Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální příběh nás zavede do Anglie dvacátých let minulého století. Majitelka krásného panství se špatně vdala. Její muž byl opilec, karbaník a nevěrník, který málem prohýřil celé její jmění. Navíc si udělal svou neomalenou a drsnou povahou řadu nepřátel. A tak nebylo divu, že byl muž jednoho dne nalezen zastřelený v lese. Podezřelých bylo mnoho a k dopadení viníka byla tentokrát použita nová metoda, balistika. Podle střely, která v těle mrtvého uvízla, odborník na střelné zbraně našel bez jakýchkoli pochybností tu pravou pušku a pachatel byl usvědčen. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu boli nesympatickí takmer všetci a možno aj preto je táto časť nie príliš zábavná a skôr sa sleduje s nepríjemným pocitom. Lenže nepríjemný pocit a vražda majú čosi málo spoločné a Moskalyk znova preniesol konkrétny prípad na obrazovku najlepšie, ako sa dalo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát tu máme sňatek z rozumu, akorát že obráceně. Ochlasta, kurevník a karbaník Petr Čepek okouzlil paničku v nejlepších letech, která už nadále nechtěla býti starou pannou, leč ON ani tak netoužil po jejím těle, jako spíš majetku a podle toho se pak začal chovat. Jenže se choval jako prase ke všem okolo sebe a tak když ho odbouchli, bylo těch podezřelých hned několik. Vrah to měl celkem promyšlené, ale světlo světa spatřila balistika, která coby nová metoda začala teprve nedávno nabírat první slávu a i tentokrát dopomohla chytit pachatele. Čepek byl excelentní, to se musí nechat, Maciuchová – Brodský – Munzar – Vaculík však rovněž odvedli slušnou práci a k pousmání byl i manželský pár chudáků a to neustálé vyčítání Valérie Zawadské… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady bylo krásně vidět, jak důležité je správné herecké obsazení. Zatímco Pavel Zedníček působil v předchozí epizodě jednoznačně směšně, Haně Maciuchové jsem anglickou majitelku panství bez problému věřil a Petr Čepek se pro bezcharakterní postavy snad narodil. Příběh navíc fungoval jako typická detektivka, takže nebyl důvod ke snižování hodnocení. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, ne-li nejoblíbenější a nejlepší. Herecký koncert Hany Maciuchové a Petra Čepka. Bróďa, Sklenčka, Munzar, Novotný, Vala, Zawadská, Kodet, Vlach, Vaculík, Richter, taktéž bezchybní. Je sakra poznat, když je díl obsazen pouze českými aktéry a neruší tak předabování německých herců, právě těmi našimi. Budování atmosféry, skvělé vyprávění, napínavá dramaturgie a rozuzlení, tady úplně poznávám Moskalykův styl a um. K tomu výborná hudba Karla Svobody a já nemám, co víc dodat. Perfektní! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díky komplet českému obsazení, plnému kvalitních herců a slušnému příběhu tato epizoda patří k lepším. Čepek klasicky prvotřídní bezcharakterní týpek. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Včerejší odchod paní Maciuchové určitě zasáhl všechny diváky našich krásných filmů a seriálů. Ke zmínce určitě patří tento díl kultovního seriálu, kde paní Maciuchová hrála noblesní hraběnku, vlastně ji nehrála, paní Maciuchová své role žila. Ať je Vám země lehká. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Nesympatický Čepek a spousta podezřelých, kteří všichni měli zájem na jeho smrti. A ten závěr ze soudní síně, takhle by měla vypadat správná kriminálka. ()

Reklama

Reklama