Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Markéta Hrubešová, Markéta Hrubešová a její prdel, Markéta Hrubešová a její boky, Markéta Hrubešová a její nohy, Markéta Hrubešová a její propínací retro šaty, Markéta Hrubešová v červeném kostýmku, Markéta Hrubešová v černém krajkové prádle s podvazky a nakonec ještě nahá Markéta Hrubešová. Divoké pivo je film, který z ní udělal femme fatale českého filmu 90. let. Ale proč zrovna tenhle? Taková kravina, která je úplně blbá, nudná a postavená na hlavu. Na druhou stranu, Markéta Hrubešová je o to více vidět, a to nemyslím i to, že tu hraje dvojroli. V jedné roli cudně se tvářící femme fatale v roli holky popravené někdy v novověku a na druhou stranu v roli rajcovní čubky šukající s Václavem Upírem Krejčím (blééééé) a Vítězslavem Jandákem (brrrrrr). Bez ní bych to po 20 minutách vypnul. [2426. hodnocení, 109. komentář, 24%, 294. nejhorší film] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost bezradný film. A asi si to všichni uvědomovali už na place. Herci jsou příšerní a dvojrole Markéty Hrubešové je jediným světlejším bodem na konci tmy. Režisér Milan Muchna tápe a nezvládá z režijní profese ani to nejzákladnější. Dílo se mu doslova rozsypalo, ale ani scénář to nevytrhne. Pravda, pár vtipů se najde, ale po skončení se mírně budete stydět, že jste se na to vůbec dívali. Jinak celkem zbytečný film s celkem solidním hereckým obsazením. Porevoluční filmová bída, kdy se do filmu nacpala všechna do té doby tabuizovaná témata, a vznikl nevalně chutnající gulášek. 20% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ, CO DOKÁŽE PIVO?" Pozoruhodná imbecilita z první poloviny 90. let pro kterou se zcela nepochopitelně podařilo zlanařit dlouhou řadu známých herců (chudák Sovák). Jízlivá až hysterická komedie o porevolučních privatizačních pletichách, první počin produkční společnosti Q-ton film, se začala točit už v létě 1993, ale kvůli finančním problémům s partnerem třeboňskými Jihočeskými pivovary byla dokončena a uvedena až v létě 1995, aby se ukázalo, že na ni nikdo není zvědavý a její kvality byly oceněny Plyšovým lvem a to jí ten rok konkurovaly Olmerovy PLAYGIRLS! Bez zajímavosti není ani to, že po NAHOTĚ NA PRODEJ natočené také 1993 si tu odbyl další zápornou roličku Ivan Jonák, který později následoval osud své postavy a putoval za mříže. Za Markétu Hrubešovou a těch pár úsměvných momentů jedna hvězda. ()

SteveCZE 

všechny recenze uživatele

(5/10) Jsem líný se rozepisovat, takže stručně... Jste-li fandou Markéty Hrubešové, nebo rovnou obdivovatelé jejích obřích cec... Ehm, tedy jistých předností (a že si jich tu v druhé půli užijete), pak je pro vás tento snímek Must-see. I tak je nutné si uvědomit, že Divoké pivo je opravdu mizerný film s odfláklým scénářem, nevyužitými komediálními herci a velmi hloupým dějem. I tak jsem se u některých scén dost nasmál. A jako oddechový film, u kterého vypnete mozek, to funguje na výbornou. ()

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Jedným slovom: HNUS!!!!!!! Známe tváre českej hereckej elity sa tu kŕčovite krútia, dialógy na úrovni žiakov pomocnej školy a situačný humor je tu nepoznaný pojem. Zápletka ťaží zo svojho obdobia kedy sa odohráva. A síce z dôb šialenej privatizácie a tunelovania v ktorom mala často prsty mafia. Práve aj o to ide v tomto braku. Lenže zatiaľ čo treba také Dědictví od Chytilovej si privatizáciu podalo s kumštom a dodnes je ten film považovaný za klasiku, Divoké Pivo je úplný opak a dnes je považované za jeden z najhorších českých filmov aké kedy vznikli. Priznám sa že som mal veľký problém tento film zohnať, pretože snaď dva roky som ho zháňal všemožne po internete, až som nakoniec našiel na Uložto.cz rip z Videokazety s hrozným zvukom aj obrazom. Ešte väčší problém však následne pre mňa bolo tento film vôbec sledovať. Je snad aj šťastie že tento film už v TV nedávajú aj aj taká TV N@va, ktorá tento film mimochodom spolufinancovala má súdnosť a už ho radšej nepúšťa. Takže len na vlastné nebezpečie. ()

Zajímavosti (13)

  • Romana Skamene dabloval při pádu do řeky kaskadér Jiří Kuba. (M.B)
  • Vítězslav Jandák (starosta Šmatlán) zistil pri natáčaní filmu, že má alergiu na pivné kvasnice. Keď sa výborného Třeboňského piva napil, opuchol. (Raccoon.city)
  • V pořadu Věšák (od r. 1999) Bronislav Poloczek (policista Řechtáček) vzpomínal na tento film s tím, že mu za jeho roli nebyl vyplacen honorář. Hlavní host pořadu Jiří Sovák (stařec) na to odpověděl, že jemu ano, ale jen z 80 %. (Skladatel)

Reklama

Reklama