Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

heyda 

všechny recenze uživatele

Na Novu až nečekaně dobrý počin, ale že by to bylo něco, co by mě úplně dostalo do kolen, to ne. Ale je pravda, že v každém dílu jsem se párkrát dobře zasmál a hlavně si myslím, že ti herci byli vybráni opravdu s rozvahou a dobře. Především můj veliký oblíbenec Laďa Potměšil. Toho můžu, i kdyby v té hospodě jen zametal :-D ... 3,5 hvězdičky - jen aby bylo úplně jasno :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný hospodský typ, nicméně tvůrcům přiznávám, že se aspoň poctivě snažili adaptovat sitcom pro českého diváka, tj. umístili jej do tak charakteristického českého prostředí jako je hospoda a obešli se bez vmontovaného smíchu. A sehnali po čertech slušný herecký ansámbl, bohužel postavy mě svou přemoudřelostí/blbostí/primitivností sraly. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Některý díly lepší, některý horší... Je to takový klábosení u piva o ničem, ale já mam ten seriál docela rád. Tomu seriálu pomáhá hlavně slušný herecký obsazení. Zejména Bronislav Poloczek jako Babula je fakt hustej. Ale Nárožný v roli výčepáka a Potměšil jako takovej typickej hospodskej "všechno vim, všechno znám" jsou taky dobrý. Kanyza, Menzel a další spíš průměr. Na celym seriálu mi nejvíc vadilo, že všechny záporný postavy (zejména pak pan domácí) vypadaly strašně trapně a nereálně. Vždycky jsem si vzpomněl na MASH a postavu Franka Burnse, kterej byl stejnej blb jako pan domácí. Ta podoba byla o to větší, že Franka Burnse daboval právě Václav Knop, kterej tady hrál pana domácího. Jinak si vzpomínám na jeden zážitek, kdy jsem seděl v takový putyce 4. cenový skupiny a z televize se ozvala ona známá písnička "Do naší hospůdky, vedou jen 3 schůdky..." a celá hsopoda ztichla a všichni se ototčili směrem k televizi a sledovali se zaujetim tento seriál. V týhle atmosféře to mělo neuvěřitelný kouzlo :-) Jestli to někomu připadá jako seriál pro primitivy, tak já se hrdě hlásim k primitivům. Jinak nejvíc se mi líbil ten díl, jak tam Wimmer exoval pívo. P.S. Čim jsem starší, tim víc mam nějak pro tenhle seriál slabost :-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Comebackem vlastně jediný skutečný a zejména skutečně dobrý tuzemský sitcom, na němž nejvíce zaráží skutečnost, že přišel hned po příšerných Novácích, i paradox, že vlastně o čistou žánrovku jít vůbec nemělo, a ta vznikla více méně shodou okolností.. Dobré řemeslo i kvalitní scénář s výbornými dialogy daly základ úspěchu, o zbytek se postaraly dva velmi funkční charaktery v podání pánů Menzela a Kanyzy, kteří coby moudří klauni šikovně glosují a shazují všechny ty absurdity a šílenosti, které se v typickém českém prostředí zahulené nálevny odehrávají.. Punc (kon)geniality a jedinečnosti seriálku dodává naprosto bezvýhradně skvělý improvizátor Petr Nárožný, který si tu svoji životní kreaci hospodského, jehož skvostné hlášky patří do zlatého fondu tuzemské tvorby, náležitě užívá.. ()

Richie666 odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem chtěl tuto blbost z odpadu povýšit na jednu hvězdičku, jelikož mi díl, kdy ožralý pan domácí balí kluka, mi přišel docela zábavný. Můj záměr však vzal za své při citaci Goetheho básně. Když už si tvůrci ani nejsou schopni zjistit její skutečné znění, tak to už je opravdu smutné. Takže: "Wer reitet so spät (nikoli schnell) durch Nacht und Wind, es ist der Vater mit seinem Kind." :))) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (150)

  • Protože byl Václav Knop (Jonáš) do seriálu vzat až na poslední chvíli, nebyl o něm ze začátku režisér Dudek zcela přesvědčen, že je na roli ten pravý. Teprve svým herectvím v epizodě Forbes (1996) režiséra přesvědčil. (Dawe_Holi)
  • Ačkoliv se seriál točí kolem piva, za celou dobu seriálu je zmíněna pouze jediná značka piva, a to Pilsner Urquell v epizodě Výletník (1997). (mnaucz)
  • Pes babky Jiráskové (Věra Tichánková) se jmenoval Pajda i ve skutečnosti. Oproti své roli měl ale jednu odlišnost. Byla to totiž fena. (cundak)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama