Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze uživatele Untentrauer k tomuto seriálu (3)

Hospoda (1996) 

Člověk nemusí být ochmelka, aby na tenhle seriál koukal. Líbí se mi dobře vystižená atmosféra hospody třetí cenové skupiny. Každý díl je něčím originální ať už zápletkou, nebo speciálním hostem v dílu. I přes to, že se děj odehrává vždy na jednom místě, dokázali scénáristé zaujmout. Člověk ani nepozná, že interiér hospody je celý dělaný ve studiu. Vyzdvihuji i výkony herců, zejména pana Nárožného, kterému role hostinského vyloženě sedí. Role štamgastů jsou obsazerny také bravůrně. Přiznám se, že jednotlivě některé herce moc nemusím (Menzel, Dvořák...) Ale jako celek jsou všichni skvělý a krásně se doplňují. Je to jediný seriál, který se TV Nova povedl. P.S. V dnešní době, kdy hospody tohoto typu mizí a jejich místo přebírají doslova "Lokály" (kam ale rád chodím AMBI!) a při aktuálních cenách piva už je pojem štamgast vzácnost. Zjišťuji tedy, že tento seriál zachycuje doslova kus historie a nostalgie. Seriál Zachycuje fenomén, který postupně mizí a jednou nebude nikdo absolutně věřit tomu, že někdy někdo takto žil. Nikdo nebude věřit tomu, že toto byla kdysi skutečná každodenní realita některých osob. ()

Asketa (1996) (S01E15) 

Tak tenhle díl je vyloženě o žrádle....Skvělá hostina a skvělý Somr v roli vegetariánského abstinenta, který se snaží štamgastům hostinu vymluvit. Mimochodem Poloczek, jak v jednu chvíli neví co sežrat dřív? ()

Stávka (1996) (S01E20) 

Úplně s Novákem soucítím...Pak když vidím, jak tam Dušek točí ty piva...Sakra to mám chuť na jedno. Je to povedený díl se spoustou hlášek. Zejména proslov Zatloukalův je opravdu povedený. ()

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama