Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hospodě se objevuje Goliáš s taškou plnou švestek. Rozhovor se stočí ke švestkovým knedlíkům a Zatloukal prohlašuje, že jich snědl 40 a zvládl by prý i 60. S tím však rozhodně nesouhlasí Prášek. A tak je povolán Kachna, aby je uvařil. Pro Zatloukala začíná závod v pojídání knedlíků. Když si servíruje 55. kousek, hledá už každou možnost úniku. Spásou je Jirásková, která by ráda něco pojedla. Zatloukal jí s proslovem své poslední knedlíky přenechá. Všichni si v tu chvíli myslí, že další už nejsou, ale pomocnou ruku podává Kachna, který si jich pět schoval. Přichází však hladový Joska. Zdá se, že Zatloukal tak definitivně uniká, ale Kachna odhaluje posledních pět kousků, které si ulil pro sebe. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk nemá poučovat, aby sám nenaletěl. Zatloukal kárá Goliáše, aby sám posléze musel doznat svou chybu - ačkoliv se vše snaží zaonačit charitativními úmysly. Což mi připomnělo nadčasové téma, jak se mnozí snaží svou velkohubost a pokrytectví vždycky zakrýt jakoby milosrdným skutkem - ať jde o politiky nebo umělce. ()

Zajímavosti (2)

  • Když Jaroslav (Petr Nárožný) narazí sud, tak první kousky vyleje. V epizodě Učedník (1996) Tomáš (Bronislav Poloczek) prohlásil, že první natočené pivo si bere za poloviční cenu. Je tedy s podivem, že si jej nevzal i tentokrát. (Duoscop)

Reklama

Reklama