Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štamgasti hospody se po zavírací hodině sejdou, aby si zahráli plátýnko. Domluví se na desetníkových sázkách, ale s ubíhajícím časem sázky rostou. Do hospody se dobouchá Jonáš, který má slušně upito, a přidá se k nim. Neustále podepisuje směnky, protože prohrává, a nakonec vsadí celou hospodu. Hraje se na jednu kartu a Dušek má opravdový strach, že to s domácím "sekne". Zdráhá se sejmout kartu, a tak to Goliáš vezme za něho. Karty zamíchá a sejme tak, že Jonáš vyhraje vše zpět. Všichni si oddechnou a mají radost, že to tak dopadlo, ale Goliáš jim svůj podvůdek přizná. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda s názvem "Hazard" se poměrně zásadně odlišuje od zbytku. Tyranie Jonáše má tentokrát namále, může být poražen svojí slabostí k hazardním hrám. Neuvědoměle sází ve hře zvané "plátýnko", sázky zvyšuje a dokonce neváhá vedle pověstných kalhot dát v sázku i svoji hospodu. Příjemně houstnoucí atmosféra potemnělého lokálu, nemálo napětí a originální hlášky doprovází tenhle situační kus. Dokonce i herci jsou snesitelnější než v jiných epizodách, v nichž se dost sází na přeřvávání jeden druhého. Jen závěr mohl být správně krutý, s Jonášem neměli mít slitování, sice by zřejmě jeho účinkování v dalších epizodách bylo tímto ohroženo, načež bylo evidentní, že se tvůrci s touto zápornou a dobře vymyšlenou figurou nehodlají rozloučit, i tak ten závěr působil poměrně málo smysluplně. Mají jedinečnou možnost zbavit se takového bezcitného gaunera a neudělají to(?). Zakončení jednotlivých epizod tvůrcům moc nejde. I tak se rozhodně jedná o jedno z nejzajímavějších hospodských pojednání. 8/10 ()

Sethlans 

všechny recenze uživatele

"My jsme chtěli původně fetovat heroin, ale jak jste tak silně bušil, tak se Tomáš tak vylekal, že ho všechen sežral." ()

Reklama

Reklama