Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novák, Babula a Dušek diskutují o mírách piva. Přichází Prášek a daruje Zatloukalovi prezent od jednoho pacienta - krabičku kubánských doutníků. Dalším příchozím je Goliáš s dlouhou dýmkou. Vysvětluje její původ a shání fajfkový tabák. Ten nečekaně nabízí a společně se zkušenostmi s ním servíruje kuchař Kachna. Začíná hromadná diskuze o kouření, do které se zapojuje i příchozí Jonáš. Upozorňuje na to, že je Mezinárodní den nekouření, a všemi možnými způsoby se snaží zabránit štamgastům, aby kouřili. Babulovi rozšlape cigaretu a Goliášovi vymáchá dýmku ve vodě. Kuřáci moudře ustoupí k záchodům, kde si všichni mohou doutníky v klidu vykouřit. Jediný Prášek zůstává, protože nekouří. Společnost mu dělá Jonáš a vysvětluje mu své plány. Poté se Prášek odebere na záchod za ostatními a ačkoliv nekuřák - zapálí si také. (TV Nova)

(více)

Recenze (10)

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Mně se dělá špatně, no já  z toho mám zkrácenou ruku, no podívej se!" • ,,Proč by se MNĚ někdo měl otrávit? Vždyť je to VAŠE hospoda!" • ,,Cigareta je smradlavé seno s ohněm na jednom konci a s bláznem na druhým!" • ,,Ty Vláďo, proč se v úterý nesmí kouřit?" • ,,Hospodou se rozezní varhany...Kachna může volat havrany." • ,,Víte, že opravdu spravedlnost není. Strejc si léta platil kremaci, a pak se utopil v moři." ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu hlavní myšlenku dílu, co by byly hospody bez kouření a že by štamgasti přestali chodit a hospody by zely prázdnotou, ale praxe se ukázala jiná, ačkoliv se nechodí kouřit do chodbičky u WC, ale před barák. Takže čas tomuto dílu moc nepomohl a působí dnes poněkud zkostnatěle. - Na druhou stranu je zde myšlenka akce a reakce, že když vám někdo strašně moc nutí, i nekuřák se nakonec na protest a naschvál a na truc stane kuřákem. (Jako se stalo v USA v době prohibice, kdy začali chlastat i abstinenti.) A není to jen o kouření, dodnes nám někdo vnucuje horem dolem spodem jediné a správné pravdy o čemkoliv. Norimberské trychtýře jsem neznal, dobré oživení a poučení. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, doktore, že nebudete mít nic proti tomu, když chlapce maličko pohostím. - Vy chcete provokovat, že jo? Tedy, ne, že bych se chtěl pana domácího zastávat, ale ten člověk má v podstatě pravdu. - Ale já vím, doktore. Jenomže každá vznešená ušlechtilá myšlenka, když je znásilněná a vtloukána do hlavy metodou norimberských trychtýřů, zcela zákonitě vzbudí silnou reakci. Stejně, jak silná byla předtím akce. To je fyzikální zákon, který zajišťuje rovnováhu v přírodě. Vy jistě víte, co to byla metoda norimberských trychtýřů. - No, ještě ze školy. Ale myslím si, pane kolego, že Vám ani tak nejde o tabák a kouření, jako spíš o revoltu. Lidově se tomu říká truc. Kanyza neměl, nemá a nikdy nebude mít chybu. ()

Zajímavosti (6)

  • Adolf Hitler, který je zmíněn na konci epizody, byl kancléř a diktátor nacistického Německa. (Duoscop)
  • Abraham Lincoln, který je zmíněn v epizodě, byl 16. prezident Spojených států amerických vládnoucí mezi lety 1861–1865. (Duoscop)

Reklama

Reklama