stůl štamgastů. Ti ho však proženou po hospodě a poslední potupný úder mu zasadí příchozí Goliáš. (TV Nova)

(více)

Recenze (12)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co jste chtěli vědět o nevyřčeném pozadí všech voleb, ale báli jste se na to zeptat. Slibů hromada, konkrétních řešení nula, lidi máme rádi, dokud nám to nehodí, a pak je odkopneme. Platí to pro všechny strany, které kdy v téhle zemi působily a působit budou, protože slibem nezarmoutíš a někteří lidé budou volit ze setrvačnosti, i když ta strana stihla a dobu své existence udělat obrat 180 °. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Paní Jirásková má nejradši zelenou, o svátcích si ji taky dává do vodky a říká tomu magický voko, nebo taky Volá Londýn." • ,,Nejlepší je dělat blbýho, to je fakt." • ,,Já jsem na ty, co to se mnou vždycky mysleli dobře, setsakra vopatrnej... • ,,A je tam jak baba v koksu." ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle už jsem začínal cítít, že to jde se seriálem trošku z kopce. Možná je to i díky tomu, že hlavní prim v této epizodě opět hraje dvojice Vlach-Knop, která mi v tom seriálu absolutně neštimuje a je dle mého soudu spíš na škodu. V každém případě celá první série seriálu Hospoda byla nadprůměrná s občasnými výkyvy, ale ve srovnání s druhou sérií vskutku nadprůměrná. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů a skvělé představení Oldy Vlacha, jakožto lídra SNB. Plamenný projev doplněný o gesta jako z dílny říšského ministra propagandy 😆 Hele zmetku! Koukej ji tu kořalku koupit! ()

Reklama

Reklama