Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babula donese spoustu knížek, které někdo nechal u kotelny. Jsou to samé skvosty socialistické literatury plné úderníků a svazaček. Dr. Prášek vysvětluje, že se to musí zachovat pro příští generace, a advokát Vladimír dostane skvělý nápad, že by si mohli něco z toho zahrát. Najdou vhodnou hru a začnou zkoušet. Když přijde majitel hospody Jonáš, Vladimír ho požádá, zda by jim s tím nemohl pomoci. A Jonáš se opravdu vžije do své role. Všechno pozoruje mladší host, a najednou je v hospodě policista. Prý přišel na udání, že se tam sešly živly, které propagují cizí ideologii. Všechno se vysvětlí, policista odejde a s ním zmizí i onen mladý muž. Novákovi byl povědomý, vzpomene si, že před revolucí dělal pomocníka VB a jeho udal za nevinný vtípek o komunistech. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plnění plánu na 126 %, ze studenta horníkem z lásky k dceři pana předsedy, stachanovské hnutí... Takové hezké knihy a divadelní hra to byly, a ejhle, práskač za komančů se prokáže práskačem i dnes. A pan domácí jak ožil, jako by se vrátil do svých mladých let. :-) Dobrý díl se spoustou sice komunistických, ale v podstatě antikomunistických hlášek. A opět zmatený policista v podání Trojana, toho staršího. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"... pánové klid, nebojte se, nic se neděje, nebudete muset vracet domy, zdobit okna, chodit na první máj, není revoluce, on se jenom zbláznil, on je starej, vítězství je jistý, vzhůru na imperialisti..." ()

Reklama

Reklama